Njuškalo
|
Ja, ko sem leta nazaj bila na sodišču zaradi preživnine, bivši revček ni imel velikih prihodkov, bogi ubožček in je sodnica rekla: ja, nekaj pa že moram določit in je določila 20 evrov No, jaz sem si (koza) mislila, mah briga me, samo, da imam mir...pa nisem s tem nič težila, vsa leta sem mu dala mir in bi mu dala še naprej, če ne bi sam začel nakazovati.In se mi trapasto zdi, pa še una socialna delavka ga ful zagovarja, kako je pohvalno, da je naredil ta korak bla bla...pa še rekla je, da s tožbo za zvišanje itak ne bi uspela No, jaz bom vseeno probala, ker upam na to, da bo sodnik pametnejši kot je bila prvič una sodnica in, da bo bivšemu rekel, da naj si pa najde nek pameten šiht, da bo imel za preživnino. Je mlad, zdrav, torej lahko dela in preživlja otroka...ne pa, da je vse breme na meni in zdajšnjem možu, ki po zakonu sploh ni dolžan skrbeti za otroka. Če hoče plačevat, bo plačeval nek spodoben znesek...ker 30 evrov je praktično enako nič. Sem pa koza, ko nazaj pogledam, zakaj nisem vztrajala pri vlogi za jamstveni sklad vsaj, pa bi bil zdaj dolžen državi, tako mi je bilo pa važno samo, da imam mir. Sej po svoje logično, samo škoda, ko nisem znala takrat tako razmislit, kot danes. Jah, zdaj je kar je, bom pa za vnaprej popravila, upam.