m_o_i
|
sem se en odgovor "dolzna" 25.8. sem zacela postopno delat mesanice "navadnega" mleka in ADCja. opazovala sem kozo in analizirala plenicke... "navadnega" sem v mesanico dodajala vedno vec, 29ega sem pa zacela samo z DMovim mlekom(ker sva sla v razvojno ambulanto tisti dan in sem si drznila-sej sem v blizini ZD), kar sem nadaljevala do vceraj, ko sem zacela z Muellerjevo babyvito al kak se ze rece. zakljucek: sprememb na kozi ni, kakec je spremenjen-v zlato rumenega se je obarval, ponovno opazam taka mala zrnca not(kot prvih nekaj dni po rojstvu, preden so poSUMLI na alergijo). tista temno zelena pasteta-ni bil niti kakec-je preteklost, nehalo se je polurno zvijanje in stokanje, preden se je pokakal(koroske kapljice, sab simplex, krema celjskih lekarn, bio gaia, masaze itd. niso pomagale NIC). da ne omenjam, da je dostikrat kakal samo zato, ker sem z namazano palcko sarila po njegovi ritki-nisem ga mogla vec gledat, kak trpi. danes sicer vidim, kdaj kaka-ker postane odsoten - dvakrat pritisne in se nasmeji; plenicka je pa polna klobas (ja, zdaj ima tudi obliko kakec). hranjenje je postalo bolj prijetno, poje dosti vec (OK, tudi nasitnost razlicnih znamk mleka je pomembna). nehala sem mu tudi gostiti z rizevo kasico, ker refluksa ni vec (ampak OK, to ni predmet alergije). se vedno pa (kar delam ze itak od rojstva) analiziram vsako plenicko kaka pa enkrat na dan; enkrat na teden mogoce napolni dve plenicki dnevno naja78 racuni so vsi spravljeni-pa si jih lahko za klobuk zataknem testi (kri, blato) so se naredili nekajkrat in so vedno negativni. na allernovi oz. ADCju sva mogla bit zato, ker "gospa, testi na otrocih, starih do 3 leta, so lahko negativni, pa je otrok kljub vsemu alergik". ja ok, kak pa bomo potem zvedli, ce je alergik al ne?! provokacija menda -ampak ne, "kr dajajte mu to mleko, ker ga dobro prenasa" zdaj vem, da ni nic dobro prenasal tega mleka-da ce si prej upala na svojo roko provocirat, bi mu prihranla mesec, dva muk pri hranjenju in kakanju...