|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zibelka???
1.4.2009 19:31:41   
Sončnica1
Pozdravljeni!

Doma imamo 1 teden starega junaka in zibelko, ki je "zaprta" s posteljnino (okoli in okoli je blago). Ponoči je zaenkrat uspeva spanje, podnevi pa nikakor ne gre. Ne vem, ali mu ne paše, ker je zibelka zaprta? Bi bilo boljše, če ga damo kar v posteljo, ali posteljnino dol? V slednjem primeru me skrbi, da bi potem roke vtikal v prostore med palicami. Ko se je jokal, sva ga parkrat dala spati v najino posteljo, kjer pa sploh ni bilo problemov - nič več joka. Navadila ga pa ne bi rada na spanje v najini postelji.
Ste imeli še kje take ali podobne probleme?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zibelka???
1.4.2009 19:33:41   
Petr_a
Nisme imela nobenih težav ,ker sta oba otroka do skoraj 2 let spala z nama  user posted image user posted image

(odgovor članu Sončnica1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.4.2009 19:40:34   
blaža
Sončica lepo počasi. komaj en teden je star vajin otroček. Se še privaja na življenje in se mora navaditi še na eliko stvari, ki so seveda drugačne od življenja v trebuhu.

Je čisto normalno, da v vajini postelji lepo spi, to pa zato, ker čuti vajino bližino in se tako varno počuti. Ima izrazit vonj in vaju vonja, še posebaj svojo mamico in se počuti varen.

Lahko mu daš eno svojo majico v posteljico ali zibelko, da bo vonjala po tebi. Tako smo mi dajali napima dvema in so lepo spali. Majico nosi en dan, da bo dišala po tebi, zvečer jo pa slečeš in mu jo daš v zibelko.

Priporočam ti tudi, da narediš obreed pred spanjem vsak večer, da ga preoblečeš, kao v pižamico in ga daš spančkat, nekam kjer je mir in tišina, brez Tv in drugiš šumov. Čez dan pa lahko spi v dnevni, kjer so še drugi zvoki in ni potrebno, da je tišina, da se navadi kdaj je dan in kdaj je nočka.

Mi smo imeli zibelko za podenvi v dnevni sobi, zvečer je šel pa spančkat v poseljico v spalnico. Fajn je , če se od začetka navadi zaspat sam, brez , da si ti zraven. Če kej joka, greš večkrat k njemu, ga pobožaš in malo pomiriš, pa spet zapustiš spalnico. Če boš to prakticirala od začetka, se bo naučil zaspat sam in ti ne bo treba hoditi spat z njim.

Tako smo mi obadva otroka navadli in sploh ni problem za it spat.user posted image

Če ti je pa fajn, da hodiš z otrokom spat, al pa da spi v tvoji postelji, pol pa je to tvoja izbira. Nekaterih to ne moti, nam je pa bolj fajn tako, da imamo zvečer še kej časa zase.user posted image

Če te še kaj zanima, mi lahko pišeš na ZS.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

Neposredna povezava do sporočila: 3
1.4.2009 19:43:05   
kajajaka
Nismo imeli teh težav. Ampak mislim, da 1 teden star otrok niti z rokami ne bo čez ograjo sili, niti ne bo imel nič od tega, če ne bo postelnine na ograjci... Je še premajhen.
Po moje je drug problem za nespanje podnevi. Malo ga pocrkljaj in bo morda potem umirjen zaspal. Ali pa če ti zaspi na rokah. Pri tako zelo majhnem to še ni crkljanje ampak potreba po bližini in pomirjanju.

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.4.2009 19:43:34   
Nastya
Jaz takšnih težav sicer nisem imela, v spalnici je čez noč spal v posteljici in tudi pri nama, ker sem imela občutek da rabi bližino oz. da te čuti, da se stisne k mamici. In sem ravno tako imela posteljico oblečeno - okoli in okoli in še baldahin, čez dan pa je bil v dnevni sobi v pletenem košku, ki je bil tudi oblečen v blago in ni bilo problema.

Tako da jaz mislim, da tako malih to še ne moti, ker niti še ne vidijo dobro in tudi da bi rokice dal vmes ne more, ker je še premali in se niti ne premika toliko, kar se malo stegne..tako da se bo tudi tvoj junakec navadil..mogoče mu pa zibka ne odgovarja, jogi ?? ti se kar mirne duše stisni k njemu..nobenemu ljubezen in ljubkovanje ne škoduje

Mi imamo doma 9 mesečnika in se tako rad pocrklja in zelo rad spi na sredini pri nama..to je carsko..posteljica..špika, po 2 uri zjutraj user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 5
1.4.2009 20:36:53   
slovenka
Hm, naša pa od 4. tedna starosti nekje 2 meseca ni čez dan nič spala, samo med dojenjem je podremavala, sicer pa ni hotela spati. Potem pa naekrat spet je - v zibelki. NE vem, od kod tak preklop. Faza pač...

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu Nastya)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.4.2009 21:16:17   
NRMM
IZVIRNO SPOROČILO: slovenka

Hm, naša pa od 4. tedna starosti nekje 2 meseca ni čez dan nič spala, samo med dojenjem je podremavala, sicer pa ni hotela spati. Potem pa naekrat spet je - v zibelki. NE vem, od kod tak preklop. Faza pač...

Takšna je bila moja druga hči. Ni šanse podnevi spat. Potem pa je nekje pri 3 mesecih začela tudi čez dan vedno več spati,seveda skozi v obloženi zibelki,posteljici, zdaj pri 22 mesecih pa je praava zaspanka.

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.4.2009 21:53:16   
glen
Naš 1,5 mes.user posted image zelo rad spi v košku, od sestrične fantek ,ki je enako star,pa v košku spi največ 10 min ali je dan ali noč v posteljci (60-120) pa lepo spi.
Poskusi

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.4.2009 22:25:05   
Katjusa
naš se je tud že kam dan po prihodu domov iz P odloču, da ne bo spal več kot 15 min-pol ure potem pa sem ga poskusla dat na trebuščka in je spal po 2-3 ureuser posted image user posted image user posted image user posted image zdej je star dobrih 7 tednov in spi na trebuščku tako podnevi kot ponoči.... poskusi mogoče tud tvojemu ne paše položaj (predvidevam da spite na boku)
najprej smo ga dajal na trebušček sam čez dan, ker me je blo strah ker ponoči ga nimam čist ob sebi po kakem tednu smo pa ugotovili, da tud ponoči boljše spi na trebuščku, par dni sem slabo spala ker sem skos hodla gledat, če je vse OK

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.4.2009 7:02:42   
Čebel@
moja tudi spi v zibki.....jo imam obloženo+ baldahin in ni problemov.....zibko imava nekje od tretjega tedna skos v dnevni ker sem jaz spala v dnevni da bi se mož lahko naspal,zdaj pa prespi skoraj celo noč zato jaz spim v spalnici ona pa še vedno v dnevni in ko se začne "pogovarjat" grem k njej da ji dam dudo ali pa da jeva....čez dan imam pa skos tv prižgan da ve da je razlika med dnevom in nočjo
ne skrbi,tudi spanje so bo uredilo-slej ko prej

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.4.2009 10:03:03   
pikolina66
mi smo imeli zibko, vendar je podnevi spal kar v košku od vozička prvi mesec, potem ni hotel več, smo ga pa kar na kavču imeli čez dan, ko ga hrup še ni motil in se severda ni nikamor premaknil. nekje v 3. mesecu sem ga navadila, da je začel spati v posteljici, tudi čez dan.

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?