|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zdr. izkaznica - novorojenček
4.12.2005 12:11:55   
Anonimen
Kako hitro po porodu dobiš zdravstveno izkaznico za novorojenčka? Jo greš lahko kam iskat sam, da je hitreje, in na podlagi katerih papirjev jo dobiš, če še nimaš otrokovega rojstnega lista oz. a je to sploh mogoče? In če zdravstvene izkaznice nimaš - s katerim dokumentom greš npr. z otrokom sredi noči k dežurnemu zdravniku?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zdr. izkaznica - novorojenček
4.12.2005 12:21:22   
Emm
Za zdr.izkaznico za otroka potrebuješ otrokov roj.list,ki ga boš po rojstvu dobila po pošti ko ti ga bo bolnica poslala mislim,bolnica-občini in ona pol teb.Če bi se pa medtem ko čakaš na izkaznico ali rojsni list otroku kaj zgodilo pa ga lahko pelješ zdravniku bez kakršnih koli problemov s svojo zdr. izkaznico in poveš situacijo.Sprejeli te bojo bez ugovarjanj kot so mene.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.12.2005 12:32:06   
Anonimen
Ko imaš otrokov rojstni list, ga nese tisti po katerem bo otrok  zavarvan v službo, kjer vse oni uredijo in ti potem dobiš zdravstveno kartico po pošti. Pri nas je bilo kar hitro in smo jo na prvem pregledu že imeli.

(odgovor članu Emm)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
4.12.2005 14:42:25   
lol
Otrok je zavarovan mislm da 90 dni po rojstvu,s tvojo zdr. izkaznico.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.12.2005 19:58:15   
Dejča
Na mamino zdravstveno je zavarovan 2 meseca - piše na vratih naše pediatrinje. Do takrat boš pa tudi že dobila njegovo.

(odgovor članu lol)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.12.2005 21:40:38   
sarazan
Jaz še nimam izkušenj s tem,... sem pa slišala, da zdravstveno izkaznico za otroka dobiš, ko na podlagi rojstnega lista zavaruje otroka eden izmed staršev (to urediš v službi). Za pridobitev rojstnega lista se lahko zavleče, če starša nista poročena in nimata urejene uradne izjave, kdo je oče (priznanje očetovstva). Potem pa mora porodnica v porodnišnici imeti še izjavo očeta, da se strinja z imenom in priimkom otroka, ki ga navaja uradnici iz matičnega urada (ona namreč pridobi od tebe in porodnišnice podatke za izdelavo rojstnega lista otroka), saj bo verjetno prišla ravno takrat, ko očka ne bo zraven.
Vsaj tako je v Ljubljani, mogoče je drugje kakšen drugačen režim.

Če otrok rabi zdravnika preden ima svojo zdr. izkaznico, se uporabi mamina izkaznica.

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.12.2005 16:50:39   
jasnica
Ali mogoče katera ve kako je z zavarovanjem otroka, če jaz v času porodniške izgubim službo in grem na zavod, fant pa je študent?  V službi imamo celo frko in obstaja možnost da me da šefica na zavod!

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.12.2005 0:36:13   
Lejči
v času porodniškega dopusta ti delovno razmerje ne more prenehati kar tako.

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.12.2005 9:40:07   
tinkatonka
HOJ!

Jaz pa imam eno vprašanje. Moj partner ima majhno podjetje in vse te zadeve ureja sam, tko da bova mogla sama poskrbeti za zdr-izkaznico novorojenčka.

Kako pa v tem primeru. Bo moral on sam na ZZZS kakšno potrdilo nest al kaj?? A se kateri kaj sanja? Saj drugače bom poklicala na ZZZS, samo če ima katera izkušnje iz prve roke mi bo to najbolj prav prišlo.

Lp Tina

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu Lejči)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.12.2005 12:19:04   
soncek&luna
tinkatonka,
izpolniti bosta morala obrazec MČD-1 in ga skupaj z rojstnim listom nest potrdit  na ZZZS...

kerensa... zavarovanje se ureja v sluzbi kot so ti punce ze napisale... bo pa mali takoj dobil potrdilo, ki velja za cas dokler ne dobi svoje kartice.... ce pa se zgodi, da moras malega peljati prej preden se uredi zavarovanje, velja  se tvoje zavarovanje 60 dni po rojstvu user posted image

Mami, pika moja!

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.12.2005 14:49:18   
Eviii
kerensa, kako si? sta z robijem že doma? upam, da sta ok... nič se ne oglasiš. pol pa napišeš, da ga moreš peljat v bolnico... javi kej. držimo pesti za oba!!!

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.12.2005 19:45:27   
bobek05
Jasnica, po moje v tem primeru za otrka plačuje osnovno zdravstveno zavarovanje občina, tako kot bi verjetno zate če bi bila na zavodu.. ne vem če se ga da čez fanta zavarovat..

Sicer sem sama tudi še absolventka, ampak je ta mali zavarovan po možu, ki je v službi... Vendar mislim, da nikjer ni pisalo, da ne bi mogel biti zavarovan po meni. Ja, zdaj se mi zdi, da bi lahko bil, pa smo se odločili, da bo po možu zaradi davčne olajšave (se njemu bolj splača) - meni pa menda ne bi nič hasnilo... Vsaj tako se mi zdi..

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.12.2005 19:48:45   
Anonimen
Otrok je lahko zavarovan po tebi, sevda če imaš urejeno zdrav. zavarovanje...vsweeno če preko firme, preko občine,..sploh ni problema!user posted image

(odgovor članu bobek05)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?