Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
Zob pri komaj dveh mesecih 16.6.2007 22:47:11
|
|
|
|
noviocka
|
Naša punčka bo čez 5 dni stara 2 meseca. Začetne težave so minile, večkrat je jokala zaradi utrujenosti. Kolik kot kaže nima, upamo, da jih ne dobi kasneje. Vendar je danes dan zelo drugačen. Je pogosto (na uro, morda dve), vendar le po nekaj minut. Mislila sva, da sva že slišala najhujši jok, a sva se motila. Po nekaj minutah "izpljune" bradavico in vpije do neba, da se kar trese in se ji zaletava. Vročine ni, z dudo se ne smeš niti dotakniti ustnic, ker se ji zmeša. Na rokah (z glavo navzdol) se za par minut še pomiri. Po uporabi iskalnika je najbližja diagnoza prvi zob. Vendar tako zgodaj? Drugega ne najdeva, naju pa grozno skrbi, kako s hranjenjem v tem primeru. Samo dojimo, ne dodajamo vode itd., kaj šele kakšne druge hrane. Do sedaj je jedla odlično, zrasla od rojstva 4 cm in 2 kg. Kaj menite?
|
|
|
|
RE: Zob pri komaj dveh mesecih 16.6.2007 23:49:54
|
|
|
|
madela
|
Za prvi zob je definitivno zelo prehitro in moje mišljenje v tem primeru bi bilo malo drugačno. Glede na to,da tako pogosto papcka in nato izpljune bradavico je lahko težava v mleku. A je mogoe mamica dobila menstruacijo? Ali pa je kaj bolj težkega pojedla? Ali je pod stresom? To so taka vprašanja katerih odgovori vama lahko veliko povedo. Če je namreč samo en odgovor pritrdilen je okus mleka drugaen,ki pa ga vasih dojenčki zavračajo. To vem pri svoji prvi pupi sem bila kar nekaj časa pos stresom,zaradi določenih stvari in je tako hudo jokala,da sem bila že čist paf od vsega. Šla sem v lekarno in kupila mleko. Čeprav nerada sem ji ga dala za piti in glej ga zlomka,spila je celo stekleničko in spala celih 8 ur skupaj. Sem jo hodila budit,pa se sploh ni hotela,tako je bila utrujena od vsega joka. Upam,da sem vam kaj pomagala.
|
|
|
|
RE: Zob pri komaj dveh mesecih 16.6.2007 23:50:46
|
|
|
|
frufru
|
Lahko jo dajejo krčki, pomagajo vetrovne kapljice in masaža trebuščka v smeri urinega kazalca.
|
|
|
|
RE: Zob pri komaj dveh mesecih 17.6.2007 0:00:04
|
|
|
|
noviocka
|
Ok, možno. Ampak ona danes zavrača njeno lastno dudo, s flaško se ne smeva niti dotakniti ust. Edino kar jo za kratek čas pomiri je moj mezinec namesto dude pa še to ne za več kot kakšno minuto. Ja, še to, slini se veliko (doslej se sploh ni), zadnjih nekaj dni pa rine roko v usta in jo "grize" - če to kaj pove,,,
< Sporočilo je popravil noviocka -- 17.6.2007 0:02:46 >
|
|
|
|
RE: Zob pri komaj dveh mesecih 17.6.2007 0:04:40
|
|
|
|
madela
|
Če se ne nasiti dovolj pri mamici ali pa če jo res dajejo krči boste bolj težko našli tolažbo. Glede flaške pa če je ni navajena ji treba pokazat,da je noter hrana. Mal stisnita dudko,da ji priteče v usta,pa tako parkrat in če je lačna bo sama začela vleči. To pa seveda če je res to problem,kot sem prej pisala. Lahko je tudi kaj druzga.
|
|
|
|
RE: Zob pri komaj dveh mesecih 17.6.2007 0:07:51
|
|
|
|
BLAŽIKA
|
Naša soseda je rodila fantka in je že ob rojstvu imel dva zoba, AMPAK RES DVA!!!!!!!!!!!!!! Tako da se nebi čudila če bi ji res rastel zobek. A rdečo ali pa izboklinico ima mogoče?
|
|
RE: Zob pri komaj dveh mesecih 17.6.2007 0:11:46
|
|
|
|
madela
|
Aja glede slinjenja in tiščanja rokic v usta,to delajo vsi dojenčki,kakor hitro"ugotovijo"da jim to ugaja in ja tudi slinijo se kar precej. ez par mesecev pa bo prstke na nogicah dajala v usta-tam nekje pri sedmih mesecih. Zdaj sem se spomnila,kaj pa če ima kakšne bele lise po ustih,zgleda kot sesirjeno mleko? Sem pozabila kako se temu reče,vem da ni nevarno in precej pogosto. Otroka pa lahko precej moti .Če je to potem pa lahko kupite kremo oziroma oralni gel DAKTARIN. Mi smo ga imeli,samo je bolj slabo pomagal,no pa hvala bogu ni bilo pretiranega joka.
|
|
|
|
RE: Zob pri komaj dveh mesecih 17.6.2007 0:21:46
|
|
|
|
noviocka
|
Kar se flaske tice smo jo ze uporabljal in je cist lepo jedla tud danes nama jo je uspel prepricat da je pojedla 15ml zdej pa sam dretje in jok pa tocno veva da je in lacna in zaspana.
|
|
|
|
RE: Zob pri komaj dveh mesecih 17.6.2007 0:28:49
|
|
|
|
madela
|
Kriza Sta prepričana,da je drugače zdrava,da ni kake viroze? Še en mogoče malo butast predlog,ampak jaz sem se ga včasih,ko so bili krči in jok že na vrhuncu,tamalo oblekla,dala v jajčko in v avto na kratko vožnjo,ker je zmeraj zaspala. Upam,da bo pupika zaspančkala.
|
|
|
|
RE: Zob pri komaj dveh mesecih 17.6.2007 0:32:12
|
|
|
|
noviocka
|
Vročine nima, drugače pa ne vem kako bi preverila za virozo. Ker tole že traja skoraj 4 ure, razmišljam da bi se peljali k zdravniku, sam kaj ko je ta dežurni čisto splošni...bogve če bo kaj pametnega povedal
|
|
|
|
RE: Zob pri komaj dveh mesecih 17.6.2007 0:39:47
|
|
|
|
madela
|
Dežurni so pač tako na kakega naletiš. Jaz jih nimam rada,ker smo skor vedno brezveze romali v bolnico. Glede viroze pa je ponavadi zamašen nosek pa kašelj,pri trebušni virozi pa bruhanje in driska. Kako pa je pupa oblečena. V stanovanju lahko ima brez problema bodi z kratkimi rokavi in kakšne hlače-jaz dam take ki imajo pokrite tudi stopala,vendar samo ponoči. Ste bili mogoče danes veliko na soncu? Pa kaj nič ne pomaga,da jo dvigneta k sebi in jo malo nosita,pa mogoče kaj zanimivega pokažeta,kako lučko,da se mal zamoti in neha jokat? Edino kar je,otrok čuti vajino napetost in v tem primeru bo še bolj jokal,tako nežno ji prigovarjajta.
< Sporočilo je popravil madela -- 17.6.2007 0:40:31 >
|
|
|
|
RE: Zob pri komaj dveh mesecih 17.6.2007 0:46:45
|
|
|
|
madela
|
Zdaj sem odprla knjigo otroški zdravnik in pogledala kaj o pretiranem joku. Možni vzroki pri tako malem dojenkču so taki,kot sem ti jih že opisala,edino tukaj še piše,da je lahko vzrok vnetje srednjega ušesa. Če je to vzrok se verjetno kar naprej grabi za uhice.
|
|
|
|
RE: Zob pri komaj dveh mesecih 17.6.2007 1:18:36
|
|
|
|
noviocka
|
Oblečena je normalno, ne preveč, v pižamo. V stanovanju je 24 stopinj. Prej je bila malce na previjalni in se je za kakih 10 minut pomirila, potem pa spet v jok. Mogoče ima malce driske, kar pa težko rečem, ker je tudi običajno blago precej tekoče. Probali smo spet dojiti, ni šans. Mamica jo nosi, drži na sebi, poskuša različne položaje, ne gre. Že 6 ur ni jedla, nama se pa trga.
|
|
|
|
RE: Zob pri komaj dveh mesecih 17.6.2007 8:32:48
|
|
|
|
anajmad
|
Naša Ula je bila rojena v 26.T in 2S in je dobila čez dva dni spodaj dva zobka. Ja-dve enici spodaj. Baje ,da se to ni zgodilo že 26 let?????Ta dva zobka sta ji čez dober teden sama odpadla. Sedaj pri njenih kronoloških 18.mesecih ima luknjo spodaj. Mlečnih ne bo dobila,bo pa dobila stalne. Tako,da mislim ,da mogoče za zobke ni prezgodaj. Masiraj ji s Calgelom. Lahko se ji delajo zasnove in to je posledica boleče dlesni. Zobek pa bo mogoče pokukal na plano komaj čez kakšen mesec ali dva.
|
|
RE: Zob pri komaj dveh mesecih 17.6.2007 9:28:34
|
|
|
|
eya
|
Preveri še, če ima soor, tako kot ti je že madela napisala-bele obolge v ustih? To lahko menda zelo boli, pomaga pa Daktarin.
|
|
RE: Zob pri komaj dveh mesecih 17.6.2007 9:54:27
|
|
|
|
BONI*
|
sem tudi jaz že slišala, da se v redkih primerih dojenčki že rodijo z zobki ali pa jih dobijo zelo kmalu tako da lahko bi bilo tudi to. Za vsak slučaj pa vseeno dobro poglej v usteca če nima slučajno sora, ker to zelo boli in odklanjajo hranjenje in vsak poseg v usta.
|
|
RE: Zob pri komaj dveh mesecih 17.6.2007 11:42:03
|
|
|
|
noviocka
|
No, dobro jutro vsem. Problem hranjenja smo ob dveh zjutraj rešili z žlico. Mamica si je spumpala mleko, držala punčko bolj pokonci in ta je vsakič, ko sem naslonil žličko (čeprav to jasno še nikoli nismo sploh počeli, šlo je pač za krizno situacijo) na ustnice, začela sesati. Flaško je sprejela za par sekund, kot da vleče, a ni šlo. No po žlici sva ji uspela dati kakšnih 10-12 ml. Nakar je "padla dol". Spala do 4h, normalno jedla (no, dojka), nato ob 8h in sedaj ob 11h. Ure so se normalizirale, hvalabogu je dojka spet ok, vendar pa ostaja krajše dojenje - več kot 5 min sedaj ne je, upam da je to še posledica utrujenosti. Sicer pa nima nič po ustih, se pa na dlesnih vidijo močno bele črte tam, kjer pridejo sicer zobki ven. Po ušesih sva jo pa tudi božala in ni reagirala (takrat jo smo imeli par minut mira na previjalni...).
|
|
|
|
RE: Zob pri komaj dveh mesecih 17.6.2007 16:09:47
|
|
|
|
BLAŽIKA
|
ja kot kaže na dlesnih bela lisa je res mogoče zobek. Daj nam javi, če bo res.
|
|
RE: Zob pri komaj dveh mesecih 17.6.2007 18:43:19
|
|
|
|
madela
|
Bela lisa je lahko prihajajoči zobek,po drugi strani je pa lahko tudi sor. Želim vam mirno noč in da se dodobra naspite. Kako vam gre sedaj,je kaj bolje?
|
|
|
|
RE: Zob pri komaj dveh mesecih 17.6.2007 21:06:55
|
|
|
|
Zvezdica
|
Zdravo, naš mali je dobil prvi zobek točno pri dveh mesecih, do konca tretjega je imal že tri, pri enem letu in dveh mesecih vse zobke, tako, da ni nič nemogoče. Vendar ko je zobke dobival pri nas ni bilo krize. Moram pa reči, da smo imeli nekaj takih noči kot jih imate vi. In bili so krči, najhujši možni po moje, tako, da svetujem masažico trebuščka in hrbta z sivkinim oljem, oziroma aventovim masažnim gelom. Pri nas je vedno zaleglo. Še najbolj od vsega pravzaprav. Če so pa zobki pa ne vem kaj bi ti svetovala, morda svoj prst pod mrzlo vodo in na njene dlesni. Upam, da bo čimprej minilo. LP
|
|
|
|
RE: Zob pri komaj dveh mesecih 17.6.2007 22:19:48
|
|
|
|
noviocka
|
Danes vse po starem, skratka super. Je kot mora, 10 minut vsake 3 ure. Mislim, da jo dlesni še srbijo, ker prav grize pest tako, levo zgoraj, vendar pa kot kaže danes ne boli. Smejala se je spet veliko čez dan, tako da smo pri novih močeh. Drugega kot, da gre res za zobek, nama po doživetem res ne pade na pamet. Se pa seveda sprašujeva, kako blizu je naslednja taka noč Aja, moj prst je bil tudi edino, kar je vsaj nekaj časa včeraj cuzala in se pomirila, čeprav je bilo to morda bolj od lakote, saj se mi je zdelo, da bo prst kar dol pogoltnila... Mimogrede, krčev se mi zdi, da so sedaj nismo sploh imeli. Mamica preventivno vsak dan spije en "janež mix" čaj in to je to. 2x smo ji že dali Oleovit D3 kapljice, ni bilo kakšnega efekta, jutri nadaljujemo s tem.
< Sporočilo je popravil noviocka -- 17.6.2007 22:22:14 >
|
|
|
|
RE: Zob pri komaj dveh mesecih 17.6.2007 22:24:19
|
|
|
|
Naja30
|
Možno, da se pripravlja na zobek. Tudi jaz sem že slišala za primer, da se je rodil z zobkom. Pa veliko sem brala o tem in se mi ne zdi nič nemogočega, da bi že zdaj zrasel. Se dogaja. Ali pa se je samo začelo pripravljat. Naša je te dni dobila prvega, se je pa slinila in tiščala vse v usta od cca 3m.
|
|
|
|
RE: Zob pri komaj dveh mesecih 19.6.2007 11:25:05
|
|
|
|
le@
|
Tole pa je nekaj- rojeni z zobmi. Sem mislila da vse vem pa evo
|
|
|
|
RE: Zob pri komaj dveh mesecih 19.6.2007 12:43:26
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
Mi smo ga dobili malo pri 2,5m ... Je pa pri nas bil očiten znak - pikice po ličkih & tekoče blato ... v obeh primerih izraščanja zobka
|
|
|
|
RE: Zob pri komaj dveh mesecih 23.6.2007 21:06:51
|
|
|
|
noviocka
|
Eh, , zgodba se ponavlja, povsem isto kot pred tednom dni. Cel teden vse ok, brez posebnosti, danes pa spet jok do neba, pojedla po žlički 25 ml, več trenutno noče ampak samo joka...smo že vsi čisto mokri in zaripli...
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?