|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   a imate kakšen nasvet?
4.7.2005 18:42:22   
Naja31
Ojla punce,

najin mali sonček je že tako navajen, da se skoz po rokah nosi, da je groza. Ce je dobre volje, kar je zjutraj ko je naspan in sit, potem je lahko max. 1 uro na igralni blazini in je zadovoljen. Cim bolj se bliza vecer, pa cisto nic ne pomaga, razen nosenje po rokah. Ga odlozim v lezalnicek in se preden ga polozim je jok. :((
Ce ga pustim, zacne prav hudo jokati , da ga potem vedno slej ko prej dvignem, saj se mu kar zaleti od joka in postane cisto rdec.
Ocitno sva ze nekja v štartu naredila napako, da sva ga na to navadila. A ima katera kakšno idejo kako naj ga odvadiva? Ali pa bo s časom bolje?

Hvala.
Lp, Naja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   a imate kakšen nasvet?
4.7.2005 18:51:52   
jazz
Naš mali je bil podoben. Potem smo ga najprej navadili, da ko je bilo hudo za na roke, smo ga dali v voziček in ga tam motili in zibali...dokler se tega ni navadil. Pa seveda tašči smo morali skos trobiti naj ga bucka kar tam. In je šlo- nekako. Poskusite s to varianto, saj se vsega privadijo, samo vztrajat je treba. Uspešno!

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   a imate kakšen nasvet?
4.7.2005 20:07:43   
Gina
Nekateri otroci rabijo človeško bližino in crkljanje. Tako rabijo, da jih boli, če tega ne dobijo. Če pa jih nosiš, ko to rabijo, pa crkljaš dovolj, pa to prerastejo in čez pol leta ti ne bo treba več, bodo čutili varnost tudi brez tega. Preizkušeno večkrat. Deluje. S tem ne mislim, da ga moraš cel dan nosit. Ne. Nosi, ali crkljaj ga takrat, ko to rabi, sicer ga pa imej kje v stolčku ali vozičku ali kjerkoli pač. Če se ti zamoti eno celo uro, je to zelo veliko za tako majhnega. Redko kateri zdržijo več. Vzemi to obdobje za obdobje crkljanja. Jaz sem menda vse delala s ta malim v naročju prve pol leta, še kuhala včasih. Ampak sem si rekla, da se zadnjič crkljam takole in da moram izkoristit. Psiha pomaga tukaj zraven zelo. Pa krepiš mišice.:)-Zdaj pa že dolgo sam zaspi, sam se pride pocrkljat, sam se zamoti.:bravo: Ampak to je zato, ker čuti varnost, ker je je dovolj dobil vedno.9nebesa Se splača probat.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   a imate kakšen nasvet?
4.7.2005 20:29:46   
rainbow
Naja32, poslušaj Gino, ki ima vedno prav, in ne bi mogla bolje povedat:bravo::bravo::bravo:

Saj zdaj že pibližno vš, kdaj je utrujen ali zaspan, takrat ga boš pač nosila, ko je spočit in sit, pa ga daj na ležalnik, pod vrtiljak, na tla, menjuj lokacijo, taki mali :duda: se ne more za dolgo nekje zamudit in zabavat. Prav je povedala Gina, vse je v glavi: jaz sem pri moji prvi tudi tak jamrala, pa sploh brezveze, drugo pa cartam ko hoče in fuuull zraven uživam; saj tudi drugo zdaj zelo cartam:rozica:

ps
pa vključi še partnerja, babice, dedke, popoldan je sploh fajn kaki obisk, ki zna bit tudi koristen; mi gremo dostikrat ven, ali na sprehod, ali k nam, kjer je vrt in moja mami:angel:, potem pa popoldan kar hitro mine, pa še na zraku je; doma pa je res tečno cel čas bit

lp:metulj:

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   a imate kakšen nasvet?
4.7.2005 20:36:28   
Naja31
Hvala, Gina.
Mislim, da bi tezko napisala se lepse.
Taksni maili kot tvoj mi dajejo moc za naprej.

Lp, Naja

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   a imate kakšen nasvet?
4.7.2005 20:46:15   
Gina
:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   a imate kakšen nasvet?
4.7.2005 20:54:20   
ZARA
Gina,Gina,Gina,...!!!

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   a imate kakšen nasvet?
4.7.2005 21:07:07   
eva1
Naja jaz si vedno ko joka rečem, da ko bo šel v šolo se itak več ne bo hotu cartat, da naj zdaj trenutke izkoristim , pol mi je pa lažje!

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   a imate kakšen nasvet?
4.7.2005 21:13:14   
morskadeklica
Moja:duda: je bila točno taka. Čez dan ni spala vse skup nič, skoz sem jo nosila, če ne :((jok:((. Še zdaj ne vem, kako in zakaj ampak lepega dne (pri 2,5 meseca) se je to naenkrat, ampak res naenkrat v enem dnevu nehalo. Zdaj res joka samo takrat, ko nekaj hoče. Upam da bo pri tebi isto;)

lp:muca:

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   a imate kakšen nasvet?
4.7.2005 21:32:56   
SISI25
Naša dva se še tudi hočeta cele dneve nositi. Sem mislila, da ju bo minilo ko bosta malo večja, ampak pri nas to še vedno traja, malo se še zamotita s kakšnimi igrači potem pa jok in hitro na roke. Na rokah pa tak smeh. Se tolažim, da bo enkrat bolje.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   a imate kakšen nasvet?
4.7.2005 21:45:03   
Marogica
Kot sem že nekje omenila, sem jaz moja oba otroka, že zelo zgodaj navajala tako, da sem ločevala prostor. Prostor, kjer sta spala in prostor, kjer sta bila čez dan. Vedno ko sem imela občutek, da je sinko zaspan, sem ga položila v košarico. Seveda je tu pa tam zaspal tudi v ležalniku. Vendar pa je po 2,5-3 mesecih začel ločevati spanje-dan. Tudi nikoli ne joče, če ga položim v posteljico in po 10-20 min zaspi. Nad posteljo ima glasbeno vrtljivo igračo, s katero se tisti čas, ko še ne spi, zaposli. Je pa res, da je prve tri dni jokal. Vendar sem se tolažila s tem, da je sit, previt in zdrav.
Mislim, da ta manjšega otroka čez dan še vedno dosti nosim in cartam, da čuti, da ga brezpogojno ljubim.
Draga Naja, nasveti, ki si jih dobila, so polni čustev in jih je zelo lepo brati. Vendar pa realnost zgleda drugače. Kako dajati otroku ljubezen, vsa ljubeča nagnjenja, če je človek od vsega tega utrujen, razdražen in počasi brez fizične in psihične moči. Tudi te občutke otrok čuti in zaznava.
Moja praksa, se kot dostikrat pač razlikuje od Ginine (lep pozdrav Gina).

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   a imate kakšen nasvet?
4.7.2005 21:55:39   
Gina
Marogica, brez skrbi, imam dosti prakse.:)-:)- Mogoče nisi razumela, ali pa me ne bereš še dosti. jaz sem prva, ki zagovarja, da mora imeti otrok nek red in da mora biti mamica spočita. Vedar je treba ločit osnovne biološke potrebe novorojenčka, od tistih, ko začne otrok izsiljevat. Jaz sem prepričana, da tako majhen otrok tega ne more. Če si preskočila, sem velikokrat napisala v kakšnem postu, da če moj otrok ne bi spal ponoči, ne bi več tako dolgo čakala, kot sem pri hčeri, in da bi ga pustila jokat, ker nima razloga se zbujat na 5 minut. Vendar tu govorimo o trimesečnem otročku, ne pa o večjem! Pa ne govorimo o tem, da bi ga ona morala cel dan nosit, seveda ne, vmes ga je treba navajat na samostojnost, na občutek za to, da ni nič hudega biti sam, se sam zabavat. Govorimo o tem, da je prav, da zadovoljiš osnovne otrokove potrebe po dotiku.
A ti veš, da so delali poskuse na novorojenčkih pred veiko leti, smo se učili pri psihologiji - dali so jim vse, samo dotika ne. Dobili so mleko, bili previti, na toplem... samo dotika ne. Umrli so. Torej je to človekova tako velika potreba, kot potreba po hrani.
Imaš pa prav, vsak po svoje.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   a imate kakšen nasvet?
5.7.2005 9:13:09   
lunca77
Ojla!

Naš en dan mlajši princ je zvečer isto kot tvoj siten ko hudič :(( pa sem ugotovila, da je tko zlo zaspan da ga moram crklat in ga s tem uspavat. Čim več kot spi čez dan, boljše volje je zvečer. Nekako mu ne smemo preveč porušit ritma pa hitreje zaspančka, če smo pa zunaj predolgo al pa na kakšnem obisku pa ga daje tko huda zaspanost da nič ne pomaga, na koncu tudi v rokah ni več zadovoljen.
Mogoče je tud tvoj take sorte in ga moraš uspavat. Jst se navadno z njim uležem in ga crklam dokler ne zaspi 9nebesa.
lp lunca77

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Copatki, copatki, copatki,...
bodoča

Katere copatke ste/bi izbrali za male nadobudneže?

robeez (19%)

starchild (8%)

shoo shoo (12%)

drugo (62%)


Število vseh glasov: 195

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!