|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   alergija pri 1 -mesečnem dojenčku
23.2.2011 20:43:16   
ninchi9
Prejšnji teden smo bili pri pediatru zaradi lišajev po obrazu in pikic po celem telesu. Koža na obrazu se mu lušči, in nastajajo ranice. Mažem ga z Bepanthenom, ker baje z drugim ne smem. Obstaja sum na alergijo na kravje mleko, zato imamo dieto z Allernovo, da vidimo, če se bo stanje kaj izboljšalo.
Zdaj pa imam drugi problem - namreč tamali je po tem mleku dobil takšno čudno blato (zeleno kot špinača), ki je vedno bolj redko, smrdi po zelo kislem, pa še poliva tak fejst, da je za znoret (sploh ne vem, če ostane kaj v njem). Drugače pa smo imeli Novalac AR, ki se je zelo dobro obnesel.

Ali je normalno, da je blato po Allernovi zeleno??

Glede na to, da se stanje na koži ne izboljšuje, me zanima, če je možno, da ima alergijo na kaj drugega?? Sprašujem tiste mamice, ki imajo kakšne izkušnje. Naš pediater je namreč na dopustu, pa ne morem k njemu, me pa ful skrbi. Nadomestna zdravnica pa me je tako po hitrem postopku "obdelala", tak da nismo nič kaj rešili.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: alergija pri 1 -mesečnem dojenčku
23.2.2011 20:49:41   
NinaK.
Živjo! Podobno je bilo tudi pri nas, nič ni pomagalo. Na koncu so ugotovili, da je bila posuta zaradi pomanjkanja cinka v telesu. Nikoli ne bi pomislila na kaj takga, smo bili celo na dermatološki - tam so jo samo pogledali in takoj vedeli. Začeli smo ji dodajat cink in je bilo v enem tednu dobro. Povprašaj pediatra, mogoče je tudi pri vas kaj takega. 

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.2.2011 20:56:55   
m_o_i
jaz sem sla iz allernove na aptamil ADC.
ja, bilo je zeleno blato, napenjanje, tezko kakanje itd. pri ADCju so bile zadeve malo boljse...
oba obupno smrdita in naredita prebavo katastrofalnouser posted image
vse pa je izginilo, ko sem sla na babylove mleko(ampak to je ze druga zgodba; namrec mi smo kupovali ta draga mleka 4 mesece zaradi SUMA na alergijo, ceprav je bil edini indic ena krvava nitka v blatu drugi dan po rojstvuuser posted image )

kar se polivanja tice, so meni na pediatricni kliniki priporocali zgostitev mleka z zlicko rizevih kosmicev(ampak glej, da kupis res take, ki nimajo kaksnega AM vmesanega not!)

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu NinaK.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.2.2011 20:58:11   
BAMBINA_
Jaz se pridružujem vprašanju. Naš mali (7 tednov) ima podobno lišajasto kožo po obrazku, po telesu drobcene, drobcene pikice (koža izgleda rahlo marogasta), moćne krčke, poleg tega pa je zaprt (kaka 1x na 3 dni, pa še takrat šele takrat, ko mu dam sladke kamilice), blato pa ni rumeno in kašasto, pač pa zelenkasto, gladko rahlo lepljivo. Je imela katera podobne simptome pri svojem dojenčku in se je izkazalo za alergijo?

•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*

(odgovor članu NinaK.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.2.2011 21:01:02   
BAMBINA_
Aja, smo pa že kakšen teden na Babylove mleku (ob dojenju), ravno zaradi tega, ker sem čitala mnenja uporabnic, da je super proti zaprtju... user posted image

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.2.2011 21:02:21   
m_o_i
za vse to(ali se manj) "ugotovijo" alergijo na kravje mleko in jajca-pa oreske.  daj to ven iz svoje prehrane in pocakaj nekaj dni, pa bos vidla, ce se bo stanje izboljsalouser posted image

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.2.2011 21:10:36   
m_o_i
no, ce je res alergija, potem tole babylove mleko ni resitevuser posted image  (predvidevala sem, da samo dojis)

drugace je zeleno blato tudi znak krcev...

dajes AD3 kapljice? jaz sem mulca mela cele dneve zunaj na soncu in mu jih nisem dajala; novembra al decembra so se mu pa pojavli taki lisaji. P me je vprasala, ce dajem kapljice in sem se (itakuser posted image ) zlagala, da ja. no, potem sem mu jih zacela dajat in se je popravlo v treh dnevihuser posted image

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.2.2011 21:12:30   
Arwenko
Ne vem, ampak jaz sem nekje prebrala en članek, da do 3-eh mesecev so mozoljčki pri veliki večini samo čiščenje, razen če so res po celem telesu, potem se sumi na alergijo, ampak alergija pri mlajših od 3 mesece naj bi bila izjmeno redka. Dieta se večinoma priporoča preventivno.

Mi smo imeli fuuul mozoljčkov in nam je bepanthen naredil več škode kot koristi, najboljše je bilo, da smo jih pustili na miru, umivali z navadno vodo in so zginili v roku 3 tedne, zdaj imamo mogoče še enih 5 komadov in to je to.

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.2.2011 21:20:39   
m_o_i
heh, nam so alergijo ugotovili ze v centru za nedonosencke-kr drugi danuser posted image  zarad ene krvave nitke v drekcuuser posted image  
in so me furali(cez vodo zejno) s to alergijo, dokler mi ni tilt naredlo(tut v denarnici, jauser posted image ) in sem sla na svojo roko po babylove mleko in dokazala, da ni na nic alergicenuser posted image
in da ne razlagam o milini, ki je spremljala mulcevo odvajanje blatauser posted image

tole o kremah pa tut...vse preveckrat je manj-vec, se strinjamuser posted image

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.2.2011 21:22:26   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i
dajes AD3 kapljice?

Jp, z občasnimi premori, ker pozabim nanje.
Arwenko, a ti mozoljčki so bili po celem telesu ali samo po obrazku?

m_o_i v kolikšnem času po uvedbi Babylove mleka pa si opazila izboljšanje pri odvajanju?

< Sporočilo je popravil BAMBINA_ -- 23.2.2011 21:24:09 >

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.2.2011 21:31:52   
m_o_i
poskusi ne pozabljat na kapljiceuser posted image
ce smem namest Arwenko oz. tudi jaz: taki beli tini mini mozoljcki so ciscenje koze, ja. in ni nujno, da so enakomerno porazdeljeni po telesu; nas jih je mel samo po obrazu npr.

babylove je naredu cudez v treh, stirih dnevih. ampak pazi, ce so se zaceli krci, bo kakec se vedno zelen(bodi pozorna, ce se zvija po vsakem obroku al samo v dolocenem delu dneva; nas je mel napade ne popoldan ali zvecer, ampak ob stirih zjutraj)

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.2.2011 21:35:01   
Arwenko
Pri nas je bilo samo po obrazu in vratu.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.2.2011 8:57:09   
sanelaa
Naš je imel ekceme po obrazu in lišaje po telesu. pediatrinja je najprej trdila da gre za čiščenje kože, nato pa da so za takšno stanje krive alergije. Igeji so bili minimalni, dieta ni pomagala, dermatolog je nato potrdil da gre za atopični dermatitis. Dieto smo ukinili in pač pričeli z nego kože, primerno za atopike. 

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.2.2011 8:59:31   
Precious
ninchu ne prehitevaj dogodkov. Če obstaja sum na kravje mleko potem ne moreš in ne smeš dajati mleka od dm. Kot drugo izboljšanja se pokažejo ŠELE ČEZ 2-3 TEDNA !!!!

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?