Joni
|
Tudi jaz sem iz PF - do absolventa sem prišla brez problema - sproti vse delala! Ko sem vpisala absolventa, sva se z mojim poročila! Že sredi 4. letnika pa sva delala na dojenčku! Imela sem lep plan, zanositi, podaljšati absolventa še za 1 leto in potem iti v službo, seveda z diplomo! Potem pa je trajalo skoraj 2 leti, da sem zanosila, ker sem se vmes zdravila in šla na operacijo - tudi izpitov nisem delala, ne da fizično ne bi mogla, ampak sem bila psihično tako obremenjena s tem, da mi ni šlo! Absolventa sem lani za 1 leto podaljšala (nimam še dokončanih obveznosti - 3 izpiti in diploma), potem naslednji mesec, ko sem že obupala nad otročkom, pa sem zanosila! Sedaj sem v 22 t - rok imam julija! Do julija bom naredila vse izpite, po porodu bom napisala še diplomsko! Absolventa mi pa tako še za 1 leto avtomatsko podaljšajo, če sem mamica! Čeprav bom diplomirala do decembra 2005 (tako sem se odločila), da to uredim pred svojim 25. roj. dnevom, ki je konec decembra in s tem ne bom koristila celega leta absolventa. V bistvu mi ni žal, dala sva mali pekel z mojim čez, ker sem bila nonstop pri zdravnikih, ampak za najinega miškota vse, je :modri: :)! Kar sem se jaz naučila iz tega, je to, da pomembnih življenjskih odločitev ne moremo postaviti v nam najljubši red, ker nas vedno znova presenetijo! Meni ni žal, da je tako, le če bi šlo vse po planu, bi šla 1 leto prej v službo. Da pa bom mamica, mi pa nobena diploma ne more nadomestiti, kot so povedale že nekatere prej! Jaz bi se ponovno odločila za dojenčka, če bi bila pred izbiro! :metulj: Joni:nosecka: P.S. Kar pogumno, če imaš podporo (moralno in finančno) v svojih bližnjih, predvsem v partnerju!
|