|
Znaki, da se bliža porod pri mnogorodkah 15.9.2008 12:54:35
|
|
|
|
Mesečnica
|
Sem v 37. tednu 2. nosečnosti. Pred nekaj dnevi se mi je mali spustil v medenico. Imam vprašanje za tiste, ki ste rodile že vsaj dvakrat: se vam je v drugi oz. kasnejših nosečnostih že pred porodom kako nakazovalo, da se porod bliža? So bili kakršnikoli znaki, ne vem, morda kakšen poseben občutek v medenici, kakšne bolečine (ne še popadki) ali kaj podobnega? Kajti jaz se zdaj, ko se je mali spustil, počutim povsem drugače, kot sem se prej. V prvi nosečnosti tega ni bilo. Ko sedim, sem OK, ko pa vstanem, imam večkrat občutek, kot da bo mali kar ven padel (pa vem, da ne bo, ker je za to že prevelik). Poleg tega je mali postal še bolj živahen (pa je bil že prej kot živo srebro) - če tega ne bi doživela, kar ne bi mogla verjeti, da je mogoče - kar naprej se premika, kolca, me brca, žgečka na 1001 način . Že vse te dneve od njegovega spusta v medenico pa imam zvečer eno obdobje, cca. kakšno uro oz. uro in pol, ko se mali sploh ne umiri, v trebuhu mi ustvarja en blazno močan pritisk, trebuh ves ta čas otrdeva, da komaj diham, nikakor se ne morem dobro namestiti (ne sede, ne polsede, ne leže), bog ne daj, da vstanem, ker se spet pojavi tisti občutek, da bo vsak čas ven padel , boli me v levi ritnici ... Skratka, noro ... Zdaj pa ne vem, ali naj bom že kar v visokem startu za porodnišnico ...
|
|
|