Petra P.
|
Pozdravljene! Da ne bo pomote: moja nosečnost je že mimo in imela sem čudovito G, ki je res lepo skrbela zame in za mojega pikeca (dr. Božičeva iz MB). Ker je tako v redu, se še vedno, čeprav sedaj živim v LJ, vozim na preglede v MB. Danes pa sem govorila s prijateljem, ki ima nosečo ženo in sta imela na moč neprijetno izkušnjo z ginekologoinjo v LJ (kot sem razumela v Podutiku). Namreč žena tega prijatelja dela v lokalu - jasno kot natakarica. Kot vsak lokal je tudi ta zakajen in ženska mora pri delu tudi dvigovati težke predmete (zaboje, sode...). Jasno je zato G prosila za bolniško. Ta jo je najprej poslala za 1 mesec na bolniško, potem pa nazaj delat. Rekla je, da je pritisk zavarovalnice na zdravnike prevelik in da ker je ta nosečnica zdrava, naj gre kar lepo delat. Ko je prišla objokana domov je do G sopil njen mož, da bi videl kako je na stvari. Rekla mu je, da je po zakonu delodajalec dolžan zagotoviti nosečnici drugo delovno mesto, kjer ne bo dima in težkega dviganja. Moj komentar: pa bog je nima rad, kje pa živi?!? Le kako naj nekdo to zahteva od lastnika majhnega lokala? Jasno da takega delovnega mesta tam ni. In ženska je lahko srečna, da bo obdržala službo! No, po vztrajanju moža, je G napisala vlogo na komisijo, na katero pa je namesto svojega mnenja napisala, da ženska dela v zakajenem lokalu in da je njena (od nosečnice) želja, da bi bila do konca nosečnosti doma. Nobenega mnenja, nobenega nič! In ko je mož še naprej vztrajal, da naj napiše svoje strokovno mnenje, je napisala še nekaj takega, kot da mož vztraja, da bi bila ta ženska na bolniški! Prav nesramno. Komisija je bolniško jasno zavrnila in ko se je mož oglasil tam, so mu rekli, da bi oni njegovi ženi že dali bolniško, ampak da lahko to storijo le na podlagi mnenja G. Torej nič. Hvala bogu sta prijatelj in njegova žena pametna človeka in sta menjala G! Dobila sta novega v Leonišču. In tu so ubožico prvič zares pregledali in ugotovili, da ima v resnici konkretne zdravstvene težave, ki pa jih njena prejšnja G sploh ni ugotovila. Meni so šle ob tej zgodbi dlake pokonci. Sem si mislila, da jo delim z vami in polagam na srce: če je G nerazumevajoč in se mu ne da ukvarjat z vami: za božjo voljo, zamenjajte ga. No, zdaj pa moram it nahranit našega malega škrata, Petra.
|