|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zmeda z naslovi
25.8.2008 20:31:30   
pekmez
Lep pozdrav,
potrebujem nasvet:
in sicer čez približno 3 mesece bom postala mamica,pa bi rada uredila zmedo,ki jo imava s partnerjem glede naslovov,še posebej,ker ne vem,kako to opredeljuje zakonodaja.Naj povem,da nočem bit samohranilka.
S partnerjem živiva skupaj v garsonjerci,ki je sicer las tašče nekje 6 mesecev,jaz imam prijavljen stalni naslov pri mojih starših,partner pa na drugem naslovu,ki je tudi last njegovih staršev.Nisva poročena.Na tem naslovu,ki sva sedaj je stalno prijavljena družina partnerjevih staršev,živijo pa na drugem naslovu.Ker so se tolikokrat že selili in spreminjali naslove,me zanima,kaj bi blo najlažje za njih in za naju-glede papirologije.Kam prijavit otroka,če pustiva naslova enaka oz.kaj če se prijaviva tukaj kot začasen naslov?Kako se potem to vodi,kot skupno gospodinjstvo?(glede na to,da je tudi družina od tašče tukaj prijavjena.)Je to sploh zakonsko pomembno?
Upam,da sem se razjasnila.
Hvala za morebitne odgovore!user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zmeda z naslovi
25.8.2008 21:16:17   
Dream
Ne bi bilo najbolj enostavno, da se eden od vaju prijavi na naslovu svojega partnerja? Pa bi imel potem tudi otrok isti naslov kot vidva? No, to je samo moje mnenje, če katera ve kaj boljšega, naj predlaga!

(odgovor članu pekmez)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.8.2008 21:42:41   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Dream

Ne bi bilo najbolj enostavno, da se eden od vaju prijavi na naslovu svojega partnerja? Pa bi imel potem tudi otrok isti naslov kot vidva? No, to je samo moje mnenje, če katera ve kaj boljšega, naj predlaga!

Še najmanj komplikacij.user posted image

(odgovor članu Dream)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
25.8.2008 21:47:05   
Lunc_a
otrok ima itak avtomatsko naslov od matere,razen če ni drugačne želje

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.8.2008 21:57:12   
pekmez
Ja,ampak potem ne preverjajo,če dejansko živiš na tistem naslovu?...recimo,da pride po rojstvu patronažna babica na ta naslov,ki si prijavljen...in te ne najde....sej bi blo preprosto,začasno bi se prijavla na prejšnjem partnerjevem naslovu,tako bi tudi otroček mel tam naslov,ampak dejansko ne bi živeli tam.user posted image

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.8.2008 21:59:15   
Anonimen
V porodnišnici poveš naslov, kje te dobi patronažna. Veliko jih gre k svojim mamam, se pravi niso dosegljive na uradnem naslovu. Čist preprosto.user posted image

(odgovor članu pekmez)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
25.8.2008 22:01:14   
Lunc_a
ja tako je ,v porodnišnici oz. v zdr. domu poveš na katerem naslovu ste.K nam je prihajala v drug kraj,ker sem bila po 1 porodu pri mami cca 1 mesec

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.8.2008 22:09:35   
pekmez
Aha,a tako gre ta stvar s patronažno...hvala.Kako pa se lahko prijavim na partnerjevem stalnem naslovu-začasno...ali za stalno...igra to kakšno vlogo?

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.8.2008 22:10:25   
birdy
Moja situacija je bila podobna, jst prijavljena na enem naslovu, partner na drugem. Nč, za tamalo smo že v porodnišnici dobil papir kamor sem napisala na ker naslov jo prijavljam (na partnerjev), za babco sem povedala da pride na moj naslov in ni blo čist nč komplikacij. Pazi samo da bo otrok prijavljen na enem od vajinih naslovov, nekje kjer noben od vaju ni prijavljen ne more bit otrok prijavlen.
Zakaj sva mela tko midva? Ker sva vedela da se bova selila k njemu se on ni prijavil pri nas, jaz pa sem rekla da bom pač zaenkrat ostala še v Domžalah, poleg tega sva vedela da se bova poročila in nisem hotla dvakrat menjat dokumentov. Kasneje se je moj in mala začasno prijavil pri nas (se zaenkrat še ni odjaviluser posted image , ni časa), jst sem pa zdej pri njih začasno prijavljena. Konec septembra pa se za stalno prijavim, ker bom menjala tudi priimek in bom takrat menjala tudi dokumente.
Ne vem, jst zarad tega ker nisva na istem naslovu prijavljena nisem imela čist nobenih komplikacij.

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.8.2008 22:20:09   
Gina
Vi postanete družina v uradnem smislu tisti hip, ko oče otroka, podpiše očetovstvo (seveda če nista poročena, v tem primeru pa postanete družina tisti hip, ko rodiš, ker je tvoj avtomatsko štet za očeta). Seveda niti za socialno službo, niti za otroške dodatke niti za kakršnekoli olajšave ni važno, kje ste prijavljeni, ker ne moreš uveljavljati samohraniteljstva, če ne greš po rojstvu tožit očeta za preživnino. Tako da to ni problem zaradi naslovov.  
Otroka so ponavadi avtomatsko dodelili k materi, jaz svojega otroka nisem mogla prijaviti na očetov naslov, ker še nisva bila poročena, očetovstva pa v porodnišnici še nisva urejala. Tako da... v bistvu je čist vseeno. Najboljše se je prijavit tja, kjer dejansko živite, a ne. Saj je vseeno, če je še kdo drug prijavljen tukaj. Nima glih kakšne posebne veze po moje. Razen če bi vidva oba bila brez službe in bi hotela neko socialo vleči, potem bi morala dokazovati, da od stalno prijavljenih tujcev na naslovu nimata materialne koristi.

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

kopanje bazen
Happy nosečka

Ali priporočate kopanje v bazenu nosečkam, ter kdaj?

sploh ne (63%)

da, celo nosečnost (22%)

prvo trimesečje ne (4%)

drugo (10%)

Število vseh glasov: 98

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!