alexjera
|
elllie - vsaka mamica za svojega otroka najbolje ve kako in kaj in potem nosi tudi morebitne posledice. Kako si ti razlagaš navodila, ki si jih prejela, ali pa tudi ne, ob diagnozi, ne vem, vem samo, da to kar paše nekomu tretjemu, ni mujno, da bo tudi tebi. Mi smo dobili diagnozo pred nekaj dnevi, smo namreč hospitalizirani zaradi ponavljajočega akutnega bronhiolitisa v kombinaciji z alergijo. Naš mali je star 4,5 meseca in je tako hudo, da je že en teden na dodatnem kisiku, stanje gre sicer zelloo počasi na bolje, vendar se nikomur ne sanja kadaj bomo šli domov. Včeraj sem imela pogovor z bolnišnično diatetičarko, ki jr dala naslednja navodila: - nobenih svežih jajc; - jajca in njene sestavine so na kupljenih zadevah označeni z : E 322, MUCIN, MUKOID, GLOGUMIN, ALBOIN (zadnja dva lahko tudi s predpono OVO, ter seveda lecitin; - lecitin je prepovedan tudi sojin, ker se lahko razvije sojina alergija, ki ni ozdravljiva; - prepovedani so vsi umetni dodatki za podaljševanje roka trajanja, svežine, barve,. . .; - pri oljih moramo vedeti iz česa so, raztlinsko prepovedano; - prepovedana margarina, sveže klobase, paštete, konzerve. . . in še bi ti lahko naštevala. Če ti kaj ni jasno se lahko obrneš na diatetičarko in sicer: pavla.lavrinec@sb-je.si Kako je hudi z alergijami, mi ni treba razlagati, sama že leta ne jem škroba, ker ga moje telo enostavno ne prebavla, tako da mi zaradi dojenja sedaj preostane sadje in zelenjava, pa še to ne vsa, ker je nekaj škrobnatih, in meso. Ju hu hu Želim ti veliko potrpežljivosti in močno voljo, ker jo zelo potrebuješ, saj samo stroga dieta prinese rezultate.
|