larskimi
|
Jaz sem mojemu sinu dajala tudi hruško, najprej prekuhano (ker kuhanje zmanjšuje moč alergena, pa tudi zaradi napenjanja), kasneje tudi svežo. Pa slive (suhe), rozine, to sem nekaj časa prekuhavala, potem sem mu ponudila surovo. Pa grozdje in borovnice tudi lahko. In banane obožuje. Danes ima 13 mesecev, ima še vedno alergijo na KML in mu drugega sadja še ne dajem. Po nasvetu dietetičarke iz Pediatrične naj bi se izogibali vsega eksotičnega sadja, agrumov, koščičastega, peškatega, torej še nismo probali marelic, breskev, avokada, češenj, malin... in ostalega, bom pa poskusila uvajati sedaj ko bo sezona, kar je itak bolj priporočljivo. Od zelenjave in ostalega poskusi še kolerabo, polento, koruzo v zrnju, proseno kašo, ajdovo kašo (vse to je brez glutena). Jaz sem z glutenom počakala do 9 meseca in je bilo vse ok. Mislim da se ti nič ne mudi z hitrim uvajanjem novih živil, otrok se ne naveliča stalno iste hrane, to je samo naš občutek ker pač poznamo in jemo različno hrano. Pa saj mu različno kombiniraš, pa ni vedno enako. Jaz se še danes izogibam jajc in soje, ker sta preveč alergena da bi reskirala. Pa mu nič ne manjka. Uporabljam riževo mleko s kalcijem in pa Allernovo in je čisto ok. Sladoled sem delala prejšnje poletje zase, ko sem ga še dojila in sicer sem zmiksala banano, borovnice, riževo mleko in pa malo vanilijevega sladkorja in dala v skrinjo. Meni je bilo super. Piškotkov pa mu jaz nisem dajala pred uvedbo glutena, je pa veselo zobal riževe vaflje (brez dodatkov soli in ostalih snovi) in jih še danes obožuje.
|