|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   a lahko al ne?
12.1.2005 16:47:14   
kathy
Ojla!

Eno "neumno" vprašanje: Sem čist frišna nosečka, pa ne vem še kaj lahko in kaj ne smem jesti. Za novo leto sem jedla francosko, naslednji dan pa še pršut - a lahko začnem zganjati paniko? Jedla pa sem zato, ker nisem vedela da ne smem. Zdaj vem da mora biti termično obdelano.
Že cel dan sanjam da bi jedla mortadelo, a to je tud na prepovedani listi? Kuhan pršut pa lahko a ne?
Ko mi ne dela slabo razmišljam kaj vse bi pojedla, a kaj ko konča v ...
lp:nosecka:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   a lahko al ne?
12.1.2005 16:55:43   
NENAJANI
Francosko sem za novo leto jedla tudi jaz. Po mojem ni nič narobe, ker je v njej vse kuhano. Če pa je v njej krompir ali jajca je jaz ne bi jedla po enem dnevu stanja v hladilniku. Pršuta pa ne smeš, ker je srovo meso / vsaj meni so tako povedali. Kuhanega pa ja, ni blema.
Za mortadelo pa nimam pojma, ker je nikoli nisem marala.
jej tisto kar ti paše, če le ni nevarno zate in :duda:.
Slabost bo minila, boš videla
Nena :nosecka:

(odgovor članu kathy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   a lahko al ne?
12.1.2005 17:42:25   
lana 5
Živjo punce!!!!!!!!!!!!!

Jaz sem noseča 13t/4, in sem se tudi na začetku sekirala kaj lahko jem in kaj ne. Potem pa sem vprasala mojo G in je rekla da naj jem tisto kar mi pase. Tako da sem jedla od pršuta do majoneze in ni bilo nic narobe. Jaz vama svetujem jejta kar vama paše samo v majhnih količinah, izogibajta pa se mesnim izdelkom ki so narejeni doma nap. suhe klobase in suho meso, krvavice, majonezo in pastete, ki jih naredijo doma.

Uživajta, pa pa.

(odgovor članu kathy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   a lahko al ne?
12.1.2005 17:43:03   
lana 5
P.S :)- Mortadelo pa se danes jem....:)-:)-:)-

(odgovor članu kathy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   a lahko al ne?
12.1.2005 17:46:12   
NENAJANI
takih stvari jaz sploh ne jem. sem grozno zbirčna. v prvih treh mesecih mi je pa itak pasala samo kuhana hrana.:ups::ups::ups:
Nena :sloncek:

(odgovor članu kathy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   a lahko al ne?
12.1.2005 17:58:27   
urši77
Ja z pa sem, jem zdaj in tudi bom jedla pršut. Je vse preveč slan, da bi karkoli preživelo v njem-kake bakterije npr.
Z nobeno stvarjo ni fino pretiravat, vsega po malo pa bo!
Dober tek:torta:

(odgovor članu kathy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   a lahko al ne?
12.1.2005 18:06:30   
NENAJANI
Se čist strinjam glede pršuta. Obožujem ga kuhanega ali pa ne. Je skoraj edini mesni izdelek, ki ga jem.:ups:
N.:sloncek:

(odgovor članu kathy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   a lahko al ne?
12.1.2005 18:28:21   
lelaval

Za francosko in mortadelo mislim, da ni problema, če ješ, pri pršutu pa : če se ti "lušta" - v majhnih količinah ti naj ne bi škodovalo. Jaz sem se letos odrekla bifteku :((:(:((
Bomo pa drugo leto "not spravile" HA HA HA:morje:

lp

(odgovor članu kathy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   a lahko al ne?
12.1.2005 18:40:07   
SU
Jaz jem vse, razen kakih surovih stvari se izogibam. Kar mi zapaše, tisto pač pojem. No, pršuta itak ne maram preveč. Pazi se le kakšnih reči s surovimi jajci, surovega mesa ( čeprav sem se tudi jaz že pregrešila s tatarcem :ups: ). Da ne govorim, da sem pravi "salamožer" :ups: in sem že prej imela zelo, zelo rada salamo... Bi ja umrla, če je ne bi nič pojedla! :)- Veš, to pa tudi ni dobro, če si nekaj zeeelooooo želiš pojesti, pa potem ne-veš kako trpljenje je to (sigurno čuti tudi otroček :)- :)-). LP, Saša (27,3/7)

(odgovor članu kathy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   a lahko al ne?
12.1.2005 18:58:29   
Pia73
Jaz sem se odpovedala tatarskemu in majonezi, popolnoma,... Pršut pa jem, kaj morem ga obužujem, pa mislim, da s tem kupljenim ni nič narobe,... Upam, vsaj,...

(odgovor članu kathy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   a lahko al ne?
12.1.2005 19:12:26   
beba76
Punce drage, bolj ko komplicirate, slabše je!
Jaz sem tretjič noseča in v vsaki nosečnosti sem jedla vse, kar mi je prišlo pod roke oz. kar mi je pasalo.
Zdaj pa na teh forumih prebiram - a lahko hrenovke, a lahko pršut, a lahko majonezo, a lahko, a lahko.... Prosim vas!!! Jejte, kar vam paše, tisti, ki pa G kaj prepove, pa se bo itak tega držala.

P.S.
Pozabila sem napisati, da sem zdaj v 7. mesecu in so mi našli žolčne kamne, tak da se je moja veselica glede hrane končala, saj sem na strogi žolčni dijeti(nič svežega sadja in zelenjave, nič ocvrtega ali pečenega mesa, nič svežega kruha, nič sladkarij, nič jajc.......bi mela manj za pisat, če bi napisala, kaj lahko).
Torej, dokler vam česa ne prepovejo, kar veselo v trebuščka!!!

(odgovor članu kathy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   a lahko al ne?
12.1.2005 19:19:38   
Anonimen
Dokler vsak zase reče, da bo jedel kar mu paše, še prenesem. Ko pa preberem nasvet, da lahko nosečnice jedo, kar jim paše, mi pa zakuha. Tako lahko katera, ki o tem nič ne ve, misli, da res lahko je kar ji paše.
Vsak lahko je, kar mu paše, zavedati pa se morate, da zaradi hrane iz surovega mesa in toplotno neobdelanih jajc, mehkih sirov lahko staknete salmonelo, toksoplazmo ali listeriozo.
Kar še ne pomeni, da se bo to zgodilo. Možnost pa obstaja in na forumih sem tudi brala o tem, da se je kateri to že zgodilo.
Izbira je seveda odvisna od vsakega posameznika!

(odgovor članu kathy)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   a lahko al ne?
12.1.2005 19:23:27   
NENAJANI
Se strinjam s Seleno. Mi je zelo žal, a tako je. Poznam eno, ki ji je :duda: umrl, ker je ona dobila salmonelo.:((
Treba je malo pomislit, preden kaj vtakneš v usta.
Po mojem ni vredno tvegat.

(odgovor članu kathy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   a lahko al ne?
12.1.2005 19:42:49   
pravljica
ma ne vem punce, ampak sama mislim, da tveganje za salmonelo, tokso... ni nič večje, kot tveganje za kromosomsko napako, pa smo vse srečne, ko imamo rezultat 1:7000 ali manj, oz več...možnost vseeno obstaja...če pogledaš glede hrane, pa razmisliš, da si 20 ali več let jedla vse po vrsti, božala mačke (jaz sem kot mala lizala z njimi sladoled, pa sem -!), kakšna je možnost, da se s tem okužiš ravno zdaj v teh 9nebesa? možnost 99% zmanjšaš, če izključiš domače salame, pršut, tatrca in majonezo, pri kupljenih stvareh pa res ne bi smeli tako komplicirati...samo moje mnenje selena

(odgovor članu kathy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   a lahko al ne?
12.1.2005 19:44:11   
beba76
Selena sori, si vzela preveč osebno. :ups:
Sem pač predpostavljala, da je vsem jasno, za čim lahko zbolijo ob zaužitju surovih izdelkov in je samo po sebi umevno, da se bodo tega izogibale.

P.S.
Upam, da ti ni preveč zakuhalo....

(odgovor članu kathy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   a lahko al ne?
12.1.2005 19:55:00   
Anonimen
Ne, ne, nisem vzela osebno. Saj nisem replicirala osebno tebi ampak na splošno.
Če mi tu zakuha, pa mi je v korist, prišparam pri ogrevanju ;).
Tudi jaz mislim, da je večina o možnosti okužbe z določeno hrano obveščena, ne pa vse in take se lahko "zavaja", čeprav nenamensko.
Če se ne motim, je spraševalka tudi napisala, da ji ginekologinja o tem ni nič povedala.

Pravljica, če ima plod kromosomsko napako ne morem, razen izbire splava, glede tega nič, določeni hrani pa se lahko odpovem, če želim.

(odgovor članu kathy)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   a lahko al ne?
12.1.2005 21:02:47   
Anonimen
Jaz se tudi strinjam s Seleno.

(odgovor članu kathy)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   a lahko al ne?
13.1.2005 10:24:10   
Janika
Menda je pri francoski kljucna majoneza, vendar doma narejena je vprasljiva, kupljena je toplotno obdelana.

(odgovor članu kathy)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   a lahko al ne?
13.1.2005 12:53:29   
Petra P.
Res je o majonezi. Ne sme se jest take, ki je narejena doma. Torej tudi francoske solate, v kateri je majoneza, ki je bila narejena doma.

Sicer se pa čisto strinjam s Seleno. Nikoli si ne bi mogla oprostit, če bi bilo z mojim sinčkom kaj narobe zaradi nečesa, kar sem storila ali pojedla v nosečnosti. Za kake kromosomske in druge napake pa človek ne more pomagat, pa še potem bi se žrla. Če bi pa zaradi lahkomiselnosti (v stilu "ah, saj ne bo nič") škodla otroku, pa...

Petra

(odgovor članu kathy)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   a lahko al ne?
13.1.2005 13:38:27   
kathy
Ojla!
Saj ne da bi jedla vse kar mi paše, samo kadar sem si privoščila pršut in francosko, še nisem vedela, da tega ne smem, sem potem izvedela tu. Pri G pa še nisem bila. Zakaj pa naj ne bi smele hrenovk, saj jih skuhaš???

Lep pozdravček:nosecka:

(odgovor članu kathy)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   a lahko al ne?
13.1.2005 13:43:12   
NENAJANI
V hrenovkah, posebni in paštetah je ponavadi najslabše meso (ostanki).
Jaz kupim tiste z olupom in jih kuham tako dolgo, da poknejo. Po mojem to ni narobe, vem pa sicer na:zmeden2:

(odgovor članu kathy)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   a lahko al ne?
13.1.2005 13:53:31   
pravljica
vem ja, da se nič ne more vplivat na kromosomsko napako...in prav je, da se tej določeni hrani odpovemo, samo ne pretiravat pri kupljenih salamah, pršutu, majonezi, pašteti itd...dala sem samo primer, kako smo vse vesele, ko je možnost 1:7000 ali več...v bistvu pa možnost okužiti se s salmonelo in tokso ni nič večja (mislim samo za kupljene stvari, pri domačih je pa res večje tveganje)

(odgovor članu kathy)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   a lahko al ne?
13.1.2005 14:10:20   
pupika
Punce kaj zdaj hrenovke lahko jemo? Jaz si jih ne upam jest, še tistih ne upam iz Perutnine Ptuj, ki naj bi bile najbolj kvalitetne.

(odgovor članu kathy)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?