blaža
|
Sončica lepo počasi. komaj en teden je star vajin otroček. Se še privaja na življenje in se mora navaditi še na eliko stvari, ki so seveda drugačne od življenja v trebuhu. Je čisto normalno, da v vajini postelji lepo spi, to pa zato, ker čuti vajino bližino in se tako varno počuti. Ima izrazit vonj in vaju vonja, še posebaj svojo mamico in se počuti varen. Lahko mu daš eno svojo majico v posteljico ali zibelko, da bo vonjala po tebi. Tako smo mi dajali napima dvema in so lepo spali. Majico nosi en dan, da bo dišala po tebi, zvečer jo pa slečeš in mu jo daš v zibelko. Priporočam ti tudi, da narediš obreed pred spanjem vsak večer, da ga preoblečeš, kao v pižamico in ga daš spančkat, nekam kjer je mir in tišina, brez Tv in drugiš šumov. Čez dan pa lahko spi v dnevni, kjer so še drugi zvoki in ni potrebno, da je tišina, da se navadi kdaj je dan in kdaj je nočka. Mi smo imeli zibelko za podenvi v dnevni sobi, zvečer je šel pa spančkat v poseljico v spalnico. Fajn je , če se od začetka navadi zaspat sam, brez , da si ti zraven. Če kej joka, greš večkrat k njemu, ga pobožaš in malo pomiriš, pa spet zapustiš spalnico. Če boš to prakticirala od začetka, se bo naučil zaspat sam in ti ne bo treba hoditi spat z njim. Tako smo mi obadva otroka navadli in sploh ni problem za it spat. Če ti je pa fajn, da hodiš z otrokom spat, al pa da spi v tvoji postelji, pol pa je to tvoja izbira. Nekaterih to ne moti, nam je pa bolj fajn tako, da imamo zvečer še kej časa zase. Če te še kaj zanima, mi lahko pišeš na ZS.