puncica
|
IZVIRNO SPOROČILO: MAŠKA Ne vem...mislim, da si ji sama vcepila strah v kosti s svojim strahom. Če vpričo otroka govoriš, kako je tebe strah in če si sama ne upaš iti z njo, je to normalan reakacija otroka. Otroku bi morala zobozdravnico predstaviti kot osebo, ki ji bo pomagala, da bo imela lepe zobke, ki bo odgnala črvičke iz zobkov, da jo kasneje ne bodo boleli, kot osebo, ki ima otroke rada... skratka v pozitivnem smislu. Tako sem naredila jaz in lani ko je bila punca stara tri leta, ji je povrtala in zaplombirala kar tri zobke naenkrat brez vsake solzice in brez vsakega upiranja in še bi držala odprta usta če bi bilo treba. Je pa res, da je zobozdravnica zelo prijazna in otroka sem jaz držala na kolenih, ko je zobozdravnica delala. V glavnem, naprej boš morala sama razčistiti s strahom, potem pa še otroku na na nek način dopovedat, da zobozdravnik ni noben bav bav, če prideš k njemu pravočasno. Pa srečno! jaz otroku NIKOL nisem govorila kako me je pri pri zobarju strah in da je to grozno in oh in sploh, kdo bi to sploh govoril svojmu otroku oz. pred svojim otrokom, stvar ja vedno taka da to razložiš na najmanj boleče, tako da straha od mene ni dobila in je od svojga 1. leta ko smo začel z zobarjem vedno šla čist rada nikol ni jamrala do predkratkim (kake pol leta nazaj), ko hodmo tja na uro gledat. In ravno zato, ker menim da otrok podzavestvno čuti da z mamico ni vse ok jo tja vodi ati. In kot sem rekla moja hčera se NE joče in ne dere ampak enostavno ne odpre ust in ko se ji dopoveduje nabira solzice, včasih usta odpre ji mal povrta pa jih spet zapre, tišči z jezikom stran un sesalc za slino in ji ne paše da ima 101 stvar v ustih. Na kolenih pa noče bit, niti to ne bi nič pomagal. Mene pa bo zobarja vedno strah, grem raj še 5× rodit kot pa k zobarju, tako pač je, naketri se bojijo pajkov drugi mačkov, jaz pa pač zobarja in ne vem kaj bi bilo s tem narobe. Zaenkrat bomo verjetno zamenjal zobarco, kar nam je predlagala tudi ona.