Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: a bo moja orhidej še kdaj cvetela? 28.12.2007 13:54:16
|
|
|
|
gumbek
|
Zalij jo potem jo pa pusti 14 dni in nato postavi v vido za 10 minut vodo odlij, boš kmalu videla cvetni poganjek tako je meni uspelo. Veš mora doživeti malo šoka.
|
|
RE: a bo moja orhidej še kdaj cvetela? 28.12.2007 14:35:03
|
|
|
|
malecka
|
Na moji pa so korenine začele bledeti, tako da mislim -- za mojo več ni pomoči --tvoja pa ima korenine še močne in lepe, tako da mislim, da bo še cvetela
|
|
RE: a bo moja orhidej še kdaj cvetela? 28.12.2007 14:40:18
|
|
|
|
Maxica
|
Meni je ena orhideja eno leto takole "vegetirala". Pravijo, da če poganja nove liste ali korenine, pomeni, da je "živa" in da bodo tudi cvetovi še s časom pokukali na plano. Jaz sem potem govorila z eno cvetličarko, ki je rekla, da je možno, da je zadnjič ful cvetela (kar je res) in tako izčrpala zemljo. Dala mi je eno gnojilo, če pa ne bi pomagalo, pa naj jo presadim v posebno zemljo za orhidejo. Ampak je gnojilo pomagalo in zdaj je že pognala tisto steblo, pa bobki so gor, tako da mislim, da se bo kmalu začela odpirati. Tako da kr imej potrpljenje, zihr bo še.
|
|
RE: a bo moja orhidej še kdaj cvetela? 28.12.2007 14:57:53
|
|
|
|
felicia
|
sej mam potrpljenje sam je taka že dve leti sam listi so jo pa ta steblčka al kaj so že nobenih cvetov pa tako bi rada da cveti
|
|
|
|
RE: a bo moja orhidej še kdaj cvetela? 28.12.2007 15:01:50
|
|
|
|
Ines.
|
Jest mam moje v kuhinji. Mislijo da so v tropih, ker je toplo in vlažno od sopare. Pa cvetijo enkrat ne leto.
|
|
RE: a bo moja orhidej še kdaj cvetela? 28.12.2007 15:08:11
|
|
|
|
Aja32
|
Pri meni je bilo čisto enako. Pred slabim letom (februarja) sem jo dobila za roj. naše pupe... mesec dni je bilo OK, je imela ful lepe cvetove...Potem se je pa vse skupaj posušilo (vse, razen štirih listov)... In taka izgleda danes... Nisva pa delala nobenih dizertacij z njo. Vsakih toliko časa sva jo zalila in pustila namiru...
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?