biga
|
Hči je stara tri tedne, doslej je na teži pridobila dovolj, smo jo ravno včeraj tehtale s patronažno - v 3. tednih 430 g, kar je zadosti, sicer pa zadnji teden 110 g, kar je ravno minimum. Se malo tolažim s tem, da en teden ni kakala, potem pa včeraj tik pred tehtanjem zelo obilno, morda je še tukaj kak gramček ostal:) Teži me to, ker danes ves čas joka, ko jo dam dol. Že tako se vseskozi dojiva, ker se ne more naenkrat najesti, ampak zaspi, ampak danes je pa še huje. Vsako minuto bi bila priklopljena, ampak sesa pa bolj malo aktivno. Parkrat se je tudi razjokala, kot da jo moti počasen pretok mleka. Sicer redko slišim, da bi požirala, niti ne vem, kako zgleda ta izcejalni refleks. Očitno nama je doslej dojenje vseeno šlo. Tole me zanima: berem o znakih, po katerih vemo, da dojenček dobiva dovolj mleka. A se lahko tolažim s tem, da dobi dovolj, če lula normalno, podre kupčke in polije potem ko poje? Ali bi lahko polivala tudi, če se sicer ne bi najedla? Danes sem res čisto na tleh, se mi zdi, da je moja punčka lačna, čeprav skoz sesa. Najraje bi moža poslala po dodatek, samo se za zdaj še tolažim s tem, da mleko je, če jo skoz pristavljam, samo da ga moja punčka ne povleče dovolj.
|