MALINČICA
|
Midva imava dva psa in mlajša, ki je psička, si je lani decembra zlomila prednjo tačko in to tako hudo, da je kost počila na polovico po dolgem. Plačala sva 65.000 sit za celo operacijo z narkozo vred. Se mi zdi malo hudo, vendar ni pa 200.000 sit, kot je ena pisala zgoraj. Je bil ful kompliciran zlom, pa ker je bila takrat stara pet mesecev in je bil zlom v rastni coni kosti, mi niso mogli garantirat, da bo tačka še zrastla, pa ji hvalabogu je, če pa ji ne bi, pa so prporočali operacije, ko ji kost vsakič ponovno zlomijo in jo razmaknejo za kake pol centimetra, da vmes zraste nova kost in to pol naredijo tolikokrat, dokler tačka ne zraste dovolj. Sicer so to predlagali, v primeru, če bi nas motilo, da ima krajšo tačko, vendar so povedali da so to hude bolečine. No zdaj je štiri mesece od operacije, notri ima igle in vijake in ne vem kaj še vse, vendar naša kužika ne hodi enako na obe nogici. Tisto poškodovano ima vidno tanjšo proti drugi, na katero se skoz opira, razen ko teče. Najbrž bova še šla vprašat, če se še da kaj popravit, ker jo moti pri teku, se včasih kar prevrže. Mi pa na kraj pameti ne pride, da bi jo pustila da se muči brez veterinarske pomoči. Jo imamo pa še bolj radi, kot prej, pa tud če bi imela krajšo nogico, je ne bi imeli manj, edino če bi jo zlo motilo, pol bi premislili, če bi se splačalo na še kakšno operacijo. Vrag se po denarju!!!!! Za koga pa ga boš zapravil, če ne za tiste, ki jih imaš rad? Sva pa tudi razmišljala, da bi oba psa dala zavarovati...
< Sporočilo je popravil MALINČICA -- 8.4.2006 18:48:46 >