Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Zobki + flor tbl. + umivanje zob 1.10.2008 13:23:32
|
|
|
|
Volga
|
Petice ne vem, kdaj so zrasle, fluorovih tablet nikoli dajali, zobe umivali, četudi ni bil pri volji.
|
|
|
|
RE: Zobki + flor tbl. + umivanje zob 1.10.2008 13:33:41
|
|
|
|
kaya2007
|
fluorove tablete se začne dajati (če se tako odločiš) že pri 6 mesecih, so pa eni za, drugi proti, odvisno na koga naletiš, na koncu se pa itak sama odločiš. zobe si pa naša umije sama, potem ji na hitro še malo jaz podrgnem, vsake par dni jih pa umijem bolj temeljito-zraven se ponavadi dere, ampak še bolje, mi s tem olajša delo
|
|
|
|
RE: Zobki + flor tbl. + umivanje zob 1.10.2008 13:37:33
|
|
|
|
Doll
|
Flor tabletke,če vam predpišejo potem kar,itak ni nič takega. Umivanje zob,pač kar se mora se mora .Jaz sem oponašala formulo ,tako se je pustil ,da sem umivala. 5 dobil okrog 2,5 -3 leta,ne vem natančno
|
|
|
|
RE: Zobki + flor tbl. + umivanje zob 1.10.2008 13:42:07
|
|
|
|
Naja30
|
Tablete predpiše P. Nam jih ni in jih ni jemala. Stara je 22m in ji je zrasla ena 5-ica. Zobke umiva vsak dan zjutraj in zvečer. Če ni pri volji, njena stvar - umije se zlepa ali zgrda.
|
|
|
|
RE: Zobki + flor tbl. + umivanje zob 1.10.2008 13:42:56
|
|
|
|
silvestra
|
Ste pa res hitre, hvala za odgovore. Bomo nekaj probal pri umivanju,...? Drugače pa je problem ker se sin 2 leti full slini pa dudo kar vleče sem in tja po zobeh, tko da mislim da bo neki. lp
|
|
|
|
RE: Zobki + flor tbl. + umivanje zob 1.10.2008 14:37:28
|
|
|
|
Nika v službi
|
Flourovih tabletk nismo nikoli jemali, predpisala mi jih je sicer P, ker jih kao mora, ampak je že ona sama takrat rekla, da je potem jemanje pač odločitev staršev. Jaz jih nisem nikoli dala, na preglede k zobozdravniki hodimo redno od njenega 6. meseca starosti (vsake pol leta), tudi pedontologinja ni nič komplicirala glede nejemanja flourovih tabletk. Glede umivanja pa bi jaz rekla, da je malce pozno, če začenjaš šele pri 2 letih. Mi smo zobke začeli umivat, ko je dobila prvi zob, torej kmalu po 10. mesecu starosti. Zdaj si zobke sama umiva, na koncu vedno še jaz podrgnem, praviloma ni nobenih težav, umivanje zob je postala rutina. Še nasvet: dudo čimprej stran. Lepo si umivajte zobke, saj to je pač nuja in otrok mora vedeti, da tu ni pogajanj. Kar je treba, je treba.
|
|
RE: Zobki + flor tbl. + umivanje zob 1.10.2008 14:48:51
|
|
|
|
Anonimen
|
Fluorovih tabletk ne dajem, čeprav nam jih je pediater predpisal. Zobke redno umivamo, obvezno zvečer; star je 1 leto in ima 8 zobkov.
|
|
|
|
RE: Zobki + flor tbl. + umivanje zob 1.10.2008 15:11:12
|
|
|
|
puncica
|
Florovih tablet nikol nisem dajala, ker jih nismo dobil, eni jih predpisujejo eni ne. Zobe pa umivamo že skoz, ni nobenih problemov sploh po tistem ko si je ogledala risanko to je življenje... tist del o zobkih, kako zobke s krampi eni taki grduhi obdelujej. je pa res da smo po zobkih lovil črvičke in potem ko je vn plunla v lijak ogledoval peno če se že kje kak črviček vidi, isto delam s tamalim in mu je umivanje zob zabava ker lovimo črvičke po ustih. Jaz mislim da se na silo ne da nič in če otroku predstaviš umivanje na zabaven način ni problemov, to je moja izkušnja pri 2 otrocihh. Je pa res da mora pri tem imeti starš ogromno domišljije petic pri 4 letih mislim da še nimamo.
|
|
RE: Zobki + flor tbl. + umivanje zob 1.10.2008 22:36:45
|
|
|
|
december06
|
Florove tabletke smo dobili pri 6 mesecih. Mogoče še to, zobozdravnica mi je rekla, da mu naj ne dajem tabletk vsaj pol ure pred mlekom, da bo imelo učinek. Uspešno pri umivanju zobkov.
|
|
|
|
RE: Zobki + flor tbl. + umivanje zob 1.10.2008 23:31:21
|
|
|
|
sandra85
|
fluorove tabletke je dobil pri 6.m moram priznat, da mu jih kr pozabim dajat dobi recimo 3x/teden zobke umivamo vsak večer po večerji (zna si jih tudi malo sam), drugače pa kr pusti da mu jih umijem star je 13m in ima 6 zobkov
kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Praznična okrasitev: Papirnate snežinkePapirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Kdaj je čas za kahlico?Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?