|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zunanji obrat v Lj porodnišnici
13.11.2007 15:11:54   
ElaM
A ga je katera imela? Kako to zgleda? Koliko časa si v P?
Hvala.

:)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zunanji obrat v Lj porodnišnici
13.11.2007 15:25:47   
MarijaPo
Jaz sem ga delala v Postojni, ampak se je mala Eva med cakanjem na obrat sama obrnila.

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.11.2007 0:16:09   
bsasab
Pozdravljena,

jaz sem ga mela v ponedeljek, se pravi 13.11, in je bil uspesen...user posted image
Sicer pa ne planiraj nic drugega ta dan, ker to traja v nedogled..., prvo sprejem v porodnisnico, potem prvi CTG, kaseje kratek posvet z zdravnikom, prvi UZ, sprejem v porodniško sobo,z vsemi aparaturami, v primeru da gre kar koli narobe, potem drug CTG, no in po teh dveh urah (cca 2 uri traja ta postopek), se ti v porodniski sobi pridruzijo zdravnik katei bo obrat delal (meni ga je dr. Kavšek in ga ne morem prehvalit, res odlično...user posted image ), babica, sestra in seveda anestazist, le ta ti na zacetku da direk v zilo ene protibolecinske stvari, katere te res omamijo in se v bistvu samega obrata sploh ne spomnis, no vsaj jaz se ga nisem, vem samo da je bil koncan v cca 15 min...
No in ce je le-ta uspesen te dajo se na tretjic na CTG in ta traja skoraj 3 ure..., in po teh treh urah je prisel dr. Kavsek naredil se enkrat ultrazvok, da je seveda pregledal ce se je najina pikica slucajno nazaj obrnila, in se zaenkrat tudi ni....

Ce je vse okej te spustijo (vsaj tako so mene) po 6 urah domov.
Priporocam samo nekaj, ce bo partner sel s tabo, se probaj dogovorit s ssestrami da ga obvestijo o tvojem stanju, ker moj namrec dobre tri ure ni vedel kako in kaj je z mano in najino bebiko...

Upam, da sem vsaj priblizno povzela kaj te zanima..., pa da je napisano priblizno razumljivo...

Pa le obrat...user posted image

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.11.2007 6:31:23   
Bonnie_RR
IZVIRNO SPOROČILO: bsasab

Pozdravljena,

jaz sem ga mela v ponedeljek, se pravi 13.11, in je bil uspesen...user posted image
Sicer pa ne planiraj nic drugega ta dan, ker to traja v nedogled..., prvo sprejem v porodnisnico, potem prvi CTG, kaseje kratek posvet z zdravnikom, prvi UZ, sprejem v porodniško sobo,z vsemi aparaturami, v primeru da gre kar koli narobe, potem drug CTG, no in po teh dveh urah (cca 2 uri traja ta postopek), se ti v porodniski sobi pridruzijo zdravnik katei bo obrat delal (meni ga je dr. Kavšek in ga ne morem prehvalit, res odlično...user posted image ), babica, sestra in seveda anestazist, le ta ti na zacetku da direk v zilo ene protibolecinske stvari, katere te res omamijo in se v bistvu samega obrata sploh ne spomnis, no vsaj jaz se ga nisem, vem samo da je bil koncan v cca 15 min...
No in ce je le-ta uspesen te dajo se na tretjic na CTG in ta traja skoraj 3 ure..., in po teh treh urah je prisel dr. Kavsek naredil se enkrat ultrazvok, da je seveda pregledal ce se je najina pikica slucajno nazaj obrnila, in se zaenkrat tudi ni....

Ce je vse okej te spustijo (vsaj tako so mene) po 6 urah domov.
Priporocam samo nekaj, ce bo partner sel s tabo, se probaj dogovorit s ssestrami da ga obvestijo o tvojem stanju, ker moj namrec dobre tri ure ni vedel kako in kaj je z mano in najino bebiko...

Upam, da sem vsaj priblizno povzela kaj te zanima..., pa da je napisano priblizno razumljivo...

Pa le obrat...user posted image

user posted image user posted image user posted image Tud js sem bila v LJ na ZO, pa je bilo čist drugače... user posted image

No, js sem bila na ZO pri dr. Pušenjaku in vse te procedure sploh ni bilo. Z dragim sva prišla zjutraj malo pred naročeno uro, spodaj sem se vpisala, dobila tiste nalepke in šla na CTG. S tistim pildkom pa potem gor, kjer sva potem čakala na Pušenjaka. Potem sva šla pa noter, vse nama je lepo počasi razložil, vmes naredil UZ, ocenil stanje, potem pa mi naročil, da naj se maksimalno sprostim in začel z obračanjem. Poskusil je 4x, vendar se mali ni pustil motiti.user posted image Tako ZO žal ni uspel. Po tem me je pregledal še spodaj (dragi je počakal zunaj) in zakjučil, da bom rodila s CR in da ni možnosti za naraven porod.
No, spodaj so mi naredili potem še en CTG in to je bilo to. user posted image

Tako je bilo lani (februarja 2006), zdaj pa je zgleda vse drugače...

Lp

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu bsasab)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.11.2007 9:28:22   
ElaM
Hvala, punce za odgovore.
Ja, dr. Kavšek je super zdravnik, me je sprejel, ko sem prvič rodila in ga ne morem prehvalit. Nisem pa vedela, da tudi on dela ZO, sem mislila, da jih samo Pušenjak in še eden, katerega priimka se ne morem spomnit.
bsasab, v katerem tednu je tebi delal ZO? Pa želimti , da mali vztraja na bučki.user posted image

:)

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.11.2007 12:38:10   
bsasab
Meni so ga delali v 37. tednu, pravijo da je ta cas najbolj primeren, ker ce pride do sprozitve poroda, je otrok ze dovolj ravit, da lahko brez problema prezivi, oz je se dovolj prostora da ga lahko obrnejo..., vsaj tako so meni povedli...

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?