Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Moj mož je alkoholik. Kako mu pomagati? Drugače je zelo dober mož in oče. Na izbiro sem mu dala alkohol ali družina on še kar nadaljuje Ne želim si ga zapustiti je zelo skrben očka. Prosim, odgovore na moje vprašanje beri(kako mu pomagati) On ve, da tebi še ni dovolj, čuti to, zato nadaljuje. Lahko pa obstaja tudi možnost, da ne glede na karkoli, četudi ga zapustiš, nikoli ne bo nehal. Zadnjič smo imeli eno fajn predavanje o drogah. Sem si pa zapomnila eno reč, ki me je zelo presunila, predavatelj je rekel, da če je imel človek totalno neprimerno otroštvo, neprimerne vzore, če je bil zanemarjen otrok, ali zlorabljen morda "samo" s pretepanjem, pa če si kot odrasel poišče "kemijsko srečo" v kakršnihkoli substancah, da je skoraj gotovo zelo zelo zelo težak primer za zdravljenje katerekoli zasvojenosti. Ali tvoj spada med slednje? Gledam našega soseda, zelo fejst fant, priden, delaven, posvojil otroke svoje ženske v srcu, ampak pije. Prva stvar, ki jo zjutraj naredi, zavije v lokal, pa rukne par štamprlov vase. Pa tako nadaljuje v tem stilu svoj dan. In niti ni preveč siten, ko je pijan, ampak.....zanesti nanj se pa ne da. IN sede za volan z otroki. Logično, saj jim je očim. Poznam drugega kolega, ki je svojega lastnega otroka peljal pod vplivom "parih pirčkov", pa se je zaletel v drevo, otrok ima trajne možganske poškodbe, v soči je bil dve leti, pa še danes ne hodi normlano, ne govori normalno, ima tudi druge karakterne posebnosti, povezane z nesrečo. In se še kar usede s tem istim otrokom za volan. In še kar rukne par piv na dan, skoraj vsak dan. Pa je sicer zelo fejst fant, ampak..... uau, še kar si ne prizna problema. Torej on se mora vprašati, zakaj rabi umetno, kemijsko srečo, zakaj ni srečen brez omame, zakaj mu je življenje brez tega dolgočasno, zanič ali strašno? On mora pogledati svojim kompleksom v oči, on sam. Vendar ne moreš ti biti njegov terapevt. ON rabi strokovno pomoč. In odloči se lahko zgolj on sam. Se pa strinjam, v bistvu ti on postavlja dan za dnem ultimat: ali me sprejmi z alkoholom vred ali pa pojdi. Zaenkrat se ti odločaš za alko. Kako dolgo boš še zdržala?
|