emaa
|
jaz sem še na bolniški po laparo in histero. V bolnici si tri do 4 dni. Prvi dan sprejem, odvzem krvi, urina, UZ, pa seveda odvjala. Priti moraš na tešče, lahko pa piješ vodo. Naslednji dan je poseg. Koliko te boli po posegu je različno. Ker ti prri posegu trebušno votlino napolnijo s plinom , da se boljše vidi, se pri nekateih zgodi, da celega ne spravijo ven in to zna boleti (več ali manj tisti dan, naslednji je že znosno). Mene ni bolelo, sem še spraševala kdaj me bo začelo boleti. Edini problem, ki sem ga imela, je bil z mehurjem, ni me tiščalo na WC, pa so me ob polnoči katerizirali ( ni hudega punce). Kaj je naslednji dan pa je različno od bolnice do bolnice, pri nekaterih si še noter, pri nekaterih odpust. Jaz sem šla domov 6. dan, ker so mi morali poseg prestavit za dva dni (preveč punc, pa praznik vmes). Je pa tko kot pravi Bojana, men se je že bledl od dobre hrane, šla sem v bolnico v trenirki, ker mi je blo jasno, da pri otečenem trebuhu kaj drugega ne spraviš gor. Dva do tri dni hodiš kot stara mama, ne moreš hodit pokonci, pa še bolj počasi hodiš. Bolniške je deset delovnih dni po odpustu iz bolnice. Zelo hitro si mobilna. Po enem teednu se odstranijo šivi. Meni so jih včeraj, ker mi še niso odpadli, torej 12 dan po posegu. In danes upam, da bom lahko zapravila kaj denarja za roj. dan, kljub rahlemu skelenju v okolici šivov. Sem imela poseg na roj. dan in prejšnji teden še nisem mogla probavat hlač, je bil preveč neudoben občutek, sem probala. V glavnem punce, se ni za bat, se prenese, in jaz imam ravno tako šele zdaj po laparo realno možnost da zanosim.
|