|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zjutraj noče jesti
9.6.2008 10:58:58   
bibi77
Pozdravljene,

naša 6 mesečna pupa, ki je še skoraj izključno dojena (zaenkrat uvajamo hrano po par žličk na dan, a brez uspeha) zjutraj ni nikoli lačna. Zadnje dojenje imava okoli 4.30 in potem jo komaj "prislim", da se prvič doji okoli 10h ali še kasneje. Tudi sicer je zelo neješča, nobena kašica (mlečna, zelenjavna ali sadna) ji ne ustreza, tako da tudi na teži pridobiva bolj počasi (ca. 300-400g na mesec). Ali ima/je imela katera podobno težavo in kako ste jo rešile?

Hvala za odgovore. LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zjutraj noče jesti
9.6.2008 16:11:57   
sandra85
žal ti ne znam pmagat, ker nimam takih izkušenj
kaj pa pravi vaša pediatrinja? ona bi ti le mogla znat kej svetovat
a je neješča že od začetka? ker če je to zdaj nekaj časa je le kaka faza-lahko so krivi tudi zobki

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu bibi77)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
9.6.2008 16:44:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sandra85)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
9.6.2008 20:11:09   
ThinkPink
Hi!

Tudi naša 10m včasih zjutraj noče jesti, saj ima še vedno en nočni obrok. Tako, da pije mleko okrog 12h, nato okoli 6h, potem pa mi tudi dopoldne prešprica malico ali pa poje samo nekaj žličk. Tudi jaz mislim, da je to posledica tega, da se ponoči in zjutraj najedo in pač potem ne morejo. Saj tudi nam vedno ne paše jesti po urniku... Če bi bila lačna, bi že jedla. Ostale obroke pa lepo poje?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.6.2008 20:24:26   
andreja2000
Tudi jaz imam 6 mesečno punčko,ki je se do nedavnega še hranila ponoči in potem je zjutraj pri obroku grozno štrajkala.Kratek čas se sedaj ne hraniva več ponoči in dnevni,oziroma jutranji obroki so se zvečali.Drugače pa tudi naša ni neki velik jedec.
Ja,tudi jaz mislim,da se otročki,ki jedo ponoči,pač lepo najejo in potem zjutraj niso lačni.

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.6.2008 21:51:51   
wing
IZVIRNO SPOROČILO: bibi77

Pozdravljene,

naša 6 mesečna pupa, ki je še skoraj izključno dojena (zaenkrat uvajamo hrano po par žličk na dan, a brez uspeha) zjutraj ni nikoli lačna. Zadnje dojenje imava okoli 4.30 in potem jo komaj "prislim", da se prvič doji okoli 10h ali še kasneje. Tudi sicer je zelo neješča, nobena kašica (mlečna, zelenjavna ali sadna) ji ne ustreza, tako da tudi na teži pridobiva bolj počasi (ca. 300-400g na mesec). Ali ima/je imela katera podobno težavo in kako ste jo rešile?

Hvala za odgovore. LP

Ne razumem prav. A je problem, ker zjutraj noče jest...ali ker zavrača gosto hrano....ali pa štrajka tudi sicer pri dojenju in je nasploh bolj neješča.???

Naša je bila polno dojena 6m, potem sem začela počasi z uvajanjem GH, sedaj pri malo več kot 6,5m nama gre že kar lepo, čeprav je dojenje še zmeraj absolutno nepogrešljivo.

Uvajanje pa je šlo tudi pri nas zelo počasi. 1korak naprej pa dva nazajuser posted image Ampak sem vztrajala, da je vsaj nekaj dobila v usta. Kar lepo počasi, prve dni morda samo par žličk, morda le ena, samo počasi. Ne obupaj prehitro.Jaz sem na začetku vsako kašico redčila s svojim izpumpanim mlekom, da je čutila, da je nekaj "domačega" zraven. Poskusi! Če se ne upira preveč, vztrajaj, da požre čimveč, ne je pa silit, če vztrajno obrača glavo stran, opleta z rokicami pljuva hrano ali pa joka zraven,poskusi znova drug dan, morda s kakšnim drugim živilom, ki ji bo bolj všeč.

Glede jutranje neješčnosti pa...morda ima še dovolj od nočnega obroka, pa ji ponudi nekoliko kasneje dojko, ali kaj pač prakticiraš. Jaz jo dojim zmeraj zvečer preden zaspi, ponoči enkrat, potem zjutraj, čez dan pa še zmeraj, če ona želi, oz.pravgotovo ob dnevnih uspavanjih. Sicer pa ima pribl. 3 obro(č)ke GH.

Sicer pa, glavno, da ji teža raste, pa da je zadovoljna, ne sekiraj se preveč, ker moji je tudi bolj slabo, pa sem si tudi belila glavo, zdaj pa si mislim, klinc, pa saj je zdrava, zadovoljna, pa še zelo fajn je začela jesti...tak, da ne skrbi in vso srečo pri uvajanju ti želim!user posted image

< Sporočilo je popravil wing -- 9.6.2008 22:00:02 >

(odgovor članu bibi77)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.6.2008 22:27:58   
bibi77
IZVIRNO SPOROČILO: ThinkPink

Hi!

Tudi naša 10m včasih zjutraj noče jesti, saj ima še vedno en nočni obrok. Tako, da pije mleko okrog 12h, nato okoli 6h, potem pa mi tudi dopoldne prešprica malico ali pa poje samo nekaj žličk. Tudi jaz mislim, da je to posledica tega, da se ponoči in zjutraj najedo in pač potem ne morejo. Saj tudi nam vedno ne paše jesti po urniku... Če bi bila lačna, bi že jedla. Ostale obroke pa lepo poje?

Hvala za odgovor. Ni ravno najbolj ješč otrok, čez dan se doji na 3 ure pb. po 3-5 minut, vmes pa poskušava z GH. Ker ne sprejema stekleničke in nobenega mleka v prahu, je seveda hranjenje še toliko bolj težavno. Ponoči pa se doji 2x (zvečer okoli 19h - 20h, ponoči pa okoli 1h in 4.30), tako da možno, da ima zalogo za celo jutro user posted image ..

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.6.2008 22:30:42   
bibi77
IZVIRNO SPOROČILO: wing

IZVIRNO SPOROČILO: bibi77

Pozdravljene,

Hvala za odgovore. LP

Ne razumem prav. A je problem, ker zjutraj noče jest...ali ker zavrača gosto hrano....ali pa štrajka tudi sicer pri dojenju in je nasploh bolj neješča.???

Naša je bila polno dojena 6m, potem sem začela počasi z uvajanjem GH, sedaj pri malo več kot 6,5m nama gre že kar lepo, čeprav je dojenje še zmeraj absolutno nepogrešljivo.

Uvajanje pa je šlo tudi pri nas zelo počasi. 1korak naprej pa dva nazajuser posted image Ampak sem vztrajala, da je vsaj nekaj dobila v usta. Kar lepo počasi, prve dni morda samo par žličk, morda le ena, samo počasi. Ne obupaj prehitro.Jaz sem na začetku vsako kašico redčila s svojim izpumpanim mlekom, da je čutila, da je nekaj "domačega" zraven. Poskusi! Če se ne upira preveč, vztrajaj, da požre čimveč, ne je pa silit, če vztrajno obrača glavo stran, opleta z rokicami pljuva hrano ali pa joka zraven,poskusi znova drug dan, morda s kakšnim drugim živilom, ki ji bo bolj všeč.

Glede jutranje neješčnosti pa...morda ima še dovolj od nočnega obroka, pa ji ponudi nekoliko kasneje dojko, ali kaj pač prakticiraš. Jaz jo dojim zmeraj zvečer preden zaspi, ponoči enkrat, potem zjutraj, čez dan pa še zmeraj, če ona želi, oz.pravgotovo ob dnevnih uspavanjih. Sicer pa ima pribl. 3 obro(č)ke GH.

Sicer pa, glavno, da ji teža raste, pa da je zadovoljna, ne sekiraj se preveč, ker moji je tudi bolj slabo, pa sem si tudi belila glavo, zdaj pa si mislim, klinc, pa saj je zdrava, zadovoljna, pa še zelo fajn je začela jesti...tak, da ne skrbi in vso srečo pri uvajanju ti želim!user posted image

Mah, v bistvu imamo več problemov user posted image , ki so vsi med seboj povezani... vse se vrti okoli hrane že od 2. meseca, bili sva na vseh možnih preiskavah, a niso našli nič posebnega..punca pač nima apetita, nam se pa po malem meša, tako da vsak nasvet z veseljem preberem. Hvala 

(odgovor članu wing)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
9.6.2008 22:34:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu bibi77)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
9.6.2008 22:43:07   
Naja30
Moja hčerka je imela ravno zjutraj najdaljše obdobje med dvema podojema, tudi do 6 ur. Potem sva začeli z GH, vse lepo in prav, le zjutraj najraje popije mleko, tudi če nič drugega zraven. Ponavadi ji dam najprej kos kruha, ampak ne poje veliko, ko že hoče mleko.
Hočem ti povedat, da nekaterim pač ne paše zjutraj veliko jest.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.6.2008 7:40:58   
anju
mi smo imeli te probleme, no, lahko bi rekla, da jih še imamo. naredit nisem mogla nič, čeprav bi hotela. jedel je, ko mu je potegnilo. sem hotela tudi sama, da bi šlo malo hitreje gor, ta 300-400 je ravno na meji, ampak tako pač je, tistih dodatnih 200, da bi mama bla zihr jih niuser posted image

sprijaznila sem se, ker raste vseeno hitro.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.6.2008 14:35:10   
ROmama
Moj user posted image  je star 6, 10 dni. Ponoči okrog 4-6 ure se dojiva. Tako se zjutraj ravno tako ni hotel več dojiti. Ko pa sva z možem jedla zajtrk je zdraven jokal. Zato sem mu že pri petih in pol uvedla sani zajtrk, ki pa ga je z veseljem pojedel. Naj povem, da se je v zanjih treh mesecih zredil komaj 1 kg. Očitno mu je bilo dojenje do 5,5 meseca premalo. P. ni delala posebne panike, ker je po kg še vedno nekje na spodnji meji. Zdaj mu lepo uvajam GH trikrat do štirikrat na dan. 

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.6.2008 14:42:54   
bibi77
Ja, se bova pač trudili dalje z GH... zaenkrat še ni nobenega zanimanja user posted image  Hvala vsem za nasvete in izkušnje.

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

5 resničnih dejstev o spanju skupaj z otrokom
Nekateri starši so strogo proti temu, da bi spali skupaj z dojenčkom, otrokom v isti postelji, spet drugi v tem vidijo v...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?