|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ali laparoskopija sploh deluje???
11.5.2005 8:28:38   
Sofia
Zivijo.

Imam problem, kot dosi ostalih punc na forumu PCO!
Ker klomifen očitno ne primer tako kot bi mogel, je rekla G. da me bo dala na laparoskopijo, kokr zdej berem pa ne vem ce je katera po tem posegu sploh zanostila.

A mores potem še vedno jemat klomifen?
A se ti po laparo uredi ciklus? Moje :hudicek: so narec totalno neredne in zaradi PCO niti ni nujno, da imam vsak ciklus ov.
Ali poseg boli? Vem, da ga delajo od narkozo.
Koliko casa je potrebno ostati v bolnici?

Ze vnaprej hvala za vse odgovore, lp Sofia
Neposredna povezava do sporočila: 1
11.5.2005 8:36:47   
Anonimen
Jaz sem primer, da se zanosi. In sicer nikoli v življenju nisem imela menstruacije (tisto malo 1-2x na leto). Sem pa po laparoskopiji zanosila po enem ciklusu premora (imela sem še operacijo maternične pregrade).

Zdaj pa cartamo 6-mesečno punčko!:love:

Bojana

(odgovor članu Sofia)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
11.5.2005 8:39:43   
Sisy
še je upanje....;) Mene tud čaka laparoskopija naslednji četrtek.....

(odgovor članu Sofia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.5.2005 8:40:37   
Anonimen
Aja še to:

- klomifena nisem nikoli jemala
- će laparoskopija uredi ciklus- ne vem, ker je pred porodom nisem imela, po porodu pa jo imam na 35 dni.
- poseg je znosen, ker sem imela še poleg operacijo maternične pregrade ti ne vem povedati kaj kako boli. Je pa sigurno za preživeti.
- Sem šla iz bolnišnice na lastno odgovornost, ker sem bila vedno lačna in še WC kotliček je cel čas puščal :hudicek: :((in me je tako nerviralo, da se mi je mešalo.

Bojana

(odgovor članu Sofia)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
11.5.2005 8:42:10   
Sofia
Oj, Bojana, hvala za upanje in vzpodbudo... jaz :hudicek: sicer imam, sam brez OV, ker jajčece ne dozori, pol pa se vse odlušči kar samo od sebe, ker jajčeca tolk časa noče biti v maternico in pricurlja:hudicek:.

A mi lahko poveš, če te po laparo kaj boli in koliko časa moreš biti v bolnici?

Ojej, a v 29 tednu si rodila??? A je bilo vse OK?

(odgovor članu Sofia)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.5.2005 8:46:21   
biba77
Bojana26, to pa je tako lepo prebrat. Tudi meni dajes upanje (ceprav se nisem prilezla do laparoskopije), ker sem tudi brez O...
Hvala.:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Sofia)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.5.2005 8:51:26   
billa
bojana, to je pa res lepo prebrat.
Jaz imam laparoskopijo čez 14 dni in bom zdaj še malo bolj optimistično šla v bolnico.
Koliko dni se je treba pa pazit oz. počivat po posegu?

(odgovor članu Sofia)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.5.2005 8:59:32   
Anonimen
Pri laparo te boli prsni koš in rama. Meni so se žal vneli šivi, zato vam res svetujem, da si za domov vzamete trenirko. Jaz sem bila en mesec na bolniški samo zaradi šivov. V bolnišnici si pa drugače pet dni (naj me popravijo punce če ni tako).

Pred kratkim je imela Anitka laparo in ima zelo sveže spomine. 8)

Ni pa hudo, sem si sama hujše predstavljala. Pač si par dni malo manj okretna.

Z mojo punčko je vse v redu. Se lepo razvija in lepo raste. Sem pa imela rizično nosečnost zaradi bolečin v spodnjem delu.

Punce kar pogumno!

Čim manj bolečin in dober zadetek 8)8)8)!

Bojana

(odgovor članu Sofia)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
11.5.2005 9:08:13   
rija
Imela sem dvakrat laparo in enkrat histero. V bolnišnici si dva do tri dni. Bolečin skorajda ni, razen če imaš smolo kot bojana26.
Tako da: laparo se ni kaj za bati! Le pogumno!

(odgovor članu Sofia)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.5.2005 9:38:18   
emaa
jaz sem še na bolniški po laparo in histero. V bolnici si tri do 4 dni. Prvi dan sprejem, odvzem krvi, urina, UZ, pa seveda odvjala. Priti moraš na tešče, lahko pa piješ vodo. Naslednji dan je poseg. Koliko te boli po posegu je različno. Ker ti prri posegu trebušno votlino napolnijo s plinom , da se boljše vidi, se pri nekateih zgodi, da celega ne spravijo ven in to zna boleti (več ali manj tisti dan, naslednji je že znosno). Mene ni bolelo, sem še spraševala kdaj me bo začelo boleti. Edini problem, ki sem ga imela, je bil z mehurjem, ni me tiščalo na WC, pa so me ob polnoči katerizirali ( ni hudega punce). Kaj je naslednji dan pa je različno od bolnice do bolnice, pri nekaterih si še noter, pri nekaterih odpust. Jaz sem šla domov 6. dan, ker so mi morali poseg prestavit za dva dni (preveč punc, pa praznik vmes). Je pa tko kot pravi Bojana, men se je že bledl od dobre hrane, šla sem v bolnico v trenirki, ker mi je blo jasno, da pri otečenem trebuhu kaj drugega ne spraviš gor. Dva do tri dni hodiš kot stara mama, ne moreš hodit pokonci, pa še bolj počasi hodiš. Bolniške je deset delovnih dni po odpustu iz bolnice. Zelo hitro si mobilna. Po enem teednu se odstranijo šivi. Meni so jih včeraj, ker mi še niso odpadli, torej 12 dan po posegu. In danes upam, da bom lahko zapravila kaj denarja za roj. dan, kljub rahlemu skelenju v okolici šivov. Sem imela poseg na roj. dan in prejšnji teden še nisem mogla probavat hlač, je bil preveč neudoben občutek, sem probala.
V glavnem punce, se ni za bat, se prenese, in jaz imam ravno tako šele zdaj po laparo realno možnost da zanosim.

(odgovor članu Sofia)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.5.2005 10:39:52   
pinka
Lepo pozdravljene!

Že nekaj časa vas prebiram in sem se odločila tudi nekaj napisat. Namreč v mesecu februarju sem tudi jaz imela laparoskopijo in histeroskopijo. Je tako kot je napisala emamair. V bolnici si tri do štiri dni - mene so sicer poslali za vikend domov, ker je bila prevelika gužva. Priporočam na psihično pripravo na odvajala! Ker sem sama bolj suha in ker nisem vedela kakšen je postopek, so me odvajala tako izčrpala, da sem sredi noči sredi hodnika skup padla. Tak da punce, če rade jestem se pripravite. Drugače pa sploh ni grozno, ni pa fajn. Trebuh imaš nekaj dni po operaciji prijetno napihnjen, hodiš bolj težko in nekaj dni krvaviš. Jaz sem imela 14 dni bolniške še po operaciji, če bi hotela, pa bi mi je dali še več. Ampak v roku 14 dni si že kar OK. Zdaj pa smo veselo začeli delati na bebici in upamo na

(odgovor članu Sofia)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.5.2005 10:40:44   
pinka
Sorči! Ena napakica! V glavnem upamo na:modri:!!!Le pozdrav!

(odgovor članu Sofia)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.5.2005 10:47:10   
Sofia
hvala za izčrpen odgovor, sedaj me zanima le še to, kje ti prerežejo trebuh in koliko štivi ti naredijo

Lp S.

(odgovor članu Sofia)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.5.2005 10:52:55   
pinka
Ne, trebuha ti pri laparoskopiji sploh ne prerežejo!!!!Naredijo ti štiri majhne križče v sp. delu trebuha. Enega v popku - tu gre kamera skozi, ostale tri pa tako nizko v trebuh, da če imaš npr. bikinke poleti na plaži, se ti ne vidijo!!Tak da s tega vidika je to super. Ja pozabila sem pa npr, napisat. Emamair je rekla da jo je bolela rama...tudi mojo kolegico je bolela. Jaz sem se tako psihično pripravila na to bolečino, pa sploh ni bilo tako. Namesto tega, pa mi je narkoza udarila na oči in sploh nisem mogla gledat. To se zgodi zato, ker imaš med narkozo rahlo odprte oči in ker se ne vlažijo, je pač bilo tako. Hitro so mi dali antibiotično mazilo in v dneh dneh je bilo OK. Ni prijetno, ampak se to baje zgodi zelo redkim. No, jaz sem bila očitno tista redka.

(odgovor članu Sofia)
Neposredna povezava do sporočila: 14
11.5.2005 10:55:40   
tinkamiška
Sofia, trebuha ne režejo. Meni so naredili tri križne mini reze v predelu nad sramno kostjo in enega v popku. Sem imel a histero in laparo.

Kar se tiče odvajal, sem tudi drobna in majhna, rada jem, pa ni bilo nobene panike. Ti dajo odmerek glede na težo. Jst sem pojedla 5 tabletk al kapsul(se ne spomnim) okrog 10 ure zjutraj in okrog 15 ure se je začelo tekanje na WC. V dobre pol ure je bilo vse mimo.

Nič ne skrbi, tudi šivi se potem skoraj nič ne vidijo. Operacijo sem imela v januarju in sem zdej vidjo še čisto malo, v popku je pa itak skrit;)

Jih mam pa rada, ker če jih ne bi blo tut zdej ne bi bla:nosecka:

Tinka

(odgovor članu Sofia)
Neposredna povezava do sporočila: 15
11.5.2005 10:59:25   
Špelka
Sisy - :miska::miska::miska::miska::miska::miska:!
Pa nč bat! Naj te čuvajo :angel:!

(odgovor članu Sofia)
Neposredna povezava do sporočila: 16
11.5.2005 11:00:53   
Špelka
Billa, tudi zate :miska::miska::miska::miska::miska:!

(odgovor članu Sofia)
Neposredna povezava do sporočila: 17
11.5.2005 11:04:53   
billa
hvala vsem za info in seveda za :miska::miska::miska:.
Morem pa priznat, da sem si vseeno predstavljala, da bom prej nazaj v akciji, tako, da bom mogla malo preplanirat stvari v službi. Jaz optimist sem mislila, da je 5 dni čisto dovolj za vse, pa očitno ne bo tako.

(odgovor članu Sofia)
Neposredna povezava do sporočila: 18
11.5.2005 11:57:28   
Sisy
hvala za vzpodbudo ;) me je že kr malo strah,preden grem spat kar razmišljam o tem.....:zmeden2:

(odgovor članu Sofia)
Neposredna povezava do sporočila: 19
11.5.2005 11:58:40   
tinkamiška
Vse bo vredu boš vidla Sisy, ne zedj študirat kaj vse zanega:hudicek: bojo vzganjali:) Bo zlo hitro za tabo:)

LP,
Tinka

(odgovor članu Sofia)
Neposredna povezava do sporočila: 20
11.5.2005 12:01:48   
emaa
mene niso rame bolele, na srečo, odvajalo sem mogla pa spit kot en sirup črn in ful sladek. Čez dve uri, seveda v času obiskov (ki so bli samo eno uro na dan), pa vsakih 15 minut na wc, bog ne daj da prdneš (ne prdniti je po odvajalih in Donatu prava umetnost), ker so posledice tu. Sem se tako spraznila, da pol še dva dni nisem rabla it na blato. Šivi so pa en v popku, en na zgornjem koncu venerinega grička (ti pač označijo idealen bikini line) in dva na vsaki strani spodnjega piva, le kak cm višje. Ni sile, tudi z nizkimi hlačami se jih ne vidi, razen tistega v popku, operacija in bolečine (jih pri meni na srečo ni bilo), je pa preprosta, se zlahka preživi, za pit vzemi sabo, da ne boš žejna, ker tist čaj meni ne sede, na dan operacije od polnoči do operacije ne smeš pit, pol pa paše kaj takega, kar ti je všeč. Pa nekaj za brat al kaj za zabavo mej sabo.

(odgovor članu Sofia)
Neposredna povezava do sporočila: 21
11.5.2005 12:34:33   
Sofia
najlepša hvala vsem za izčrpne informacije. V petek grem k G. takrat pa mi bo povedala, kaj in kako naprej. Fajn je, ker moja G. dela v bolnici in mi ni treba skakat od enega G do druzga

(odgovor članu Sofia)
Neposredna povezava do sporočila: 22
11.5.2005 12:34:34   
Sofia
najlepša hvala vsem za izčrpne informacije. V petek grem k G. takrat pa mi bo povedala, kaj in kako naprej. Fajn je, ker moja G. dela v bolnici in mi ni treba skakat od enega G do druzga

(odgovor članu Sofia)
Neposredna povezava do sporočila: 23
11.5.2005 12:58:47   
pinka
Ja emamair oprosti - rame so bolele bojano 26. Jst sem dobila 6 tabletk in je očitno bilo zame več kot preveč. Ker so me za vikend spustili domov - operacija je bila prestavljena, sem seveda postopek morala še enkrat poonovit - odvajanje itd. pa sem vzela naslednjič samo 3 tabletke - sem se zbunila in je učinek bil isti. Tak da moje mnenje je, da je za bolj suhe ljudi 6 odvajalnih tablet absolutno preveč.

(odgovor članu Sofia)
Neposredna povezava do sporočila: 24
11.5.2005 13:38:09   
emaa
ta odvajala so najhujši del operacije, če se mene vpraša, mam pa sodelavko, ki so jo tud rane bolele, tako da sem bla jaz presenečena, ker mene niso

(odgovor članu Sofia)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...

Numerologija
sladkorcek

Verjamete v numerologijo imena in vibracijo imena?

Da. (21%)

Ne. (37%)

Malo. (24%)

Nisem razmišljal-a. (17%)

Število vseh glasov: 214

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!