|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zgodnja nosečnost, krvavitve in počitek
4.1.2008 21:04:17   
Anonimen
Noseča sem 6 tednov in sem danes kar pošteno zakrvavela. Dobesedno ulilo se je iz mene. Stekla je vse naenkrat, zdaj pa je le sem ter tja še kakšna rjava kapljica.
Bila sem pri G, ki je videl neko potplutbo iz katere sem zakrvavela, videl je tudi gestacijsko vrečko, odsev ploda, utripa pa še ne. Rekel je , da so mi počile neke žilice zaradi vgnezditve.

Zanim me, če ima katera podobne izkušnje in se je srečno končalo?

Največji problem pri vsem tem pa se mi zdi, da niti nimam časa počivati. Namreč imam še dva mala otroka, ki me potrebujeta. Pa si mislim, da če je pikici usojeno pač ne bo preživela. Mi je pa hudo, če ne bo preživela zaradi mojega nepočivanja. Res si ne morem privoščiti, da bi ležala. Pa tudi žlahti še ne bi rada povedala, da sem noseča, prav zaradi teh težav, ki jih v prejšnjih nosečnostih nisem imela. Jutri gremo pa na obiske in bi težko našla izgovor zakaj sem ostala doma.

Torej, zanima me, če "nepočivanje" zelo vpliva na verjetnost ss?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zgodnja nosečnost, krvavitve in počitek
4.1.2008 21:10:06   
polly80
bodi pametna in počivaj,naj ti bo zdaj najpomembnejši user posted image ..da ti ne bo kdaj žal..če boš počivala,si nimaš kaj očitat..bo že partner poskrbel za oba otročička,sorodniki bodo pa že razumeli,če jim sedaj še ne želiš povedat,bodo pa potem izvedeli,zakaj te ni bilo na obisk..vem,da je hudo počivat,tudi jaz moram..mi je sicer lažje,ker še nimam otrok,pa vseeno se potrudi in čim bolj počivaj!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.1.2008 21:11:15   
marita
jaz bi na tvojem mestu probala počivat, kaj pa če bi rekla, da si kaj zbolela gripa ali kaj podobnega.

Kaj vem, jaz sem tud zakrvavela v 5 tednu, takoj šla na bolniško in domov strogo ležat. Zdj sem pa že 31 tednov noseča. Prva nosečnost je bla tud ok, brez problemov in mi je bilo težko si priznat, da je sedaj nekaj narobe.

Tudi mi smo imeli ravno v tistih dneh veliko praznovanje, pa sem rekla, da sem bolna nekaj v zvezi z želodcem, pa ni nihče posumil, ker razlagat pa glih nisem takrat hotla kaj je dejansko narobe.

Mislim pa, da dr. Pušenjak pravi, da počitek ne prepreči splava, če se ima namen zgoditi, se pač zgodi, pa če bi mirovala ali ne.

Odločitev je tvoja, jaz sem se odločila za mirovanje.

Želim ti vse dobro.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.1.2008 21:12:54   
špelin@
Dr. Pušenjak je mnenja, da je počitek v takih primerih nepotreben.
http://med.over.net/forum5/read.php?19,4443488,4444261#msg-4444261
Jaz se na tvojem mestu zaradi zmerne aktivnosti ne bi sekirala (oz. sem nisem, ker sem imela v tretji nosečnosti sama krvavkast izcedek). Res pa se ne bi fizično preveč naprezala.

Želim ti vso srečo in stiskam pesti user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu polly80)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.1.2008 21:25:26   
Anonimen
Torej, zanima me, če "nepočivanje" zelo vpliva na verjetnost ss?

in še odgovor:

Napisal: Stanko Pušenjak () Datum: 23.12.2007 15:32

.......Sicer pa "previdnost vašega ginekologa" nič ne doprinese k uspehu nosečnosti. Že večkrat sem zapisal, da ustrežljivost ni ustrezno nadomestilo za strokovnost. Dober občutek pacienta ne pomeni nujno dobre klinične prakse ali po domače: ni vse zlato, kar se sveti!Prav pri obravnavi nosečnosti po predhodnem spalvu zelo močno pretiravamo z raznoraznimi "bleferskimi ukrepi" kot so mirovanje, stalež ipd., ker to žal popolnoma nič ne pomaga.Že večkrat sem tudi zapisal, da nosečnost ni kot "slabo poslinjen listek na zidu", ki ga odpihne vsak vetrič, temveč je bolj podobna "bršljanu, ki se vraste v deblo". Če je nosečnost zdrava, ji nič ne more do živega, če ne, pa tudi mirovanje ne zaleže in čudim se, da v 21. stoletju še vedno nekateri tako uspešno blefirajo s svojimi navodili nosečnicam. Stalež ima svopj smisel le pri grozečem splavu zaradi neprestane krvavitve, in še to ne, ker bi lahko preprečil splav temveč le zato, ker ob nepretrgani krvavitvi nosečnica v zahtevni službi niti za higieno sproti ne more skrbti........

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
4.1.2008 21:51:37   
Janeja
Jaz sem v prvi nosečnosti tako močno krvavela 3x. Na WC se mi je dobesedno ulil ven, da je bilo še vse okoli školjke krvavo. Sem bila 100%, da je vsega konec, pa mi je UZ 3x pokazal, da je z otročkom še vse OK. Imela sem neke "žepke krvi" na zunanji strani plodovih ovojev.
Šla sem sicer na bolniško za prve 3 mesece, potem pa sem do konca nosečnosti normalno delala in rodila 5 dnio po PDP. Pa tudi v času bolniške nisem ležala, izogibala sem se le težjim fizičnim naporom.

Verjetno je pri tebi podobno. Upam, da se bo vse kmalu umirilo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?