|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zobje
14.4.2008 14:58:26   
Anonimen
Imam težavo z modrostnim zobom in mislim, da ga bo potrebno odstranit, ker me ful boli. Pa me zanima, če sem noseča ali mi lahko vseeno dajo injekcijo, preden mi pulijo zob? Ali to kaj škodi plodu?

Če so kateri med nosečnostjo to naredili mi naj prosim javi!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zobje
14.4.2008 18:17:13   
BUŠICA
prva tri meseca načeloma ne dajejeo injekcij, potem pa ni problema!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.4.2008 18:35:11   
Zala01
Zaradi injekcije med nosečnostjo ni nobenega problema. Zaradi morebitnih komplikacij, ki pa lahko sledijo puljenju zob, se puljenja če le to res ni nujno potrebno, med nosečnostjo izogibajo. Znajo zobozdravniki na drugi način preprečit bolečino v zobu, tako da se počaka na puljene po nosečnosti.

Srečno, pa čim manj bolečin  j.user posted image

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.4.2008 21:37:33   
Virtualna
Jaz sem bila danas zjutraj pri zobarju, mu omenila da sem pac noseca in naj popazi malo glede inekcije, a  jo je cisto brez kakrsnih koli zadrzkov ali oklevanj uporabil...
Nic bat, ti kar lepo pojdi in opravi pri zobozdravniku ...

16.6.2009 dobili prvi zobek ...

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
14.4.2008 22:44:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Virtualna)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
15.4.2008 10:40:28   
TinKiCa1
oj! Meni je pa reku v nosečnosti, da mi rajš ne bo dal inekcije, ker ni to vredu za user posted image ! V prvem in tretjem trimesečju je moj obozdravnik ne daje, vmes pa lahko! Ampak še to, če je res nujno!tko da ne vem..jst bi na tvojmu mestu probala počakat, če se bo dal!

Upam, da boš lahko zdržala in srečno user posted image

naša najlepša punčka Eva (12.03.2008)
in njen najlepši in najboljši ati :***

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.4.2008 10:47:10   
karmar
Lahko dajo enekcijo, ne vpliva na plod. Razen v prvem trimesečju.

(odgovor članu TinKiCa1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.4.2008 13:03:59   
žanai
Ojla!

Če te zob zelo boli in to pogosto, pa če se ti zraven še vnema in oteka, bi si jaz na tvojem mestu odstranila zob. Razen če obstaja kak način, da se da to začasno odložiti- to pa ve le tvoj zobozdravnik.

Drugače pa se zgornje zobe hitro in brez problemov odstrani, pri spodnjih pa lahko kdaj pride do komplikacij- npr. kakega vnetja. Ampak v tem primeru se lahko uporabi antibiotik, ki ne škodi otroku.
S praktičnega vidika pa je najbolje ta poseg opraviti v drugem trimesečju nosečnosti. V prvem je nosečnicam lahko slabo in bi ta poseg težje prestale, v tretjem trimesečju pa ni več udobno dolgo ležati na stolu.

Injekcijo pa se lahko da in ne škodi otroku, ker gre le za lokalno injiciranje anestetika, ki tudi sicer sam po sebi v teh majhnih koncentracijah ni škodljiv.

Evo, iz prve roke! Pa srečno!

(odgovor članu karmar)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.4.2008 19:01:04   
TiaSara
No jaz sem po odstranjevanju kar precej zatekala, pa Ketonal jedla (ni za v nosečnosti) in še je bolelo. Ni pa vedno tako, tako da naj kar zobozdravnik pove, kaj je najboljše.

(odgovor članu žanai)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?