Jelenche
|
dejansko je odvisno od tega kako visoka je alergija. Mi npr. jemo bobi palčke, ter tiste ribice, jbg. vsega mu pač res ne morem odrečt. Sicer je tko, načeloma mi je dietetičarka povedala, da če piše samo rastlinska olja, naj to ne bi užival ... zaradi arašidovega olja in masti ( ki sta specificirani samo kot rastlinsko olje), če ti konkretno piše, katero olje je od rastlinskih to lahko uporabljaš. to so sončično olje, laneno, repično, koruzno ter oljčno olje. Imamo pa na nekatere oreščke zelo visoke alergije, ampak kot pravim mi uživamo npr. bobi palčke ki jih najdem da so brez mleka in soje ... konkretno saltletts in soletti in ni še nikoli odreagiral. Edina čokolada, ki smo jo mi našli in je res 100% brez sledi oreškov je od Plamila BIO nemlečni nadomestek mlečne čokolade in se dobi v vseh večjih mercatorjih. V hipermarketu sigurno. Margarina samo Gea Upoštevaj da ti pišem izdelke ki ne vsebujejo niti mleka niti jajc, ker imamo tudi na to alergijo. Imamo pa take rezultate ... Sicer je včasih več včasih manj, in si tega sploh ne znam razlagat,... bom pa ko bomo junija imeli zopet testiranje, sigurno rekla naj mi to razložijo. Med testeranjima je preteklo 8 mesecev. Predzadnji izvidi so : IgE celokupni: 207 spec IgE na mleko 1,28 spec IgE na sojo 0,60 IgE prehrambeni screening Lešniki 100(raz. 6) arašidi 30 (raz. 4) mandlji 9,1 (raz. 3) beljak 6,8 (raz.3) mleko, rumenjak,... negativno Zadnji izvidi pa: IgE celokupni:153 spec IgE na mleko 0,60 spec IgE na rumenjak 0,79 spec IgE na arašidi 1,71 IgE prehrambeni screening Lešniki 73 arašidi 2,8 mandlji 17 soja 12 beljak 6,8 Kot vidiš je enkrat višje nekrat nižje, po enem testu je pozitivno, po enem negativno. Ampak, koliko sem jaz prebrala je da je prehrambeni screening bolj splošna .. nekak ohlapna metoda in ni preveč natančna. Specifični so pa dovolj natančni. Mal zmeden sem napisala upam da si me razumela. Sicer pa tista Urtika 3 ki jo dobiš iz alergo ko ti potrdijo alergije .. piše pri arašidih da lahko uporabljaš gorenjko ... in mi je tudi dietetičarka trdila da lahko, da je edina varna, saj naj ne bi imeli v obratu arašidov ... kr neki,.. na čokoladi pa piše da so možni sledovi oreščkov. Verjetno je tist kar je napisano precej staro. tkod a nič ne jemlji za sveto, boš morala sama sprobat. če piše da je samo v sledovih ... lahko poskusiš ... bodi pa pripravljena če bi slučajno kaj bilo. Pa vedno probavaj zjutraj doma ... nikoli zvečer! LP