|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zunanji obrat
27.10.2005 8:27:56   
cuma
Pozdravljene!
Zanima me, če je katera od vas že imela poskus zunanjega obrata otroka, ki ga delajo v 37. tednu, če plod ni obrnjen z glavico navzdol. Zanimajo me vaše izkušnje in uspešnost posega.
Hvala vsem!
Lp cuma
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zunanji obrat
27.10.2005 9:06:42   
mala maja
meni so ga poskušali obrnit v porodni sobi pa se pustil. Rodila sem sinka  z nogicam naprej. Je pa tako da mene so božali po buhiju pa poskušal da se obrne pa samo na eno sran sem bila lahko obrnjena.(ne vem več točno ampak mislim da na levi bok cel poroduser posted image )

Ne vem pa kako je tvoj obrnjrn.Če te kaj zanima kako je potekal porod pa vprašej.

< Sporočilo je popravil mala maja -- 27.10.2005 9:07:45 >

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zunanji obrat
27.10.2005 9:12:06   
mucica1
Živjo!

Jaz sem sicer prvič noseča in šele v 20. tednu, sem pa brala zadnjič na forumu med.over.net, kjer odgovarjal dr. Pušenjak, da zunanji obrat mamice nič ne boli, da je uspešnost posega okrog 60% in da naj bi bilo končano največ v 15 minutah. Poizkusi odgovore najti še tam.

LP

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zunanji obrat
27.10.2005 10:31:30   
darjatimci
Pozdravljena!
Meni je ravno dr. Pušenjak delal ta obrat, po pravici povem, da me je bilo kar precej strah,no pa sploh ni hudo,to ti dela z rokami in namaže te s tistim gelom za uz.,potem pogleda še na ultrazvok,če je kot je treba.Potem so me priklopili na CTG,če bi slučajno prišlo do popadkov no in po dveh urah sva šla domov.Rekli so mi,da je možno,da se spet obrne in mi priporočili,da ležim bolj na drugi strani no in nam je uspelo ostal je na svojem mestu.Želim tudi tebi srečo in naj te ne bo strah nič ne boli.

(odgovor članu mucica1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zunanji obrat
27.10.2005 11:31:36   
VladkaAG
Zdravo, sem nova tukaj, zato prosim za potrpljenje ..

Sicer pa, tudi meni so v prvi nosečnosti (sedaj noseča drugič - 19 tednov) delali obrat zaradi napačne lege. Obrat so poskusili dvakrat - prvič v ambulanti, in sicer tako, da z ultrazvokom poiščejo in natančno določijo lego otroka, potem pa se dva zdravnika upreta v trebuh in pritiskata. To nič ne boli - ni pa zelo prijetno.

Ko so poskušali drugič, so me sprejeli v bolnico in mi dali neko zdravilo za mehčanje maternične stene, potem pa poskusili še enkrat, le da je bilo še več zdravnikov, ki so potiskali ostroka.

Obakrat jim ni uspelo, tako da sem dva dni po roku rodila s carskim rezom brez popadkov - le operacija. Okrevanje je bilo zelo super - le nekaj prvih ur po narkozi mi v spominu manjka.

LP, Vladka

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zunanji obrat
27.10.2005 11:43:52   
darjatimci
O, Vladka tale tvoja izkušnja pa ni nič dobro za slišat,meni se ni g. nič upiral na trebuh,pa sem bila vseeno čisto trda,čeprav me je na eni strani držala za roko moja ginekologinja na drugi pa očka.

(odgovor članu VladkaAG)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zunanji obrat
27.10.2005 12:02:38   
Anonimen
Moji najboljši prijateljici so ga malo nazaj obrnili v 35. tednu. Bila je zelo skeptična zaradi zdravil in nevarnosti, ampak v KR ji ga je en zdravnik obrnil ajns cvaj draj, brez kakršnih koli zdravil, v par minutah, brez bolečin.

Punčka je do konca ostala v pravilni legi in se rodila normalno. Tako da je bila to lepa izkušnja.

(odgovor članu darjatimci)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





V petek, ob 16. uri, sem doživela spontani...
"Imeli ste popolni splav. Nobenih znakov nosečnosti ni,« je dejal zdravnik. Prosila sem ga, naj mi to ponovi petkrat, k...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?