|
RE: adaptirano mleko- dvojčki - cene, kje? 2.6.2010 20:44:51
|
|
|
|
MikicaMiki
|
Pozdravljene vse skupaj. Pri nas imamo pa skoraj pol leta stara fanta - Nejc in Luka. Vidim, da vas je tukaj kar nekaj - jaz do sedaj nisem uspela preveč pisati na forume, čeprav sem jih vsaj neaj prebrala, saj so mi nekatere informacije prišle zelo prav. Odgovarjam še na sporočilo "tasak" glede adaptiranega mleka. Glede na to, da nisem dojila, ker nisem imela mleka, smo pač morali pristati na adaptiranem mleku - tu pa se je kar hitro zapletlo. Imeli smo obupne težave z napenjanjem, krči... in smo probali kar nekaj različnega mleka. Po dolgem raziskovanju interneta pa sva s partnerjem našla še eno adaptirano mleko, ki v Sloveniji še ni povsem poznano, je pa to ena boljših zadev v zahodni evropi, in sicer gre za mleko Holle - tako da mamicam, ki bi imele podobe težave definitivno priporočam Holle. Holle lahko kupite na spletni strani biovan, jaz kupujem v Lekarni Bitenc, ker imam zaradi poznanstev popust. Ima pa to mleko tudi Mercator Center in je cena 7,32 eur (če se ne motim) za 400g, kar je nekako tam tam z Aptamilom (odvisno, kje ga kupite). Holle ima tudi mleko, ki je narejeno na osnovi kozjega mleka - v primeru, da se ugotovi, da je veš otrok oz. dojenček alergičen na kravje mleko, je to najboljša opcija, ki jo predlagajo tudi pediatri, saj naj sojina in riževa mleka ne bi bila tako dobra. Pred kratkim pa sem opazila, da se to mleko in tudi druge izdelke lahko dobi še v Baby Centru ali v Maxi Marketu (ki pač spada pod Mercator), kjer lahko dobite tudi knjigico z njihovimi izdelki in nekatere obrazložitve. Prilagam še link, če bo katero kaj več zanimalo: http://www.bio-trgovina.si/index.php?act=viewDoc&docId=19. Upam, da bom sedaj večkrat uspela kaj napisati in želim vsem mamicam, da ne bi imeli podobnih problemov kot smo jih imeli mi:-). Lep pozdrav vsem skupaj, Alenka P.S. Nejc in Luka sta rojena še v 2009, in sicer 18. 12. 2009, Nejc je imel 48 cm in 2575g, Luka pa 50 cm in 2800g, rojena pa sta bila v 38 tednu.
|
|
|