|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   a ima katera kaj viška računov od allernove?
20.1.2009 12:55:28   
Natali07
Sama sem zaradi stroge diete brez (mleka, jajc, krompirja, koruze, pšenice, riža, govedine, teletine, purana, svinine, paradižnika, fižola, špinače, brokolija, banan, pomaranč, mandarin, šipka, kokosa, vanilije, melise, janeža, česna, sladkorja in seveda ostalih najhujših alergenov, ter barvil, konzervansov in arom) vedno bolj utrujena, vse me boli, brez energije in neznosno lačna. Ko sem se pogovarjala z alergologinjo mi je svetovala naj sama začnem uživati mleko Allernovo, da mi nebi preveč primankovalo vitaminov...

Skratka ene parkrat sem popila po deci allernove. Okusa ne bom komentirala.Ampak sem dobila občutek, da je vsakič dobila hčerkica pike (sicer čisto drobne) po obrazu in trupu. Sedaj me pa skrbi, da mogoče ne bo prenašala allernove. Trenutno jo še polno dojim, samo kaj vem kaj sledi ob taki dieti.

Zato vas prosim, če ima katera kaj viška računov, če mi jih lahko odstopi.

Tako bi na zavarovalnici dobila nekaj eurov namesto mleka allernove, sama pa bi potem kupila druge nealergene mleke in jih probala (katera mi priporočate?).

Alergologinja je rekla, da dokler ne dokažejo da ne prenaša allernove ne more zamenjat mleka. Potrdilo za 60 škatel allernove so pa poslali brez da bi jaz izrazila željo in probala če prenaša, saj jo zaenkrat še polno dojim.

Če katera ima mi naj prosim sporoči preko zasebnega sporočila.

A ja , pa datum računa ne sme biti starejši od začetka novembra.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: a ima katera kaj viška računov od allernove?
20.1.2009 13:09:11   
Eva***
Se opravičuem, ker smetim. Zanima me samo naslov zavarovalnice za povračilo stroškov (ker so na več lokacijah).
Hvala!

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.1.2009 22:14:27   
K_a_t_j_a
Zavarovalnica baje ne da denarja nazaj, če si jih kupil z denarjem in ne na recept. Take informacije sem dobila jaz iz zavarovalnice. Moj user posted image je nareč na Allernovi, zaradi alergije

30.07.2008 - najina sreča JAN

04.03.2011 -06.04.2011 angelček Jure

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.1.2009 9:02:15   
Natali07
A res?
A pa imaš potrdilo od komisije zdravnikov, da ti pripada določeno število škatel mleka na recept?

No sem kupila neocat in me je skoraj na rit vrglo, je skoraj 3 x dražji od Allernove, pa niti ta ni poceni. Me je kar groza, če bo samo ta mlek prenašala.

(odgovor članu K_a_t_j_a)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.1.2009 10:50:25   
K_a_t_j_a
Ja mam potrdilo, za pol leta 60 škatel.
Če imaš račun npr, da si kupila 1 škatlo, ti jo potem odbijejo od teh 60 škatel eno. Smo se ta teden pozanimali, tako da je sveža informacija. Ja takšno je na žalost naše zdravstvo. user posted image

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.1.2009 11:30:12   
Natali07
No potem ti vrnejo denar za kupljeno mleko, samo ti odštejejo od števila odobrenih škatel.

Saj meni je vseeno, ker če ne bo prenašala Allernove tako ne bom imela kaj početi s tem mlekom. Je pa res zanimivo, da kar določijo koliko bo otrok pojedel.

Neposredna povezava do sporočila: 6
22.1.2009 12:58:06   
K_a_t_j_a
Ja pa denarja ne dobiš, količinsko ti odštejejo eno škatlo.

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.1.2009 17:34:52   
Natali07
V tem pa ni smisla.
Zakaj bi ti od kvote odobrenih škatel mleka odšteli tisto ki jo sam kupiš s svojim denarjem in ti ob tem ne bi povrnili stroškov nakupa???

Saj potem nima smisla, da jim poveš da dodatno kupuješ mleko ker ga imaš potem manj na recept.

Neposredna povezava do sporočila: 8
22.1.2009 20:18:07   
Tisana
Moja izkušnja: Alergologinja je naši pupi namesto do sedaj uporabljanega Pregomina predpisala Allernovo, ker naj bi baje ukinili proizvodnjo Pregomina. Dobili smo potrdilo za 30 škatel. To sem skupaj z 2 receptoma potrdila na ZZZS. Dvignili smo samo recept za 4 škatle. Pupa je po Allernovi dobila izpuščaje po koži in krče. Zato sem poklicala na PK, kjer so mi povedali, da moram sama urediti na ZZZS, da dobim pač potrdilo nazaj. Ker tam originala ne morejo vrniti, mi je gospa na ZZZS prijazno napisala, da smo dvignili samo 4 škatle (drugi recept sem ji prinesla na uničenje), dodala žig in podpis. To sem odnesla na PK in dobila novo potrdilo za Pregomin za 25 škatel. Nihče ni kontroliral pupe, če ima res kakšno reakcijo. Glede povračila stroškov za nakup mleka: Na začetku je imela zgolj mejne vrednosti protiteles na KML - uradno ni imela alergije, tako da Pregomina na recept nismo mogli dobiti, so ji pa vseeno v izvidu iz PK svetovali, da uživa Pregomin. Ko je bila alergija čez mesec dni uradno potrjena, sem z vsemi temi izvidi odšla na ZZZS, jih tam ob vlogi predložila skupaj z računi nakupa Pregomina v tistem mesecu dni in dobila povrnjeno vse.  Vse sem urejala v Ljubljani.

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.1.2009 21:26:58   
K_a_t_j_a
Zdaj mi pa res ni več jasnouser posted image , nam pa govorijo, da ne dobimo povrnjenega denarja. Pa sma tud šla na zzzs.

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.1.2009 23:09:23   
URŠA K.
Katja tvoje informacije so točne. Tudi jaz sem zmeraj mogla in še moram dokupiti mleko, ker ga nam že prej zmanjka. Je pač tako , da nam določeno št. škatel pripada drugo moramo pa dokupiti sami.

LP

Neposredna povezava do sporočila: 11
24.1.2009 12:56:17   
Tisana
Res je tako, da je število škatel omejeno, odvisno pa je od starosti otroka. Mi smo dobili povrnjen denar za tiste škatle, ki smo jih kupili, še preden nam je sploh bil odobren Pregomin - torej za obodbje, ko nismo bili deležni nobene škatle na recept. Torej, če z receptom dvigneš max število brezplačnih škatel, za tiste, ki jih še dokupiš, ker pač otrok popije več mleka, ne moreš dobiti povrnjenega denarja.

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu URŠA K.)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.1.2009 17:14:44   
K_a_t_j_a
Ja tudi mi smo kupili pred odobreno Allernovo škatlo pa ne dobimo nič denarja. Smo pa porabili šele 1 šlatlo od 60tih, tako, da nismi še nič presegli. Sicer se mi pa ta Allernova nič ne dopade, ker se Jan nič kaj ne redi po njej in 3krat na dan kaka. Ne driska, ampak normalno kaka in potem se posledično ne redi.

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 13
9.3.2009 19:38:20   
Balonchy
IZVIRNO SPOROČILO: Natali07

...sama pa bi potem kupila druge nealergene mleke in jih probala (katera mi priporočate?)....

Naš mali tudi ni prenašal Allernove in smo dobili potrdilo za Aptamil ADC (Allergy Digestive Care)...
Za enkrat nam dobro  uspeva... Se redimo in nimamo pikic!!! user posted image
Edin mal je zaprt, sam tut to rešujemo - z Lacteconom po potrebi...  user posted image

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Poštnina
nada56

Vas plačevanje poštnine ob dostavi paketa spravlja ob pamet?

Da, ker nimam drobiza (23%)

Da, ker je to dodatni strošek (43%)

Da, placal bi rad vse naenkrat, (14%)

Ne, to je pac dostava, ki stane (20%)

Število vseh glasov: 56

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!