ronja
|
someone94, tvoji znaki so lahko posledica nosečnosti ali pa posledica neravnovesja hormonov, ki ga povzroči jutranja tabletka. Neprijeten vonj je najverjetneje posledica glivic, ki so dostikrat posledica obojega. Sicer sem sama tudi bruhala 14 dni po so, torej še preden sem sploh pomislila na nosečnost in ni mogla bit psiha, ker si v sanjah nisem predstavljala, da sem že noseča (je bilo sicer planirano, samo nisem si mislila, da bo glih čist takoj). Naslednje nosečnosti sem že vedela, zakaj bruham. Se pa pogovorita o otroku: če si ga oba na tihem želita in ga lahko imata, ga naredita, če pa vesta, da ni pravi čas, pa uporabljajta rajši zaščito. Če se že zgodi nezaščiten odnos, je tabletka precej učinkovitejša, če jo vzameš že v prvih 24 urah po so kot pa če kasneje. Zato mej rajši kakšno doma za vsak slučaj ali pa pojdita takoj v dežurno lekarno (v principu moraš it ti, "da ne bi prišlo do zlorab", so jo pa prodali tudi lubiju, ko je povedal, da ma že tri in če kdo koga zlorablja, potem oni njega ) Po cca 1 teden se oplojeno jajčece vgnezdi. Najkasneje 1 teden;). Večinoma pa v roku 2-3 dni;). Odvisno, kdaj (v katerem delu cikla) sta imela odnos, kako dolgo bo potovalo oplojeno jajčece, ali ima na poti prepreke, kakšna je maternica, itd... Občutljivost na hormone imamo pa različno, ene jih pač zaznamo prej. Sama sem vedela, preden sem delala test, ki sem ga delala, ko ni bilo m. (imam redne), ker tiste slabosti pač ne moreš zamenjat. Pa nobenkrat nisem mislila, da bo takoj. Vzameš jutranjo tabletko(in s tem povzročiš splav, če pride do zanositve), hkrati pa si želiš biti noseča. Mogoče si pa on ne želi bit oče, mogoče pa ni ziher, da bo z njim ostala, mogoče morata končat šolanje, mogoče nimata služb... Veliko je razlogov, zakaj ženske in moški nočemo naredit (še enega otroka), čeprav jih imamo rade;). V idealnih okoliščinah bi sama imela 5 otrok, tako pa bom ostala pri treh, razlogov je veliko, od finančnih do zdravstvenih. Kar se pa zaščite tiče - nobena ni 100%, ni pa to razlog, da je ne bi uporabljali. Se strinjam, da veliko tistih, ki "zanosijo s kondomom", zanosi tako, da kondoma ne dajo pravi čas gor ali da ga enostavno takrat pač pozabijo dat gor (poznam par takih, ki imajo to zgodbico za ostale, ker sta si pač v resnici želela otroka) - malo je samo smotano, ker potem to kvari kondomom statistiko, ampak j* ga. Sicer pa imajo tabletke enak %. 98-99% je oboje, to pomeni, da pri rednem jemanju in pravilni uporabi, bo vsaj 1 od 100 žensk v enem letu zanosila. V reali dostikrat ni tako, ker jemljejo tabletke tudi pari, ki tudi brez tega ne bi mogli zanosit in ker ne seksamo vedno v času ovulacije. Vseeno pa se zgodi. Če vemo, da za otroka ne moremo dobro poskrbet, je boljše , da ga naredimo takrat, ko bomo lahko. NI treba da ima otrok vse, je pa fajn, če ima vsaj nekaj:). Zato, če vesta, da mu zdaj tega še ne moreta nudit, se tačas zaščitita in če misliš vzet jutranjo tabletko, jo vzami takoj po odnosu, ne čez 3 dni, ker je veliko bolj zanesljiva. Ti bo pa zmešala hormone in cikel, saj zato so jo naredili;).