|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   a bi se odločile za še enega otroka?
19.11.2010 16:29:54   
Anonimen
Če nebi imele službo?
Jaz si res želim še enega otroka, ampak sem brez službe, bila sem zaposlena 3 mesece (prva služba), zdaj sem spet brez službe, prvi star skoraj 6 let. Če bom čakala na redno zaposlitev bo to še par let prelaganja.
Moj ima stalno službo (plača okrok 900 evrov), stanovanjski problem imava rešen, skrbi me sam to da sem stara 26 let in nimam službe, zdaj če bom zanosila se spet zavleče 2 leti in pol bom pri 28 začela iskat prvo službo.

Res ne vem kako se naj odločim, v vsaki stvari najdem neke pluse, ampak glih tolko tudi minosov.
Kaka misel, nasvet dobrodošlo!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: a bi se odločile za še enega otroka?
19.11.2010 16:39:26   
ledenaa
To vprašanje je pa full mimo.
Če lahko lepo preživite z eno plačo in si želita še enag otroka potem dajta ali pa pa pač user posted image
nekateri še z 2000 jurji ne morejo ( v bistvu ne znajo) preživet

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.11.2010 17:17:02   
tecnobica
Jaz bi, če bi videla, da mi finančno znese. SLužbo boš že dobila. Lahko pa jo še dolgo ne boš dobila za NDČ, ker to je zadnje čase težko najt. In če boš čakala na to...

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.11.2010 17:59:16   
mateyka
se strinjam s predhodnicama user posted image

(odgovor članu tecnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.11.2010 19:42:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

Če lahko lepo preživite z eno plačo in si želita še enag otroka potem dajta ali pa pa pač user posted image

Mogoče se tebi zdi vprašanje res mimo, ampak za mene ni!
Preživimo lahko z eno plačo iz meseca v mesec, nekaj delat si glih ne moremo, ampak imamo normalno za živet, opremljeno (ne glih novo), tako da to bi se dalo prestat še 2 leti do službe.
Skrbijo me predvsem leta da si bom pri 28 pol prvo službo iskala (no razen tistih 3 mesecev).
Zdaj si plačujem 56 evrov na mesec delovne dobe, tak da doba mi teče (oziroma kako je to sploh točno ne vem, zdi se mi da delovna doba tečeuser posted image )

No ne vem, upam da se bom prav odločila!

(odgovor članu ledenaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
19.11.2010 19:51:15   
Anonimen
Skrbijo me predvsem leta da si bom pri 28 pol prvo službo iskala (no razen tistih 3 mesecev).

Če te tolaži - današnji študentje si jo pri tridesetih.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
19.11.2010 20:03:56   
butt3rfly
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Preživimo lahko z eno plačo iz meseca v mesec, nekaj delat si glih ne moremo, ampak imamo normalno za živet, opremljeno (ne glih novo), tako da to bi se dalo prestat še 2 leti do službe.
Zdaj si plačujem 56 evrov na mesec delovne dobe, tak da doba mi teče (oziroma kako je to sploh točno ne vem, zdi se mi da delovna doba tečeuser posted image )

tud men se zdi vprašanje mimo. ma sej se ne odločaš, al boš kupla rdečo al modro obleko. halo, dekle, nooooo....tuki gre za življenje drugega in morš sama najbolj vedet, kaj hočeš, kaj lahko, česar ni mogoče. ene ti bojo rekle ja, kr dejta, služba lahk počaka, druge bojo pravle ne, treba socialo prvo poštimat in tko. tople vode tuki definitivno ni za odkrivat. men se vedno zdi hecno, ko kdaj prebiram kaki post, kjer ene sprašujejo, kaj nej nardijo, al ja al ne otrok. boš pa ja mende sama najbolj vedla, kaj hočeš. pa brez zamere, nisem mislala hudobno, ampak ene je treba postavit na realna tla.user posted image

konkretno o meni-jst sm bla v isti situaciji kot ti, le mlajša, ko sem zanosila (22 let). za zanositev sma se z mojim odločla zavestno, ker sma si malega želela. pa sem vedla, da bom po preteku porodniške brez službe. sma riskirala, ker sma hotla uresničiti svoje sanje, in hvalabogu se je dobro izteklo.

< Sporočilo je popravil butt3rfly -- 19.11.2010 20:07:26 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.11.2010 20:55:54   
Katte
Jaz sem tudi pri 29ih našla prvo službo, pa sem še brez otrok. Ampak je super služba in mi sploh ni žal, da sem dolgo študirala in potem še nekaj časa delala pogodbeno (sicer brez delovne dobe).
Res je, da te pri tej starost ne zaposlijo radi, ker pričakujejo, da boš imel vsak čas otroke. Če pa boš imela že dva, bodo mogoče mislili, da imaš že dovolj in te bodo vzeli. Vse je možno.

Our miracle baby boy is in my arms (Mar 2013).
First loss in May 2014, at 6+2 wks.
Our 2nd miracle baby boy born in Feb 2015.
2nd loss in Jan 2017, at 4+5 wks.
3rd loss in Jul 2017, at 14+4 wks.
Still hoping.

(odgovor članu butt3rfly)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.11.2010 20:56:46   
KT
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

Mateyka a bo še eden user posted image ? Joj, kok navijam, k pr' norcih user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.11.2010 21:09:47   
Dadi
Še moja izkušnja.
Imam dva otroka (stara 5 in 6 let) Torej sem prvič zanosila ko sem bila absolventka, dvakrat podaljšala absolventa, takoj po koncu porodniške sem dobila službo-brez diplome za določen čas.

Potem sem vmes diplomirala, in iskala službe...naj povem da sem vedno dobila za določen čas (sem jih zamenjala v 4-ih letih 5, s tem da sem zdaj zaposlena tam kjer sem že enkrat delala prbl. 2 leti-nadomeščala sem bolniške in porodniške) in tudi zdaj, ko sem tretjič noseča jo imam za določen čas. Res je da ima mož službo za NDČ, ker je potem malo lažje.

Ko sem odhajala na porodniško, mi je šef malo namignil, da se bo morda še kakšna reč za naprej odprla. Stara sem pa 30 let.

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.11.2010 22:17:56   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: KT

Mateyka a bo še eden user posted image ? Joj, kok navijam, k pr' norcih user posted image

takoj ko bo mogoče. upam, da bo čez kaki 2 leti že možno.. bomo videli user posted image

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.11.2010 22:39:35   
KT

IZVIRNO SPOROČILO: KT

takoj ko bo mogoče. upam, da bo čez kaki 2 leti že možno.. bomo videli user posted image

Nč čakat, takoj srečko kupit user posted image  Prepričana sem, da boste zmogli, držim pesti user posted image  

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.11.2010 8:27:55   
tecnobica

Plačuješ si pokojninsko dobo, kar pa ni isto delovni dobi. In glede na novi pokojninski zakon, ne vem, če se sploh še splača dat tistih 56€ za to. Raje jih ponucat za kaj pametnega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.11.2010 8:33:48   
CatJa
Ne.

Ne rečem, če bi bila že 30+ in bi se odločala šele za prvega otroka, tako pa če sodim po sebi, bi si rekla, da imam še čas in napore vložila v iskanje službe.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.11.2010 9:11:39   
Putka
Jaz bi se na tvojem mestuuser posted image . Zgleda da že nekaj časa (neuspešno) iščeš službo, ni rečeno da jo boš kaj kmalu tudi dobila. Sem sicer optimist, ampak imam okoli sebe kar nekaj tebi podobnih.. saj bomo še enega ko bo redna služba... pa še vedno nimajo pogodbe za nedoločen čas, ta starejši so pa stari že 8, 10 let. Prevelika razlika za moje pojme.

Saj bo šlo, boš pa vmes kaj priložnostega delala, ker 900€ za 4člansko družino je pa kar na tesno, ne?

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.11.2010 10:12:23   
Dashenka
NE.
Mogoče ti bo zvenelo malo kruto, ampak dejstvo je da:

1. 900 EUR mesečno ni niti približno dovolj za človeka spodobno življenje 4 članske družine - na vsemogoče socialne transferje na računaj preveč, ker jih bo iz leta v leto manj.
2. Si brezposelna - vaša eksistenca je odvisna od ene plače - služba za NDČ pa iz vidika varnosti zaposlitve dandanes ne pomeni prav dosti.
3. Imaš še 15 let časa delat otroke, zato se ti nikamor ne mudi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
20.11.2010 10:14:35   
Anonimen
Ja ni enostavno z 900 evri, ampak takrat bom mela še nekje 200 evrov one porodniške, pa otroške nekaj, tak da bi se dalo preživet ta čas, ampak bolj skromno ne glih na veliki "nogi"
Zdaj bi si poiskala (že iščem) priložnostna dela (čiščenje), kak dolgo bi pač lahko delala, če bo vse zdravstveno vredu, potem do konca.

Med porodniško bi pa začela tudi intenzivno iskat službo.

Nevem, moj pravi da naj ne razmišljam, da nekak bo že, prvega sva imela oba brez službe (nenačrtovano) in se je vse uredilo, on dobil službo, jaz sem delala pol 2 leti preko študenta.

Mene samo skrbi to da bom stara 28 let pa nebom imela nič delovne dobe, nekateri pri teh letih imajo že po 7 pa več let delovne dobe, jaz pa nič!

(odgovor članu Putka)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
20.11.2010 10:26:03   
Dashenka
Glej, jaz bi s v tvoji situaciji še najmanj sekirala okrog delovne dobe.
Jaz bi si raje poiskala službo, nekaj let delala, si nabrala nekaj delovnih izkušenj, postala finančno neodvisna in potem v miru razmišljala o povečanju števila družinskih članov.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
20.11.2010 11:10:05   
spela**
Jaz bi se oz. sem se!Pred prvo porodniško mi je potekla pogodba ki mi je niso podaljšali.Trenutno sem prijavljena na zavodu za zaposlovanje in drugič noseča!Službe si zdaj niti ne iščem ker bi rada ostala doma z otrokoma vsaj še kakšno leto!Z partnerjem sva se zavestno tako odločila pa nima kaj dosti večje plače kot tvoj!Ne prejemam razen otroških dodatkov nič, občasno delam kakšne pedikure.Ne moremo si privoščiti ravno velikega luksuza ampak nam ne manjka čisto nič.jaz pač razmišljam tako, da tistih par sto evrov ki bi jih imeli več če bi bila zaposlena ne odtehta tega, da bi bila z družino samo par ur na dan.Srečno!user posted image

Bor
8.09.2009; 49,5cm , 2820g
8.10.2009; 53cm , 3515g
5.11.2009; 55,5cm , 4375g
10.12.2009; 59cm , 5130g
14.1.2010; 64cm , 5900g
4.3.2010; 67cm , 6.740g
23.9.2010 77cm , 9200g

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
20.11.2010 11:12:21   
Kerensa*
Če bi imela željo po še enem otroku in če bi bila brezposelnost pri 26-ih letih edini pomislek... bi ga ignorirala. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
20.11.2010 13:03:06   
Arwenko
Če je edini pomislek delovna doba oziroma morebitno pomanjkanje le-te pri potem ko boš šla nazaj v službo, potem ja, bi se odločila za še enega.

V kolikor je pa pomislek bolj na strani vašega preživetja s finančnimi sredstvi pa ne, pol pa se raje nebi.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
20.11.2010 13:12:27   
mamamajča
Ne beri odgovorov in se odloči tako, kot čutiš!

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 22
20.11.2010 14:52:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mamamajča

Ne beri odgovorov in se odloči tako, kot čutiš!

Jaz čutim željo po otroku, tudi partner bi imel še enega otroka, da ne rečem koliko si moj prvi otrok želi družbe.
Ampak želim si pa tudi službe!
Zato pa je odločitev tako zelo težka.
No mislim da bo prevladala odločitev o novem družinskem članu, medtem pa intenzivno iskanje službe.

(odgovor članu mamamajča)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
20.11.2010 19:06:22   
sasek79

Veliko študentov išče svojo prvo službo pri teh letih ali še pozneje. Mislim, da to ni nič strašnega.

Trenutno boš zelo težko našla dobro službo, zato bi jaz na tvojem mestu kar začela delati na otročku in zraven izkala službo. Lahko, da se sploh ne bo takoj prijela, ti pa boš v tem času našla kaj primernega in če nič drugega boš dobila nekaj mesecev delovnih izkušenj.

Verjemi, da se bo izteklo tako kot je najbolje zate. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
20.11.2010 19:18:19   
mišk
Jst sem tudi prvič zanosila kot absolventka, absolventa so mi podaljšali in takrat sem še enkrat zanosila (obakrat namerno). Ko se je prva hčerka rodila je v istem mesecu mož diplomiral in se zaposlil za nedoločen čas.
Sedaj se bližam 29. letu, drug mesec imam zagovor diplome, službo že iščem, a intenzivno jo bom začela po opravljeni diplomi.
Če vama znese, definitivno imejta takoj še enega otroka!! Pri nama je bila odločitev za punčki in to samo z 18-mesečno razliko, ena najboljših odločitev.
Malo sem se "sekirala", da bom tako pozno začela iskati prvo službo, a odkar so vse te kolobocije z delovno dobo in pokojninami mi pa sploh ni več žal.user posted image
Je pa res, da ima moj mož malenkost boljšo plačo kot tvoj, pa še doma zasluži za vsaj pol plače. Tudi stanovanjski problem imamo rešen. Trenutno ne moremo neki devat redno na stran, a sprotne stvari in kakšen nepredviden strošek si zlahka privoščimo.

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?