|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Znaki, da se bliža porod pri mnogorodkah
15.9.2008 12:54:35   
Mesečnica
Sem v 37. tednu 2. nosečnosti. Pred nekaj dnevi se mi je mali spustil v medenico.

Imam vprašanje za tiste, ki ste rodile že vsaj dvakrat: se vam je v drugi oz. kasnejših nosečnostih že pred porodom kako nakazovalo, da se porod bliža? So bili kakršnikoli znaki, ne vem, morda kakšen poseben občutek v medenici, kakšne bolečine (ne še popadki) ali kaj podobnega?

Kajti jaz se zdaj, ko se je mali spustil, počutim povsem drugače, kot sem se prej. V prvi nosečnosti tega ni bilo. Ko sedim, sem OK, ko pa vstanem, imam večkrat občutek, kot da bo mali kar ven padel user posted image (pa vem, da ne bo, ker je za to že prevelik). Poleg tega je mali postal še bolj živahen (pa je bil že prej kot živo srebro) - če tega ne bi doživela, kar ne bi mogla verjeti, da je mogoče - kar naprej se premika, kolca, me brca, žgečka na 1001 način user posted image user posted image user posted image . Že vse te dneve od njegovega spusta v medenico pa imam zvečer eno obdobje, cca. kakšno uro oz. uro in pol, ko se mali sploh ne umiri, v trebuhu mi ustvarja en blazno močan pritisk, trebuh ves ta čas otrdeva, da komaj diham, nikakor se ne morem dobro namestiti (ne sede, ne polsede, ne leže), bog ne daj, da vstanem, ker se spet pojavi tisti občutek, da bo vsak čas ven padel user posted image , boli me v levi ritnici user posted image user posted image user posted image ... Skratka, noro ...

Zdaj pa ne vem, ali naj bom že kar v visokem startu za porodnišnico ...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Znaki, da se bliža porod pri mnogorodkah
15.9.2008 13:13:54   
anckabancka
Hm, ne vem. Jaz sem tudi zdaj pri tretjem user posted image imela te znake (občutek, da bo ven padel, zelo močno in zoprno otrdevanje trebuha), pa je zamujal 8 dni in so mi potem predrli mehur, da se je začelo...

Je pa bil živahen do konca. Že zjutraj na ctg je kolcal, pa popoldne med popadki je kolca in brcal, da je bilo že prav neprijetno.

Občutek, da bo mali "ven padel" sem pa imela verjetno zato, ker sem bila odprta že 3 cm. Porod pa je kljub spriožitvi bil ekspresen.

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu Mesečnica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.9.2008 15:08:48   
Kaštrun
IZVIRNO SPOROČILO: Mesečnica

Že vse te dneve od njegovega spusta v medenico pa imam zvečer eno obdobje, cca. kakšno uro oz. uro in pol, ko se mali sploh ne umiri, v trebuhu mi ustvarja en blazno močan pritisk, trebuh ves ta čas otrdeva, da komaj diham, nikakor se ne morem dobro namestiti (ne sede, ne polsede, ne leže), bog ne daj, da vstanem, ker se spet pojavi tisti občutek, da bo vsak čas ven padel user posted image , boli me v levi ritnici user posted image user posted image user posted image ... Skratka, noro ...

Zdaj pa ne vem, ali naj bom že kar v visokem startu za porodnišnico ...

jaz sem v 36t in kot bi sebe brala. hecni in ob enem dokaj boleči občutki, tako daupam, da bo kaj prej user posted image

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

Neposredna povezava do sporočila: 3
15.9.2008 16:12:37   
Mesečnica
Ja, jaz tudi upam, da bo malo pred rokom, samo še kakšen teden bi pa le še ostala v enem kosu user posted image . Se moram nujno še malo naspati user posted image

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.9.2008 10:26:09   
katty32
Jaz sem tudi ena izmed vas. Noseca sem v drugo, a popolnoma drugace. Vsi ti obcutki so enaki, a vseeno noce in noce ven, tako, da kar brez panike. Saj vem, da je nadvse tecno, to otrdevanje, pa kolcanje otroka, brcanje, potiskanje, a tako je, nismo same hehe...
Upajmo v najboljse, pa bo.
SRECNO VSEM............Katja

Neposredna povezava do sporočila: 5
6.10.2008 20:00:22   
Mesečnica
Evo, punce, pa sem rodila, 2 tedna pred rokom, točno 2 tedna po tem, ko se mi je mali spustil v medenico user posted image . Očitno so ti znaki, ki sem jih opisala, le nekaj napovedovali user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu katty32)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?