honey
|
Žal je ribica poginila . Takoj, ko sem napisala post, sem jima šla hitro zamenjat vodo in si je opomogla - je že lepo plavala, potopila se je že na dno akvarija, vesela sem že bila, da bo preživela. No, pa je to veselje trajalo samo kakšnih 10 min, pa je bila situacija spet ista. No in potem je poginila. Malemu (star je 3 leta) pa sva že prej z možem povedala, da je Repka (tako ji je bilo ime) očitno nekaj bolna, ker tako čudno plava. No in ko sem mu potem povedala, da je umrla, je rekel, da spančka in da jo bo nesel v svojo posteljo, da bo lahko spala. Ko pa je šel od doma sem jo pač vzela iz akvarija in jo zakopala na vrtu in ko sem mu to povedala, je bilo vse o.k. Po moje se je potolažil, ko sem mu povedala, da sem jo pokopala. No in je samo vprašal, če ima Karmen (kolegica, ki mu je ribici prinesla) še kakšno. Tako da greva v ponedeljek kupit drugo, da ne bo tej preživeli preveč dolgčas. Ja, drugače pa sem jih hranila zelo malo, tako kot je pač priporočljivo in sem potem razmišljala, da bi najbrž potem tudi druga poginila, če bi bilo preveč hrane. Možno je res, da je bila kaj bolna ali pa kaj drugega. Nimam pa jih v bučki, imata normalen pravokoten akvarij. V vodo pa dodajam neke kapljice, ki nevtralizirajo klor ali nekaj podobnega - sem ga dobila zraven rib. Čudno se mi zdi edino to, ker je poginila samo ena - če ne bi pravilno skrbeli za njih, bi najbrž poginili obe. S tem se tolažim.
|