Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Zdr. izkaznica - novorojenček 4.12.2005 12:21:22
|
|
|
|
Emm
|
Za zdr.izkaznico za otroka potrebuješ otrokov roj.list,ki ga boš po rojstvu dobila po pošti ko ti ga bo bolnica poslala mislim,bolnica-občini in ona pol teb.Če bi se pa medtem ko čakaš na izkaznico ali rojsni list otroku kaj zgodilo pa ga lahko pelješ zdravniku bez kakršnih koli problemov s svojo zdr. izkaznico in poveš situacijo.Sprejeli te bojo bez ugovarjanj kot so mene.
|
|
|
|
RE: Zdr. izkaznica - novorojenček 4.12.2005 12:32:06
|
|
|
|
Anonimen
|
Ko imaš otrokov rojstni list, ga nese tisti po katerem bo otrok zavarvan v službo, kjer vse oni uredijo in ti potem dobiš zdravstveno kartico po pošti. Pri nas je bilo kar hitro in smo jo na prvem pregledu že imeli.
|
|
|
|
RE: Zdr. izkaznica - novorojenček 4.12.2005 14:42:25
|
|
|
|
lol
|
Otrok je zavarovan mislm da 90 dni po rojstvu,s tvojo zdr. izkaznico.
|
|
|
|
RE: Zdr. izkaznica - novorojenček 4.12.2005 19:58:15
|
|
|
|
Dejča
|
Na mamino zdravstveno je zavarovan 2 meseca - piše na vratih naše pediatrinje. Do takrat boš pa tudi že dobila njegovo.
|
|
|
|
RE: Zdr. izkaznica - novorojenček 4.12.2005 21:40:38
|
|
|
|
sarazan
|
Jaz še nimam izkušenj s tem,... sem pa slišala, da zdravstveno izkaznico za otroka dobiš, ko na podlagi rojstnega lista zavaruje otroka eden izmed staršev (to urediš v službi). Za pridobitev rojstnega lista se lahko zavleče, če starša nista poročena in nimata urejene uradne izjave, kdo je oče (priznanje očetovstva). Potem pa mora porodnica v porodnišnici imeti še izjavo očeta, da se strinja z imenom in priimkom otroka, ki ga navaja uradnici iz matičnega urada (ona namreč pridobi od tebe in porodnišnice podatke za izdelavo rojstnega lista otroka), saj bo verjetno prišla ravno takrat, ko očka ne bo zraven. Vsaj tako je v Ljubljani, mogoče je drugje kakšen drugačen režim. Če otrok rabi zdravnika preden ima svojo zdr. izkaznico, se uporabi mamina izkaznica.
|
|
|
|
RE: Zdr. izkaznica - novorojenček 5.12.2005 16:50:39
|
|
|
|
jasnica
|
Ali mogoče katera ve kako je z zavarovanjem otroka, če jaz v času porodniške izgubim službo in grem na zavod, fant pa je študent? V službi imamo celo frko in obstaja možnost da me da šefica na zavod!
|
|
|
|
RE: Zdr. izkaznica - novorojenček 7.12.2005 0:36:13
|
|
|
|
Lejči
|
v času porodniškega dopusta ti delovno razmerje ne more prenehati kar tako.
|
|
|
|
RE: Zdr. izkaznica - novorojenček 10.12.2005 9:40:07
|
|
|
|
tinkatonka
|
HOJ! Jaz pa imam eno vprašanje. Moj partner ima majhno podjetje in vse te zadeve ureja sam, tko da bova mogla sama poskrbeti za zdr-izkaznico novorojenčka. Kako pa v tem primeru. Bo moral on sam na ZZZS kakšno potrdilo nest al kaj?? A se kateri kaj sanja? Saj drugače bom poklicala na ZZZS, samo če ima katera izkušnje iz prve roke mi bo to najbolj prav prišlo. Lp Tina
|
|
RE: Zdr. izkaznica - novorojenček 14.12.2005 12:19:04
|
|
|
|
soncek&luna
|
tinkatonka, izpolniti bosta morala obrazec MČD-1 in ga skupaj z rojstnim listom nest potrdit na ZZZS... kerensa... zavarovanje se ureja v sluzbi kot so ti punce ze napisale... bo pa mali takoj dobil potrdilo, ki velja za cas dokler ne dobi svoje kartice.... ce pa se zgodi, da moras malega peljati prej preden se uredi zavarovanje, velja se tvoje zavarovanje 60 dni po rojstvu
|
|
RE: Zdr. izkaznica - novorojenček 14.12.2005 14:49:18
|
|
|
|
Eviii
|
kerensa, kako si? sta z robijem že doma? upam, da sta ok... nič se ne oglasiš. pol pa napišeš, da ga moreš peljat v bolnico... javi kej. držimo pesti za oba!!!
|
|
RE: Zdr. izkaznica - novorojenček 14.12.2005 19:45:27
|
|
|
|
bobek05
|
Jasnica, po moje v tem primeru za otrka plačuje osnovno zdravstveno zavarovanje občina, tako kot bi verjetno zate če bi bila na zavodu.. ne vem če se ga da čez fanta zavarovat.. Sicer sem sama tudi še absolventka, ampak je ta mali zavarovan po možu, ki je v službi... Vendar mislim, da nikjer ni pisalo, da ne bi mogel biti zavarovan po meni. Ja, zdaj se mi zdi, da bi lahko bil, pa smo se odločili, da bo po možu zaradi davčne olajšave (se njemu bolj splača) - meni pa menda ne bi nič hasnilo... Vsaj tako se mi zdi..
|
|
|
|
RE: Zdr. izkaznica - novorojenček 14.12.2005 19:48:45
|
|
|
|
Anonimen
|
Otrok je lahko zavarovan po tebi, sevda če imaš urejeno zdrav. zavarovanje...vsweeno če preko firme, preko občine,..sploh ni problema!
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?