|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zmedena in prestrašena
4.11.2007 22:32:30   
Anonimen
To je moja prva nosečnost. Sploh ne vem, kako naj vam opišem prve občutke. Nosečnost je zaželena, sploh z njegove strani. Jaz zadnje čase ugotavljam, da si tega otroka morda sploh ne želimuser posted image Prosim, ne obsojajte me, ker se že dovolj sama. Po dveh SS in operaciji pregrade, nama je kmalu uspelo. V bistvu sem se prej tega veselila, ko pa je postalo resno, da sem res noseča, me je stisnilo-si tega res želim? Razmišljam vsak dan bolj, da si on tega želi bolj zato, da ne bo zaostajal za drugimi-večina njegovih sodelavcev že ima vsaj enega otroka, midva pa nič še. Počasi že začenjam čutiti premike, ampak mene to ne navdaja z nobenim veseljem. Moti me, da se  nekaj premika v meni, ne vem, kako lahko ene tako veselo opisujejo te občutke? In potem me še moj stalno sprašuje, če mali kaj brca, pa zakaj ne, pa kak da danes še neuser posted image   Trebuh se mi že pozna, na živce mi gre, da me hočejo vsi nekaj božat in se veselijo, se mi nasmihajo.
Pred nosečnostjo sem ravno lepo izgubila nekaj kilogramov, ki pa se zdaj veselo nabirajouser posted image Postajam okorna, sama sebi grem na živce. Bojim se poroda, bojim se vseh tistih belih halj. Že do sedaj sem komaj prenesla vse skupaj, (tolikokrat dat kri..)kaj me šele čaka. Misel na porod nenehno odrivam, ker se tako bojim. Moj naj bi mi stal ob strani a če bo zraven, bom šele živčna in prestrašena, saj se ponavadi z vsemi nekaj kregat hoče. Tam bom sama, ko največja koza.
V bistvu vem, da mi pomagat ne morete a mogla sem se malo zjokat, ker nimam komu povedat za ta občutja. 
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zmedena in prestrašena
4.11.2007 22:34:37   
Njuškalo
Mah jaz sem imela tudi taka občutja, še hujša, mislim , da gre tukaj za neke vrste depresijo.user posted image Saj se to potem uredi, vsaj pri meni se je in se imava s tamalim prav fajn.

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.11.2007 22:40:37   
Magi*
se strinjam z Njuškalom. po mojem zna pri tebi res iti za kako depresijo ali zametek depresije. bi bilo dobro, da bi omenila tvoje občutke ginekologu.

sicer te pa lahko potolažim, da se vsaka od nas tu in tam sreča s podobnimi občutki. jaz se še zdaj včasih, ko se vidim v špeglu kar stresem, ugotovim, da sem pa čist zares noseča (pa sem že v osmem mesecu). pa je zaželjeno dete in me še vedno tu in tam spreleti nek neznani občutek strahu ali kaj pa vem česa. po moje je to normalno. če pa imaš te občutke stalno in te prav nič ne navdaja z veseljem, potem pa se res z nekom pogovori. verjamem, da tudi pritiski tvojega partnerja pripomorejo k temu. pa sta se vidva o teh občutkih kaj pogovarjala?

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Njuškalo)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.11.2007 8:59:51   
Anonimen
tudi jaz sem se med nosecnostjo tako pocutila (vendar sem bila sama v nosecnosti. moj me je zapustil)... pa tudi po nosecnosti. in velikokrat sem imela slab obcutek, ker se ne veselim,... mogoce me je bilo le strah, mogoce le hormoni.
ne vem kako naj te potolazim, ker ne vem kak bo pri tebi. jaz sem zdaj vesela da imam svojega soncka, ceprav mi se vedno pride kak dan, ko se ne pocutim dobro v vlogi mame. Ni mi za nic zal, se pa svoje nosecnosti in tistih nefajn obcutkov se vedno nerada spominjam.
zelim pa ti, da se bos zacela veseliti, in da bos v novi vlogi uzivala...

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
5.11.2007 9:21:40   
Anonimen
Kaj pa, če ne bo minilo vse to- ta zmeda in občutki? Tak me je strah. Ne znam si predstavljat, da bi bila mama malemu bitju.
Porod je pa tak zgodba zase, bojim se ga ko vrag. Nisem še začela obiskovati materinske šole, ker se bojim, tam bodo vse navdušene nad svojimi trebuhi, vse lepe, v lepih cunjicah, jaz pa ne. Po pravici povedano, me nosečniške cote sploh ne ganejo. Hlače sem si kupila, ker drugih nisem mogla gor spravit. Majice pa nosim še vse od prej ali pa mojemu kaj sunem. Razmišljam, da mojmu sploh ne bom dovolila k porodu. Najraje bi ga tistih nekaj dni poslala nekam, da ga sploh ne bo zraven, ker tak vem, kak bo, ko ga bom najbolj nucala, ga nikjer ne bo, če pa bo, bo tako paniko pelal, da bo šel vsem na živce. Nobena sestra ne bo zanj dost dobra, za vsako stvar bo godrnjal in pizdil.
Nekaj me zanima, če se odločiš za otroka dat v posvojitev-kam moraš to povedat in kdaj? A morata biti oba partnerja za to ali bi bila dovolj samo mama?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
5.11.2007 9:32:57   
cukerček
mislim da morata biti oba za no ne vem sem pa se nekaj vprašal in zdaj vprašam še tebe

tudi če bi bilo dovolj da je mama samo za posvojitev misliš da bi tvoj ostal s teboj če bi to naredila? misliš da bi ti kdaj oprostil bi lahko sebi oprostila?

pa ne narobe razumet nič nimam prosti posvojitvam ker če jih ne bi bilo danes ne bi bila srečna s svojim fantom ker je posvojen...no razmisli malo.....mislim da da te hormončki dajejo....pogovori se s kom....

Naši spomini so edini raj iz katerega nas ne more nihče pregnati...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.11.2007 9:35:04   
Anonimen
Ne vem, če bi ostal, verjetno ne. Zato pa pišem vam, ker nimam se s kom pogovorit.

(odgovor članu cukerček)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
5.11.2007 10:25:48   
Anonimen
Draga anonimna pošlji mi zasebno sporočilo pa se bova kej na samem pomenle.Moraš se pogovarjat.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
5.11.2007 11:22:23   
MAŠKA
Jaz pa mislim, da rabiš strokovno pomoč psihologa. Čimprej zaupaj težave svojemu zdravniku in naj te napoti nekam kjer ti bodo znali pomagati. Želim ti, da težave uspešno rešiš in da boš enkrat srečna s svojo družinico!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.11.2007 13:08:05   
modanik
Res je, da je večina nosečk srečnih in tako naprej, je pa tudi veliko takih, ki imajo mešane občutke, tako kot ti, vendar bi te rada pomirila, da se bo na koncu vse lepo izteklo, saj ko ti bodo prvič položili otročka na trebušček, boš začutila nekaj najlepšega na tem svetu. Sama sem noseča 35 tednov in imam že celo nosečnost neke težave, pa vseeno upam na najboljše, saj komaj čakam, da bo v moj svet prijokal še en sonček. Je pa čist normalno, da te je strah, veš kako je blo šele mene prvič, zdelo se mi je, da sem premlada, nisem vedela, če je to prava odločitev, bala sem se kakšne ****rije bo zganju moj sedanji mož v porodni, ker je tud bolj pametn kar se teh stvari tiče, no na koncu pa je bil čisto priden in je lepo ubogal babco, da kr ne morš vrjet, pa od tistega trenutka, ko je bil pri porodu je spremenjen za sto procentov.Ne obupaj prehitro in zaupaj sama vase

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.11.2007 14:39:23   
Naja30
Po moje vsaka kdaj pa kdaj v user posted image  tako začuti. Če se ti zdi, da si le preveč negativna ob vsem tem, se pa le pogovarjaj čim več o svojih občutkih.

(odgovor članu modanik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.11.2007 14:54:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: MAŠKA

Jaz pa mislim, da rabiš strokovno pomoč psihologa. Čimprej zaupaj težave svojemu zdravniku in naj te napoti nekam kjer ti bodo znali pomagati.

Jaz tudi tako mislim. Mogoče se pa samo poroda tako blazno bojiš, da so ti vse te misli o nosečnosti zoprne. Nam so v materinski šoli npr. povedali, da je tudi pretiran strah pred porodom eden od indicev za CR. Bi se počutila bolje, če bi vedela, da ti bodo naredili CR, da ti bodo dali narkozo in boš lepo zaspala? Saj potem po CR malo boli, ampak če te je res tako strah, potem ne vem  kako bi pri naravnem porodu sodelovala in bi po mojem boljša rešitev bil CR. Pa tudi zaradi same zavesti o nosečnosti, o otroku,  mogoče bi se ga bolj veselila, če bi vedela, da bo porod narejen s CR? Daj povej o teh strahovih svojemu G, ali pa osebnemu zdravniku, če se z G mogoče težko pogovarjaš. Res nekomu moraš to povedati, da ti bodo lahko pomagali.

(odgovor članu MAŠKA)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
6.11.2007 18:23:11   
Anonimen
Že misel na narkozo me spravlja v obup, sem jo dobila parkrat in me je tko bolelouser posted image še po nekaj letih me tisto mesto boli, pa ne, da si domišljam. Zato misel na porod kar odbivam, kot da bom rodila..ne vem, kako. Razmišljala sem o porodu v vodi ampak ga opravljajo verjetno le v Postojni? Tja pa ne grem, prvič, ker je daleč, drugič, ker je preveč negativnih novic zadnje čase.
Res ne vem, kako bo. Bojim se, da ne bom vesela, kot pravite, ko mi bodo položili otroka v naročjeuser posted image Bojim se, kako bo reagiral mož.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
6.11.2007 18:30:21   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

o porodu v vodi ampak ga opravljajo verjetno le v Postojni?

A-a. V Murski Soboti ga po novem tudi.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.11.2007 20:05:59   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Že misel na narkozo me spravlja v obup, sem jo dobila parkrat in me je tko bolelouser posted image še po nekaj letih me tisto mesto boli, pa ne, da si domišljam.

Glej, jaz sem imela CR, pa nimam pojma, kam so mi dali narkozo. Ali so mi dali kaj v žilo ... ampak po moje so mi dali kar masko. Res ne vem. Tako da hudo nikakor ne more biti.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
6.11.2007 20:49:06   
bina30
Jaz sicer takih občutkov ne poznam, ker sem si otroka želela, v nosečnosti ni bilo nobenih problemov (vsaj do sefdaj ne, sem pa v 36t), sama se počutim fenomenalno. Moram pa priznat, da tudi jaz nisem tako grozno euforična, kot recimo moja kolegica, ki non stop govori o otroku, se boža po trebuhu ("Probaj zdaj, probaj, čutiš, kak se premika, joj, kak je lepo...."), govori s takim razcartanim glasom. Obup.

Zate pa nimam nekega pravega nasveta, mogoče, da se "zbrihtaj", nekaj naredi, pogovori se s svojim partnerjem, svojim ginekologom ali kom, samo ne sedi doma in razmišljaj o slabih stvareh in se smili sami sebi!!!!

Po tvojem postu sklepam, da nisi več ful mlada, če imaš za sabo 2 ss in operacijo pregrade, zato razmišljaj racionalno, sicer si pa napisala, da vama je "uspelo", to se sliši kot nek dosežek, ki si ga lahko vesela, ne?

Želim ti vse naj naj!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
7.11.2007 11:27:15   
rotaly
JAZ SEM V PODOBNI SITUACIJI.CA.6 TEDNOV SEM NOSEČA,PA MISLIM DA NE BI RADA OBDRŽALA OTROKA.PARTNER PA SI GA ZELO ŽELI.ČE GREM DELAT SPLAV ME BO ZAPUSTIL...RES RABIM KAK PAMETEN NASVET

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
7.11.2007 11:58:45   
gerilum
rotaly... midva sva sicer otročka načrtovala. Ko sem videla na testu plus sem bila vzhičena od veselja... čez kak teden sem pa bila vsa napihnjena in se mi je poznalo na trebuhu, sem se slabo počutila itd. in takrat me je nekako minilo... začela sem razmišljati ali si to res želim? KAko bo to vplivalo mane, kaj vse bom zamudila tačas in podobne neumnosti... še celo o partnerju sem se začela spraševat če je pa res on pravi... no na splav sicer nisem pomislila. Sedaj sem v 25 tednu in se že veselim vsega, ko enkrat začutiš prve brcike...user posted image . Mislim da večina žensk na začetku nosečnosti (čeprav je načrtovana) dobi dvome in pomisleke (to piše tudi v večini literature) ampak potem se nihanje hormonov ustali in je bolje ;).

Če si pa otroka res ne želiš pa razmisli... poznam punce, ki jih še veliko let po splavu peče vest, pa niso neki verski fanatiki in podpirajo pravico do splava...

(odgovor članu rotaly)
Neposredna povezava do sporočila: 18
7.11.2007 13:23:00   
rotaly
HVALA TI ZA ODGOVOR.V BISTVU MI JE TO SVETOVALO ŽE PAR LJUDI, VENDAR PA SE NE MOREM DOKONČNO ODLOČIT.KAJ MISLIŠ, DA BO VESELJE NA OTROČIČKA PRIŠLO MED NOSEČNOSTJO?
MAM PAČ NEKJA PROBLEMOV SAMA S SABO IN SE VSEGA SKUPAJ BOJIM...DA BO KAJ NAROBE Z OTROKOM, DA NE BOM V REDU MAMICA, DA MU FINANČNO NE BOM MOGLA OMOGOČITI DOVOLJ...

(odgovor članu gerilum)
Neposredna povezava do sporočila: 19
7.11.2007 14:51:10   
malamalinca
ej, bejbi, če mene vprašaš, nimaš očkata rada tako kot bi ga morala imeti in to je to.
Če otročička ne boš obdržala, ne boš nikoli več normalno živela, to se zavedaj, ke če si kolčkej normalna, te bo to skoz preganjala...Kaj pa če??:::Sej veš.

Piška moja zlata, na svetu je precej hujših stvari, kot ta, da se nosečka odloči zapustiti partnerja.
pa ne da ti to zdaj priporočam, ampak...
Mogoče rabiš malo časa sama s sabo, da razčistiš v glavi.
Je pa to čisto normalna zadeva, ki se dogaja ogromnim.Vztrajaj pri otroku, ne bo ti žal, čas ti bo pokazal, da si se odločila prav.
Pa ne glede na to, ako se ti bo izteklo.Vedno je prav točno tako kot je in vedno si točno tam, kjer moraš biti.

Moji fantje in mala princeska so moj največji zaklad!

(odgovor članu rotaly)
Neposredna povezava do sporočila: 20
7.11.2007 14:53:17   
malamalinca
ps...otroci, ki od strašev dobijo vse kar hočejo so zame btw. kasneje v življenju "neučlovečeni" kot bi rekel naš velemojster Rugelj.

Moji fantje in mala princeska so moj največji zaklad!

(odgovor članu malamalinca)
Neposredna povezava do sporočila: 21
7.11.2007 15:08:20   
rotaly
MOGOČE JE RES PROBLEM V TEM, DA NI ONA PRAVA LJUBEZEN-KAK SI TE UGANLA.JE PRIDEN, ZVEST, NE PIJE, NE LUTA, VESELA SEM KER ME MA RAD, JAZ PA SEM DOSEDAJ V ŽIVLJENJU DOŽIVELA DOSTI TRAUM IN RAZOČARANJ IN SEM VESELA, DA MAM TO KAR MAM.
OD ZAČETKA NI DELAL SILE ZA OTROKA, KER SEM JEMALA ANTIDEPRESIVE, POTEM PA JE BLA ŽELJA Z NJEGOVE STRANI VEDNO VEČJA.
JAZ OSEBNO PREJ NISEM NIKOLI SANJALA O OTROCIH,NITI NIMAM ODNOSA DO NJIH...RES SE SPRAŠUJEM ALI SPLAV IN SAMSKO ŽIVLENJE PRI 33 ALI PA OTROK PA PRIDE KAR PRIDE...

(odgovor članu malamalinca)
Neposredna povezava do sporočila: 22
7.11.2007 19:32:12   
gerilum
sicer je odločitev SAMO tvoja - tega se zavedaj. Daj pa vseeno razmisli ali ti ne bo kasneje po otroku žal? Mogoče pa je problem samo v partnerju.. ni pa nujno, preveč ljudi si predstavlja da bo ljubezen večno strastna, metuljčki v trebuhu.. vsak normalen odnos ima vzpone in padce in ni vedno vse rožnato...
Če boš dobra mati, finančno sposobna za otročka.. to pa se sprašuje skoraj vsaka nosečnica.. in veliko se jih med nosečnostjo vpraša če je partner pravi ali ne ;)

Srečno pri odločitvi!

(odgovor članu rotaly)
Neposredna povezava do sporočila: 23
7.11.2007 21:39:40   
MAŠKA
Rotaly, a si že videla na UZ utripanje srčka? V desetem tednu sem imela 1. UZ in lepo se je videl že cel otroček. Glavica, rokice, nogice... in utripanje srčka. Ko boš ti videla, boš prav gotovo pikico vzljubila in mislim, da na splav ne boš več pomislila.

(odgovor članu rotaly)
Neposredna povezava do sporočila: 24
7.11.2007 22:09:55   
smrka
Mislim da moras it psihologu....

bom raje tiho ker bi zdaj kaj rekla kar ti nebi bilo prav!

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?