Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: a vam tud tako govorijo? 3.9.2008 17:04:21
|
|
|
|
sazi
|
sem tudi v 4. mesecu in še zelo veliko dvigujem 2,5 letnika. Prejšnji teden je bil tako bolan, da sva bila v bolnici in sem ga kar precej nosila in pestovala. Sicer to skušam omejiti, da bi ga pa nehala dvigovat, pa ne gre. Je pa odvisno od situacije. Če gre samo za to, da ga je treba umiriti, se boš morala počasi spomniti kakšnega drugega načina. Jaz počepnem, ga posedem k sebi na nogo in se pogovarjava. Mu razložim, da ga ne morem pranašat, da je že velik... Ne da bi ti kaj solila pamet, ker moj tudi trmari, ampak nek drug način bo treba poiskat - ne samo vzet v roke in prenašat. Slej ko prej, ga res ne boš mogla več dvigovati, zato kar začni preizkušat nove ideje.
|
|
|
|
RE: a vam tud tako govorijo? 3.9.2008 17:05:24
|
|
|
|
sazi
|
vam kdaj kdo tako reče?kako reagirate,če sploh? no, rekel mi pa nikoli ni še nihče nič, tako da z reagiranjem nimam problemov
|
|
|
|
RE: a vam tud tako govorijo? 3.9.2008 17:07:05
|
|
|
|
Šaki
|
ne sj če greva na sprehod je priden pa vse in ve da ima mami dojenčka in da ga ne morem nest ker pač že dojenčka.to razume.samo včasih pa res zatrmari in ne gre drugače.no sj to ni 100x na dan samo kdaj pa kdaj je .dopoldne je itak v vrtcu.
|
|
|
|
RE: a vam tud tako govorijo? 3.9.2008 17:14:45
|
|
|
|
sazi
|
Jaz nameravam svojo G na naslednjem pregledu povprašat o tem, koliko je to res nevarno. Glede spodnjega stavka pa: ve da ima mami dojenčka in da ga ne morem nest ker pač že dojenčka Jaz mu razlagam, da ga ne morem nositi, ker je že velik in težek, dojenčka pa v to ne vpletam. Ima prijateljica kar hude probleme s hčerko, ker so ji nekajkrat rekli, da mamao tega ali onega ne more zato, ker ima v trebuhu dojenčka - je že zdaj ljubosumna.
|
|
|
|
RE: a vam tud tako govorijo? 3.9.2008 17:18:03
|
|
|
|
byanca
|
predvsem moraš pazit kako dvigneš(da počepneš) in potem nosit na strani(na boku). če že dviguješ in nosiš.
|
|
|
|
RE: a vam tud tako govorijo? 3.9.2008 17:19:39
|
|
|
|
anckabancka
|
Jaz sem v 10 mesecu , pa še kar dvigam našega 20 mesečnika. Še triletnika včasih dvignem, če je treba.
|
|
RE: a vam tud tako govorijo? 3.9.2008 20:25:00
|
|
|
|
Naja30
|
Ne, meni nihče nič ne reče, ker je ne dvigujem. Ko jo pa dvignem, pa nihče ne vidi tega (ko jo dam v posteljico).
|
|
|
|
RE: a vam tud tako govorijo? 3.9.2008 21:42:47
|
|
|
|
ursi
|
Jaz sem čist do konca nosečnosti dvigovala in nosila mojega prvega otročka, ki je bil takrat star dobre dve leti. Sem ga dala za vrat in sva šla. Kaj pa naj bi naredila, če se mi je pred blokam po tleh metal, da ne gre po stopnicah Sicer to ni v njegovi navadi, se pa zgodi sem ter tja. Pogledi in komentarji blokavcev so mi vse povedali . Pa jaz na to pravim - jaz se za sebe brigam, drugi naj se pa vsak zase. včasih pride situacija, ko je treba malce potrpet. Nebi pa namerno dvigovala otroka, če bi vedela, da ga zaradi kakšne rizične nosečnosti ne smem. Na srečo nisem imela teh problemov.
|
|
|
|
RE: a vam tud tako govorijo? 4.9.2008 11:19:54
|
|
|
|
aluš
|
Objave: 1090 Član od: 3.2.2005 Status: odsoten Jaz sem v 10 mesecu , pa še kar dvigam našega 20 mesečnika. Še triletnika včasih dvignem, če je treba. O, ti anckabancka, sem kar buljila v tisti 10. mesec, pol mi je pa kapnilo, da ni napaka, ampak da dete noče ven. Oh, smetim.
|
|
|
|
RE: a vam tud tako govorijo? 4.9.2008 23:24:21
|
|
|
|
asra
|
Pri meni so tako močno pretiravali (tašča) da sem mislila, da na koncu ne bom v pričo njih smela dvignit niti kozarca vode!!! Drugače pa jaz otroka dvignem tako da počepnem in ga dvignem z nogami in ne z rokami oz trebušno prepono. In pa otroka držim čim bliže telesu. Če ste že pred nosečnostjo kaj vzdigovale in poizkusile ta način ste lahko videle da je dosti lažje.
|
|
|
|
RE: a vam tud tako govorijo? 5.9.2008 7:06:16
|
|
|
|
Mesečnica
|
Jaz sem 5 tednov pred rokom, pa še kar dvigujem našega 15-mesečnika (na srečo ima le 10 kg). Kaj pa naj? Naj ga previjem na tleh? Kako naj ga spravim v avto, v trip trapa, v nakupovalni voziček ipd.? Ko je mož doma, vse to počne on, ko sva sama, pa brez dvigovanja pač ne gre. Res pa nosečnost, razen manjših težav, poteka OK, ni rizična. Zaenkrat mi še nobeden ni nič rekel, saj vedo, da sem previdna in da brez dvigovanja pač ne gre. Je pa tako z dvigovanjem bremen v nosečnosti (sem enkrat prebrala pri Pušenjaku): načeloma ni dvigovanje bremen noben problem, če smo zdrave, nam dvigovanje ni prepovedano zaradi rizične nosečnosti in ne pretiravamo. Seveda je treba paziti, kako dviguješ, ampak to ne zaradi otročka (on je res dobro vgnezden in zaščiten), temveč zaradi tebe (nosečnice) same, ker te lahko zelo hitro zagrabi v križu, si nategneš kakšno mišico ipd. (hitreje kot takrat, ko nisi noseča), to bo pa zate seveda zelo zoprno.
< Sporočilo je popravil Mesečnica -- 5.9.2008 7:07:34 >
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?