|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zunanji obrat
4.4.2010 23:25:31   
Anonimen
Sem iz LJ kam bi bilo najbolje če bi šla na zunanji obrat v Postojno ali v Kranj.
Kakšne izjkušnje imate z tem ZO. Sama sem v dilemi ali naj grem ali ne. Počakala pa bom definitivno 37 teden.
Moja ginekologinja mi je svetovala Kranj.  Ampak določeni mi pravijo naj grem v Postojno datam ne ostaneš nič noter. V Kranju pa baje 3-4 dni.

Vesela bi bila vsakršnega mnenja in tokratne izkušnje.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zunanji obrat
5.4.2010 12:05:58   
agha
Jaz sem imela ZO in to v Kranju. V bolnici sem bila res 4 dni, ampak je bila to posledica priprav na ZO (3x po 14 ur dobiš obliž za mehčanje maternice, ki jih sama sicer nisem prenesla prav dobro).
Poleg tega menda v KR običajno, da se ga dela med 35. in 36. tednom, kar je veliko boljše kot v 37. tednu, ker je takrat pold že velik in je uspeh ZO manjši. Meni so obrat delali v 35. tednu in je uspel v prvo. Sam obrat pa je pri meni potekal manj kot pol minute in je bil popolnoma neboleč. Je pa res, da se moraš prepustiti zdravilom, ki ti jih dajo v žilo tik pred obratom in da se moraš sprostiti ter ubogati babico.
Jaz ti iz lastnih izkušenj torej priporočam Kranj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.4.2010 12:15:34   
ursi
Jaz imam jutri še en kontrolni pregled in v kolikor se dete še ni obrnilo grem v sredo na ZO v Postojno. Sem sicer v 38 tednu in mi je moj ginekolog povedal, da tam delajo obrat takrat, ker ni več tveganja za otroka, četudi se z ZO slučajno sproži porod. Takrat naj bi bil otrok že dovolj zrel, da se lahko rodi brez nekih stranskih nevšečnosti 8v kolikor je drugače vse ok).

Ne vem, vsak svoje hvali. Jaz sem se pač odločila, da v kolikor bo obrat potreben, grem v Postojno. Imampa tudi namen iti rodit v Postojno.

Aja, o postopku bom pa lahko poročala, ko pridem nazaj. user posted image

(odgovor članu agha)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.4.2010 12:36:58   
eee35
Imela sem ZO v Postojni, v 37 tednu, mali se ni hotel obrniti, so probali, ampak ni šlo. Ne bi rekla, da je bolelo, bil pa je dost smotan občutek. Drugače osebje ful prijazno, pa te pazijo, da ni nekaj narobe. Meni je ctg kazal neke popadke, pa se je zdravnik odločil, da me bo pustil v bolnici za eno noč, če slučajno bi se začel porod. Pa se ni. Če ni nobenih problemov, greš domov. Good luck!user posted image

Aleksander 14.08.2009 52cm, 3680g

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.4.2010 13:31:01   
Neža_b
Tudi mene po mojem čaka zunanji obrat. Jutri grem na ultrazvok h G, da vidimo, če se je punca že obrnila.
Sem se pa odločila, da bom šla kar v Kranj. Nisem pa vedela, da te zadržijo za par dni.

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.4.2010 13:52:06   
ajanček
zakaj pa ne bi šla v lj? js sm bla naročena v lj porodnišnici sam me je prej porod prehitel

(odgovor članu Neža_b)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.4.2010 14:51:32   
jančika87
Oj! Ta tema tud mene zanima. Zato punce čim več poročajte. Jst sm v 35 tednu pa se tud naša punca ni še obrnila. Mam v četrtek pregled pa bom vprašala kako pa kaj? K sm prejšnič vprašala je rekla da ma še čas. A vam je vaša ginekolginja dala napotnico? Mam tako bl hecno ginekinolginjo in ne vem če mi bo hotla dat napotnico? user posted image A je ktera delala vaje za obrat? Je kateri pomagalo? Mislm it pa tudi jst v postojno, ker bom šla tudi v postojno rodit. No upam, da se sama obrne! Lp

< Sporočilo je popravil jančika87 -- 5.4.2010 14:52:47 >

(odgovor članu ajanček)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.4.2010 15:05:21   
Neža_b
Kranj mi je bližje. A v Ljubljanski porodnišnici pa ne ostaneš notri? Kolk časa te pa zadržijo.

Vaje sem nekaj delala, če so pomagale bomo videli jutri, mislim pa, da še vedno sedi.

(odgovor članu jančika87)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.4.2010 15:31:29   
ursi
In kakšne so te vaje, če mi lahko pomagate prosim?

(odgovor članu Neža_b)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.4.2010 15:42:40   
Anonimen
Vaje:
ležat moraš na levem boku s tem da imaš pod rito dva vzglavnika bolj debela. Zdržat moraš vsaj  circa 20 minut.
No pa še to sem pozabila lulat te mora tiščat čim bolj močno.
Naj bi pomagalo,  jaz imam v sredo pregled pa bomo videli ali mi je ta vaja pomagala.

(odgovor članu ursi)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
5.4.2010 15:42:55   
Neža_b
Tukajle jih imaš opisane: http://www.ringaraja.net/clanek/vaje-pomagajo-plodu-da-se-obrne_566.html

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.4.2010 16:48:34   
ursi
Hvala lepa. Bom poskusla, izgubit itak nimam kej. Bi blo pa fajn, če bi se otroček sam obrnil. jutri imam še en pregled, bomo vidli.

(odgovor članu Neža_b)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.4.2010 17:15:35   
eee35
A ja, vaje sem delala, ampak nič ni bilo od tega, upam, da bojo pri vas kaj pomagale!

Aleksander 14.08.2009 52cm, 3680g

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.4.2010 11:02:34   
tropical
jaz sem vaje tud delala pa ni pomagalo nič. 
Tale tema pa je zelo zanimiva, čim več vaših izkušenj da de odločimo ali je za iti na obrat ali ne.

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.4.2010 11:08:50   
mumu
Leta 2008 sem bila na zunanjem obratu pri dr. Pušenjaku v Ljubljani, obrat ni uspel, če bi bilo potrebno ne bi šla nikoli več, ker me je bolelo ko user posted image .

V Lj prideš tja, naredijo CTG greš na obrat in takoj domov, tako da sem zdajle kar debelo gledala kako to delajo v KR.

Svet je okrogel zato, da ga lahko obkroža prijateljstvo.

(odgovor članu tropical)
Neposredna povezava do sporočila: 15
7.4.2010 18:00:45   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Neža_b

Tudi mene po mojem čaka zunanji obrat. Jutri grem na ultrazvok h G, da vidimo, če se je punca že obrnila.
Sem se pa odločila, da bom šla kar v Kranj. Nisem pa vedela, da te zadržijo za par dni.

Kako je ali se je tvoje user posted image obrnilo na glavico. Poročaj.

(odgovor članu Neža_b)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
7.4.2010 21:10:02   
ursi
Pozdravljene!

Jaz imamveselo novico in sicer se je dete zadnji dan obrnilo.user posted image  Sem pa v 37 tednu in pol. So mi pa rekli, da ima prostora še dovolj in se lahko zgodi, da se obrne nazaj na ritko (srčno upam, da ne). V kolikor se bo obrnilo nazaj, bom morala na CR, ker je dete preveliko za rodit z nogicam naprej.

Torej punce, držim pesti, da se otročki sami obrnejo in boste tako vesele na UZ, kot sem bila jaz. Srečno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
8.4.2010 9:27:04   
Bonnie_RR
IZVIRNO SPOROČILO: mumu

Leta 2008 sem bila na zunanjem obratu pri dr. Pušenjaku v Ljubljani, obrat ni uspel, če bi bilo potrebno ne bi šla nikoli več, ker me je bolelo ko user posted image .

V Lj prideš tja, naredijo CTG greš na obrat in takoj domov, tako da sem zdajle kar debelo gledala kako to delajo v KR.

Isto, le da leta 2006. Sedaj je situacija (zaenkrat še) enaka in na ZO ne bom šla.

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu mumu)
Neposredna povezava do sporočila: 18
8.4.2010 20:03:44   
jančika87
O URSI ful dobr, da se je sam obrnu user posted image .
Jst sm bla pa danes na pregledu in naša še vedno ni obrnjena tko, da morem čez 14 dni še enkrat na pregled in če ne bo obrnjena dobim napotnico za zunanji obrat- bom v 37 tednu.
A katera ve, če se morem za v postojno naročit prej al pol pokličem???

Upam, da bo tko k pr teb ursi user posted image

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 19
11.4.2010 11:09:54   
Neža_b
Sem se potem odločila in šla na zunanji obrat v Kranj. Res, da traja vse skupaj 5 dni, vendar se splača. Ko te sprejmejo najprej naredijo ctg. Potem dobiš tablete in obliž za mehčanje maternice. Obliž, ki ga prilepijo na trebuh res povzroča lahko močne glavobole, ampak vse se da preživeti. Ta terapija traja 3 dni, 4. dan zjutraj na tešče pa naredijo obrat. Najprej te priključijo na ctg, potem ti vstavijo kateter preko katerega dobiš zdravilo, ki takoj učunkuje in nato pride zdravnik. Preko ultrazvoka pogleda, kje se otročiček nahaja in nato naredi obrat. Sam obrat je trajal 15 sekund in ni bolelo nič, samo sproščen moraš biti. Potem spet ctg, še en ctg proti večeru in nato še en ctg naslednje jutro Če je vse ok pa greš lahko domov. Vščeč mi je to, da si res pod nadzorom, ker to lahko sproži tudi popadke. Osebje je zelo prijazno in ustrežljivo, tako, da nimam čisto nobenih pripomb. Upajmo sedaj, da  ostane v tem položaju, je pa zelo malo možnosti, da bi se obrnila nazaj.

Neposredna povezava do sporočila: 20
11.4.2010 11:14:51   
agha
Super, da je obrat uspel. Postopek je bil tudi pri meni tak. Samo, da sem težko prenesla obliže oz. mi 3. sploh niso več dali. Kdaj si pa imela obliže, čaz dan ali čez noč? Jaz sem jih čez noč imela in sem bila potem totalno fuč, ker nisem spala nič. Jih pa običajno dajejo čaz dan.

Naj te potolažim, da sem jaz zdaj že 2 dni čez rok  in je otroček še vedno obrnjen na glavico! Upam, da bo tudi pri tebi ostalo tako!! Sem pa striktno upoštevala navodila glede ležanja, sedenja,...

(odgovor članu Neža_b)
Neposredna povezava do sporočila: 21
11.4.2010 12:18:46   
Neža_b
Čez noč sem dobila obliže, tako, da je bilo spanja res zelo malo. Sem pa pozabila vprašati koliko časa naj upoštevam navodila glede ležanja in sedenja. Ali si imela tudi ti tako ostro bolečino v spodnjem delu (nožnici), če si malo hodila. Meni so rekli, da zaradi tega, ker je glavica sedaj spodaj in je trdnejša, pa še "usidrati" se mora.

Se pa vse splača potrpeti, ker veš za koga :).

Upam, da bo pri tebi kmalu kaj zajokalo ;)

(odgovor članu agha)
Neposredna povezava do sporočila: 22
11.4.2010 15:46:52   
agha
Dobra si, da si prenesla obliže!!!user posted image user posted image

Jaz po obratu nisem imela nobene bolečine v spodnjem delu, v bistvu sploh nobene bolečine nikjer. Ampak najbrž smo pač drugače grajene in je tako, da vsaka od nas drugače čuti.
Navodila glede ležanja in sedenja so meni takrat  naročili naj se jih držim še kakšen teden po obratu. Sicer sem se jih potem zelo striktno držala, čeprav so mi kasneje povedali, da ni potrebno tako striktno upoštevanje (sedela nisem nič, še jedla nisem sede nekaj dni).

To, da bi kmalu kaj zajokalo si pa jaz tudi želim iz dneva v dan bolj! user posted image user posted image Hvala!!!

(odgovor članu Neža_b)
Neposredna povezava do sporočila: 23
13.4.2010 9:21:21   
jančika87
A se trebe prej naročit za zunanji obrat al ko dobiš napotnico- greš v porodnišnico??

(odgovor članu agha)
Neposredna povezava do sporočila: 24
13.4.2010 11:12:50   
Neža_b
Jaz sem v Kranj prej poklicala pa so me še isti dan sprejeli, da se je še isti dan začela terapija.

Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?