|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ali je lahko to znak odpiranja???
18.2.2007 11:20:43   
ancka1
Pozdrav!

Zadnji teden se mi dogajajo nekoliko neprijetne stvari, ker pa sem 1. noseča ne vem, ali je to že znak za preplah. Svojega malčka nosim zelo nizko, UZ je pokazal, da je že obrnjen navzdol, sem pa v 30. tednu. Zadnjih nekaj dni me zelo "pritiska dol", imam pa še boleč občutek v kosti (tam doli-medenica?). V začetku februarja sem imela pregled pri G in je rekel, da je še vse ok. Sedaj me pa že malo skrbi, da to niso znaki odpiranja, kar bi bilo po mojem še čisto prezgodaj.
Lepo bi prosila za kakšno podobno izkušnjo, nasvet, ker sem res preplašena, da ni kaj narobe. Sicer bom naslednji teden poklicala tudi G.

Hvala in LP,

Ančka

29.4.2007 nas je razveselil najlepši deček.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ali je lahko to znak odpiranja???
18.2.2007 11:28:22   
TONČI.
Mislim, da si lahko brez skrbi. Tako je mene bolelo že kmalu po 20 tednu. To ni nič hudega.

(odgovor članu ancka1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.2.2007 11:53:08   
Marogica
Punca, bodi previdna in takoj LEŽAT!!!!!!! To(bolečina v sramani kosti)  se je meni zgodilo v 32. tednu in sem morala ostalai teden dni v porodnišnici, nakar sem na lastno odgovornost šla domov(ker imam še nenega otročka doma). Predpisali so mi strogo mirovanje. Tako, da nisem delala NIČ. Ta nič pomeni resnično nič. ne kuhala, ne posrpavljala, ne prala..... TOrej postelja-WC-hrana.

TO je znak, da se odpiraš, pri meni je bilo zaradi krajšega materničnega vratu in lahk pride do prezgodnjega poroda. Kljub mirovanju sem rodila v 36. tednu.

Resnično ti polagam na srce, da se drži tega, kar sem napisala. Ne se igrat.

Vso srečo....

p.s. Ko ležiš, bolečine najbrž ni?

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu ancka1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.2.2007 12:33:11   
Anonimen
Mater, si še mene prestrašila, Marogica. Meni se namreč podobno dogaja že ziher 3-4 tedne, pa me G sploh nima časa vzet, takrat ko imam jaz sploh čas it tja.user posted image  Sem pa drug teden naročena in me prav skrbi, kaj bo povedala.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
18.2.2007 12:50:48   
ancka1
Marogica, kar polilo me je po hrbtu. A je res lahko taka panika???? Zdej sem pa res čisto spsihirana.  user posted image  Jutri grem h ginekologu!
Res si pa ne morem privoščiti strogega mirovanja. Toliko stvari je za naredit...Mislim, če bo pač tako, bo pač tako. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.2.2007 14:44:27   
juniorka
Živjo Ančka! Veš, jaz sem se v 25t začela odpirat, pa nisem nič čutla, ker tega baje res ne čutiš, ampak mi je na pregledu ugotovil.. pa je rekel, počivat, počivat... in tri tedne se nisem ganla nikamor, ampak ležala pa tud nisem skoz, sem skuhala, pa mal to in ono in visela na netu... Sem pa večkrat pol čutila te pritiske, ker tud jaz nosim spodaj, včasih moram kr pokrčit noge, ko me zaboli tam spodaj... Pa sem bla ta teden na kontroli, pa je blo vse v redu, zaprta, vse normal!!!! Tko da po moje je pri vsaki drugač, najboljše je, če res greš do g., da te ne bo strah! (Pol pa še na kavo uletiš!)

(odgovor članu ancka1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.2.2007 15:17:35   
andreja32
meni so tudi znane bolečine v medenici.ko sem vsa preplašena letela k G mi je rekla da je normalno, da se kosti širijo.No rodila sem deset dni čez rok.v tretji nosečnosti se je zgodba ponovila pa tudi ni bilo nič hudega ( me je pa bolelo že od 18 T naprej).

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.2.2007 17:22:18   
Marogica
Nisem hotela nobene preplašiti, še zdaleč ne. Jaz sem te bolečine čutila tudi že dalj časa, vendar ne tu pa tam, temveč skoz, pa sem pač mislila, da je to normalno, da je otrok pač težek in pritiska na sramno kost. Vendar so bile bolečine vedno hujše in to samo, ko sem stala. Če sem ležala, je bilo bolje.

Ko sem omenila ginekologu-seveda takrat, ko je bilo res že hudo, sem šla direkt iz ginekologije kar na porodniški oddelek. Obleke je šel iskat domov mož.

Tudi sama si nisem mislila, da je to taka stvar, vendar, ko so mi rekli, da moram ostati v bolnici in da grem lahko samo na lastno odgovornost ven, sem se zamislila. In še G, ki me je pred odhodom pregledal, mi je rekel, da če bi bila njegova hčerka ali žena, mi bi absolutno odsvetoval, da bi šla domov.

Sestra pa mi je rekla, da naj razumem pod strogim mirovanjem res mirovanje in da še kuhati ne smem, ker je pol ure stanja prevečuser posted image . Torej je vse delal moj mož.

Jaz ne vem, kakšne bolečine in kako pogosto jih imate. Jaz govorim zase, in moje bolečine so bile stalno prisotne, ko sem stala ali sedela. Jaz upam, da pri vama ni tako hudo. Vendar kljub temu bodite previdne in se še raje enkrat posvetujte z vašim ginekologom. Bolje zatežiti, kot si potem očitati. In če ni tako hudo-hvala bogu, samo lažen preplah, pač.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu andreja32)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.2.2007 18:06:59   
kjava
Živjo ancka, naša majčica!
Jest mam tud že neki časa bolečine  tam nekje okrog sramnice in me je G poslala k fizioterapevtki, ki je rekla, da je to tipično za zrahljane vezi medenice in trebušne mišice. Prav rekla je, da imaš občutek kot da ti bo spodaj vse ven padlo, ker ti tolk dol tišči in da se to pri veliko nosečnicah dogaja. Jest bi zato rekla da ni take panike, ampak za vsak slučaj rajši res počivaj!
Pa poročaj kako se je izteklo. Držim pesti, da ni hudega!user posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.2.2007 18:14:44   
ancka1
Oj!
No hvala vsem za odgovore. Sem sedaj pomirjena. Preventivno bom pa jutri res odšla h G se pokazat. Bo potem toliko bolj odleglo, če bo strokovnjak potrdil, da je vse ok. user posted image
Kjava, pa poročam, seveda. Hvala.

LP, Ančka

(odgovor članu ancka1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.2.2007 14:49:36   
Baucka
Tudi jaz sem nosila zelo nizko in me je tiščalo navzdol. Najhuje je bilo, ko sem se zasedela ali zaležala. Potem sem komaj vstala. In sem rodila 10 dni čez rok. 2 dni pred porodom še nisem bila nič odprta. Tako da ni nujno, da je tako hudo, samo previdnost pa ni odveč.

Gremo veselo.

(odgovor članu ancka1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?