|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   a smo ga razvadli??
1.9.2006 13:47:09   
bini
Hm..
naš aljaž je star 5m in je 2 tedna nazaj prebolel virozo + šesto bolezen... imel je zamašen nos in se je ponoči ful zbujal... prej je že prespal celo noč in tudi jedel je max 1 krat tam proti jutru - bil je čisti nočni angelček, nič podoben sestrici user posted image ...

sedaj pa je že 1 teden zdrav, ima sicer mal zamašen nos, ampak diha normalno... se pa ponoči zbuja vsako uro ali pa še večkrat - kar stoka in jokca in se premetava... čaj ga potolaži za kakšno minuto, ko dobi mleko je dober... in to 2-3krat na noč... normalno hoče jest na 3 ure... kašic zvečer ne mara preveč in poje le kakšno žličko, je pa res da sva s tem šele dobro začela...
ne vem ali bi morala to njegovo premetavanje mal ignorirat, ker se mi zdi preveč da ponoči tolikokrat je mleko, glede na to da ima 8kg pri 5 mesecih in je fajn velik fante... user posted image
z možem razmišljava, da bi ga začela vzgajat = pustit mal pojokat in ne potolažit z mlekom... kaj pravte a je prezgodaj?? a ima poskok v rasti??
imate še kje podobne težave?? hvala za nasvet user posted image

_____________________________

Svet je lep!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: a smo ga razvadli??
1.9.2006 14:05:55   
piščanc
težko svetovat.

naš mališan je bil tud angelček do 6 meseca - spal celo noč v svoji postelji. potem smo šli pa na morje, kjer je spal pri meni. ker je bilo to zanj boljše, ga ni bilo za prepričati, da bi spet spal v posteljici - tako smo otrokoma kupili kar pograd in spi na njemu čisto blizu mene (tako da zleze k meni če se ponoči zbudi). pa takrat (po morju) je do enega leta spet jedel (sicer samo enkrat) ponoči.

kaj pa vem, jaz sem kar sledila njegovim željam in glej ga zlomka - star je leto in pol, ponoči spi, če pa se zbudi se stisne k meni. lansko zbujanje je le še spomin.

če otroku hočeš vzeti nekaj, kar si zelo želi/potrebuje, ne boš uspel, ampak si bo to le še bolj želel/potreboval. in oni ne razlikujejo med željo in potrebo, zanje je vse potreba.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: a smo ga razvadli??
1.9.2006 21:02:59   
sarazan
Ne narobe razumet, ampak meni se ne zdi nobeno vzgajanje, če otroka pustiš jokat. Meni bi bilo zelo neprijetno, če bi zaspala v solzah. In otroku je verjetno tudi. Za njegov čustveni razvoj pomoje to ni ravno najbolje.

Če se ponoči zbuja, te potrebuje. Ker je bil bolan, je verjetno manj jedel in mora nadoknadit. Ali pa samo potrebuje občutek varnosti...
Počasi ga navadi, da bo pojedel manj, ali pa mu ponujaj dudo, ga pobožaj, potiho zapoj, če bo to dovolj.
Skratka, daj mu vedeti, da si tam in ni sam.

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: a smo ga razvadli??
1.9.2006 21:42:48   
Darči76
Tudi naš user posted image  je spal že skoraj celo noč, potem pa se je kar naenkrat začel zbujati in jokati. Potolažil se e samo z dojko! Sva mislila, da bo minilo in sva dojenje ponoči na 1-3 ure prakticirala, dokler nisva omagala. Potem pa sem nekje prebrala, da je otroka potrebno naučit, da se ponoči spi in ne hrani.
Pa sva ga prvič pustila brez hrane in je jokal kake pol ure. Sva ga pa crkljala, božala, mu pela. Drugič se je zbudil in je jokcal mogoče 10 min, tretjič še samo 5 min.
Je bilo ful hudo, ampak potem je prespal tudi po 5-7 ur skupaj brez da bi se zbudil.
Zdaj so spet zobki in se zbuja na ca. 3-4 ure. Mu dava dudo in je OK.

_____________________________

Don't be afraid that your life will end,
be afraid that it will never begin.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: a smo ga razvadli??
1.9.2006 21:53:37   
bini
ja, jest mam že s prvo hčerko izkušnje podobne kot darči76... saj nekaj časa bomo še počakali s tem jokom, ampak zbujanje vsako uro ali celo večkrat na uro (res se ne hecam) ni humano ne za otroka niti za starše... si predstavljate kakšna zgledam zjutraj??? in to noč za nočjo???... no, upam da bo dans boljša noč...
in ja, tud jaz sem prebrala nekje, da otrok po 6. mesecu ne rabi več nočnega hranjenja - za našega to sigurno velja že sedaj, glede na njegovo kilažo user posted image ....  je pa tud meni težko otroka pustit jokat, ampak zadnje dneve sebe gledam v ogledalu in si zarad podočnjakov skor nisem več podobna user posted image

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu Darči76)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: a smo ga razvadli??
1.9.2006 22:09:11   
rainbow
Bini, marsikje sem prebrala, da se veliko dojenčkov ravno okoli 5-tega meseca začno ponoči pogosteje zbujat. Šmenta, naša ta mlajša tudi, sem zdržala do 14-tega meseca, tempo, na dve uri ponoči, dojenje kot uspavanje; od kar sva se nehali dojit ponoči, spi sladko vso noč.

treba bo dete naučit, da samo zaspi, kar ne gre tako hitro, kot bi si želeli, poskušaj zvečer, da bi sam zaspal v posteljici, ob glazbi, s kako ninico; če ne gre, pač poskusiš spet čez čas.
Kolikor sem razumela, se ne dojita; jaz sem pri prvi okoli 7-mega meseca zmanjševala količino mleka, potem pa samo kakšen čaj/voda. ampak je potem začela lepo spat, v svoj sobi.

no, upam, da ne bo dolgotrajnega značaja to njegovo zbujanje, če pa že, pa želim veliko potrpljenja pri navajanju na samostojno spanjeuser posted image

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: a smo ga razvadli??
2.9.2006 9:09:49   
tinkatonka
Piše, da si začela z uvajanjem kašic....pri uvajanju goste hrane se pogosto zgodi, da se otrok začne ponoči prebujat, ker se čez dan do sitega ne naje. Tudi pri nas je bilo tako. No pa mine,...mi pri Anejevih 6 mesecih končno spimo "celo" noč, od 20:30 do 5:30. To je pri nas že ful velik uspeh. user posted image  

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
3.9.2006 20:16:05   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tinkatonka)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: a smo ga razvadli??
4.9.2006 20:32:24   
kluka
naš ima 6 mesecev in ponoči spi brez motenj. ampak...se pozna, ko gremo na obisk in ga vsi ujčkajo in skrbijo, da niti ne pisne. naslednji dan, dva, je tako tečen, zlasti pred spanjem, in ponoči stoka. ko je nahranjen in pride ura za spat, to je najkasneje ob osmih, ga dam v posteljico in ga pustim. dere se največ 15 minut. če ostanem pri njemu, se lahko zibava ure in ure, pa ne bo zaspal, tako da nam vsem ta metoda z zanj utrujajočim dretjem ustreza. tudi če ponoči stoka, ga pustim, ker se vedno po največ 15 mnutah umiri in zaspi nazaj.

ampak to se itak ne zgodi več kot dvakrat na mesec.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?