Bonnie_RR
|
IZVIRNO SPOROČILO: bsasab Pozdravljena, jaz sem ga mela v ponedeljek, se pravi 13.11, in je bil uspesen... Sicer pa ne planiraj nic drugega ta dan, ker to traja v nedogled..., prvo sprejem v porodnisnico, potem prvi CTG, kaseje kratek posvet z zdravnikom, prvi UZ, sprejem v porodniško sobo,z vsemi aparaturami, v primeru da gre kar koli narobe, potem drug CTG, no in po teh dveh urah (cca 2 uri traja ta postopek), se ti v porodniski sobi pridruzijo zdravnik katei bo obrat delal (meni ga je dr. Kavšek in ga ne morem prehvalit, res odlično... ), babica, sestra in seveda anestazist, le ta ti na zacetku da direk v zilo ene protibolecinske stvari, katere te res omamijo in se v bistvu samega obrata sploh ne spomnis, no vsaj jaz se ga nisem, vem samo da je bil koncan v cca 15 min... No in ce je le-ta uspesen te dajo se na tretjic na CTG in ta traja skoraj 3 ure..., in po teh treh urah je prisel dr. Kavsek naredil se enkrat ultrazvok, da je seveda pregledal ce se je najina pikica slucajno nazaj obrnila, in se zaenkrat tudi ni.... Ce je vse okej te spustijo (vsaj tako so mene) po 6 urah domov. Priporocam samo nekaj, ce bo partner sel s tabo, se probaj dogovorit s ssestrami da ga obvestijo o tvojem stanju, ker moj namrec dobre tri ure ni vedel kako in kaj je z mano in najino bebiko... Upam, da sem vsaj priblizno povzela kaj te zanima..., pa da je napisano priblizno razumljivo... Pa le obrat... Tud js sem bila v LJ na ZO, pa je bilo čist drugače... No, js sem bila na ZO pri dr. Pušenjaku in vse te procedure sploh ni bilo. Z dragim sva prišla zjutraj malo pred naročeno uro, spodaj sem se vpisala, dobila tiste nalepke in šla na CTG. S tistim pildkom pa potem gor, kjer sva potem čakala na Pušenjaka. Potem sva šla pa noter, vse nama je lepo počasi razložil, vmes naredil UZ, ocenil stanje, potem pa mi naročil, da naj se maksimalno sprostim in začel z obračanjem. Poskusil je 4x, vendar se mali ni pustil motiti. Tako ZO žal ni uspel. Po tem me je pregledal še spodaj (dragi je počakal zunaj) in zakjučil, da bom rodila s CR in da ni možnosti za naraven porod. No, spodaj so mi naredili potem še en CTG in to je bilo to. Tako je bilo lani (februarja 2006), zdaj pa je zgleda vse drugače... Lp