|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ali je prevelik......
20.4.2009 0:46:50   
Anonimen
mene pa zanima koliko je biv vas otrok tezek v 33tednu?
moj je trenutno 2200 pa obseg glavice ma 305 zanima me ce je to normalno
k mi je gin.rekla da je otrok prevelik oziroma pretezek za 33tedn...
zanima me vase mnenje,in vase izkusnje
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ali je prevelik......
20.4.2009 1:21:59   
*Junona*
Moj user posted image je bil tudi nekaj takega. Brez skrbi. Če ne pa vprašaj še Pušenjaka.

Tudi jaz sem mami.:))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.4.2009 8:08:12   
higuys
anonimna, če želiš mi lahko pišeš na zs....

Rodila sem malega velikana, 4930 gr, 57 cm, 38 glavica.

(odgovor članu *Junona*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.4.2009 8:12:44   
zmajaz
Moj je imel v 34. tednu 2600, pa je G sicer rekel, da je pač velik, za kak teden večji, ampak da to ni nič narobe - dejansko je tako ali tako že celo nosečnost za 1 teden večji. Zdaj v 37. tednu je imel že 3400, koliko bo imel ob porodu bom pa kmalu izvedela.

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.4.2009 8:13:48   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: higuys

O kriza - tole je pa res bil pravi velikan. Si raje ne predstavljam, kako je izgleal porod. user posted image

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.4.2009 8:25:49   
higuys
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

IZVIRNO SPOROČILO: higuys

O kriza - tole je pa res bil pravi velikan. Si raje ne predstavljam, kako je izgleal porod. user posted image

MAH, se mogoče sliši huje kot je bilo (ali sem že pozabila)...je pa res , da sva bila oba čisto hin, mali z zlomljeno ključnico in podpludbami user posted image  jaz pa ...no s šivi.
Hvala ne vem komu, da se res vse pozabi.user posted image  Korajžno.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.4.2009 8:43:53   
kaja13
Meni so celo drugo nosečnost govorili, da imam velikana v trebuhu. Si lahko mislite kako sem se "veselila" poroda. Rodila pa sem fantka z merami: 53cm, 3300g in 35cm glavica... skratka čisto normalno dete. Babica pri porodu mi je rekla, da moram te UZ mere malo z rezervo vzeti.

Kar pogumno!!!

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.4.2009 8:46:04   
zmajaz
Moja 1. user posted image  je bila velika 50, težka 3530, obseg glavice 35,5 - ni bila ne vem kako velika, pa tudi majhna ravno ne, sem jo pa odnesla brez enega samega šiva. Samo tale 2. je pa že v 37. tednu bil skoraj toliko težek, tako da mi je G napovedal, da bi znal met tam okoli 4 kg - pa upam, da ne kje še več. Bomo videli no.

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.4.2009 8:57:38   
Splišni
Moj je bil tudi ful velik, mi je dr. šel prav preverjat sladkor še enkrat, da ni zaradi nosčeniške sladkorne tako velik, pa je bilo vse O.K. Socer sem potem ropdila s CR, smao ne zaradi velikosti otroka, ampak ker se nisem odpirala.
Te pa razumem, da te je strah, mene je bilo tudi. Samo če bi me skozi imela ena G, ki mi je potem zadnji UZ naredila (me je iz porodne odpeljala na UZ), me ne bi bilo, ker me je res znala ful potolažit in pomiriit, da ni čisto nič posebnega tale moj dojenček. Pa malo manjše mere je povedala, kot so bile, in strah je bil odpravljen.

Drugače pa, kar se tiče zlomljene ključnice, moja sestra je imel 4-kilskega dojenčka, bil je njen 3 otrok. Ona ni bila čisto nič šivana, otrok pa je imel zlomljeno ključnico. Tako da to se očitno pač kdaj zgodi.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.4.2009 9:02:48   
higuys
Točno tudi kri zaradi sladkorne so mu jemali iz petke , mislim na 4 ure prvi in drugi dan...

Se pa ključnica zlomi zaradi lege (mali se je porajal zatilno - oksinevem kaj) ne zaradi kil je pa res , da se debeluščki postavijo v tako lego, ker jim primanjkuje prostora...saj tako nekako mi je ginekolog (eden nabolj kritiziranih user posted image v bolnici izola) razložil po porodu.

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.4.2009 10:33:04   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

k mi je gin.rekla da je otrok prevelik oziroma pretezek za 33tedn...
zanima me vase mnenje,in vase izkusnje

V 33t je normalna teža od 1800-2200 g tako da je tvoje dete čisto normalno veliko. Sicer pa ne toliko verjet v UZ. Meni so namerili težo v 33t 1500g, nasl. dan se je pa rodila hčerka težka 1940g. Tako da je bila razlika skoraj pol kile, kar pa ni malo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.4.2009 10:34:48   
Anonimen
ja sej jz sm tud danes sla se enkrat v labartorij dat kri da prever da ni zaradi sladkorne (in po tisti vodi mi je tok slabo-da je za znoret) tko da moram popovdne poklicat za izvide upam da ni nc resnega

(odgovor članu higuys)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
20.4.2009 10:38:24   
Anonimen
aja kaj pa obseg glavice....zdej gledam materinsko knjizico pa vidim da pise
HC-obseg glavice 305....ali je to preveliko?  k je G.gledala in parkrat zmerla in je rekla da ma veliko glavico...pa me  zanima ali je to normalno ali res preveliko

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
20.4.2009 10:41:28   
Najaa
Moja ko se je rodila v 33t, je imela obseg glavice 29 in je bilo ok glede na to, da je punčka. Ker je to kao malo. user posted image  Verjetno vsak G malo drugače reče in so user posted image  zmedene. Tako da tudi to je ok pri tvojem otročku.user posted image

< Sporočilo je popravil Najaa -- 20.4.2009 10:42:14 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.4.2009 11:17:04   
kalypso
Moj sin je mel v 36. tednu 4 kile, rodil se je točno na rok in imel 4,5 kile, 38 okrog glavice in 56 cm. Nisem mela sladkorne ne jaz ne on, pa tud v familiji se nikoli ni rodil tako velik dojenček. Mah, enkrat mora bit nekdo prvi user posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
20.4.2009 12:15:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu higuys)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
20.4.2009 16:23:39   
Anonimen
zdele sm poklicala k doktorju pa mi je rekla da se zglasim v zdravstvenem domu po napotnico za polikliniko (k mam baje povisan sladkor-al kokr kol) prav da mam 8,1.....mene pa zanima kok je normalno....a je to kj narobe? a ma kera kake izkusnje s tem

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
20.4.2009 16:27:31   
Splišni

Imam podatek za 34 t 4/7, ko je imel 3.019 g, obseg glave bi pa lahko bil 35 cm, če je to mcoluser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
20.4.2009 16:32:14   
Splišni

zdele sm poklicala k doktorju pa mi je rekla da se zglasim v zdravstvenem domu po napotnico za polikliniko (k mam baje povisan sladkor-al kokr kol) prav da mam 8,1.....mene pa zanima kok je normalno....a je to kj narobe? a ma kera kake izkusnje s tem

Glej, tukajle ena debata z Mame, kjer ena pravi, da je normalno 4 - 6. Je pa pisala ena nosečka, da ima 11 in je dobila samo dieto.

Preberi si:

http://www.mama.si/forum/index.php?topic=18645.msg433908

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
20.4.2009 16:35:36   
Anonimen
splosni hvala ti

(odgovor članu Splišni)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
20.4.2009 17:31:42   
Taddy78
Meni se to tudi ne zdi pretirano veliko...našemu so pri 35.tednih namerili 3200g. Rodil se je potem 4 dni po roku s 4030g in 51cm, obseg glave 35cm...
S tem da mi noben ni omenil kaj glede sladkorne, tudi da bi lahko bilo kaj, glede na to da sem bolj mala , pa tudi zelo ozka sem bila...(bila mislim na to, da sem se zredila za 23kg in mi jih še po 3. letih kar nekaj visi okoli trebuha, riti in nog user posted image  )

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
20.4.2009 17:34:46   
Taddy78
Aja, sem spregledala, mislim da je meja za sladkorno do 6.5, tako da imaš povišano...

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.