|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zdaj se pa meni trga od uspavanja
2.8.2006 12:58:50   
Teja N
Pa sem mislila, da se mi to ne more več zgoditi, pri drugem otroku pa ja vse obvladam. Ja, seveda.
 
Nik je zdaj star 9 mesecev in tako kot pri Timoteju, starejši ko je, težje ga je uspavat.
Vem, kdaj je podnevi zaspan in takrat ga skušam uspavat, pa ne gre. V naročju se zvija kot en črviček, brca, hoče skočiti iz naročja. V posteljici je še huje. Kriči tako zelo, da gre čez ušesa. Pa ni to navaden jok, ampak resnično kričanje na vse grlo. Pa  ga nahranim, dam za pit, pleničko ima suho, soba je prezračena. Rastejo mu zobki in zato ga še s Calgelom namažem, ki mu ponavadi ful pomaga. Samo da ga dam v ležeči položaj, se začne cirkus. Z vso silo se bori, da ne bi ležal. Pa drugače kot leže se ne da spati, žal. V enem položaju zdrži max 10  sekund (ne pretiravam), se premetava iz boka na trebuh in hrbet pa spet nazaj, brca, skuša vstat, maha z rokami, se zvija, vpije, grize pleničko, si mane oči...od vsega skupaj mu postane strašno vroče in se v glavo čisto spoti, ne glede na to, kako hladno je v sobi.
Jaz pa ga tolažim, mirim, govorim "šššššš", pojem uspavanke (pa jih itak ne sliši od kričanja), ga trepljam, božam, tresem posteljico, vse sem že sprobala pa ne nuca nič. Ne vem več, kaj naj storim, da bo zaspal. Pol obupam in si mislim, v redu, pač še ni dovolj zaspan in ga pustim. Vstane in gleda okoli minutko, pa spe začne kričat od utrujenosti. In se vsa zgodba ponovi....Takole traja tudi tričetrt ur in več, včasih z vmesnimi prekinitvami.
Otroček se mi smili, ker tako zelo joka, rada bi mu olajšala, ampak on  preprosto noče spat, pa če je utrujen malo ali pa zelo.
Zaspi mi le v vozičku ali na jošku, ampak čez dober mesec začnemo uvajanje v vrtec in apreprosto MORA se naučit zaspat v posteljici ali vsaj v naročju brez joška. Zvečer se napoka mleka po flaši in še podojim ga pa zaspi. Ampak podnevi ne gre in ne gre. Ponavadi na koncu, ko ne zdržim več in se mi preveč smili, odneham, se vdam in ga podojim. Ko mi končno le uspe, spi kot top dve uri, tako utrujen je od vsega skupaj.
Mož mi ga ne more uspavat, ker ga ob tej uri ni doma, pa dostikrat ko je že čisto na koncu, začne Timotej nagajat in ga znova prebudi.
 
Dude nikoli ni imel in je tudi zdaj ne želim uvajat. Itak ko je zaspan ne dudla ampak grizlja svojo tetra pleničko.
 
Aja, tudi tista knjiga od Pantleyeve ne deluje pri nas, tudi pri Timoteju ni.
 
Uf, malo sem se spihala. Pravkar sem ga pol ure uspavala in ni ratalo, zdaj pol ure lazi po stanovanju in je pravkar začel cmihat, ker je zmatran, grem nazaj na fronto.
 
Kakšen nasvet ali pa vsaj malo tolažbe prosim....
 
Tejauser posted image

_____________________________

Oglasno sporočilo:
Zakaj uporabljati nekaj umetnega, če pa je naravno toliko boljše?
www.aubrey.si
Strupi v otroških izdelkih
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zdaj se pa meni trga od uspavanja
2.8.2006 13:15:12   
muki1
Podobno je bilo pri nas. Veš, se mi zdi, da točno ve, da boš na koncu dala joško user posted image . Vsaj Neža je bila taka. Če je bila pri eni babici, jo je le - ta vedno uspavala, da jo je guncala v naročju. Pri drugi babici sta šle enostavno ležat pa je zaspala, da bi to naredila pri meni - prej bi ji pimpek zrasel user posted image .
Z mojim nasvetom se verjetno marsikatera ne bi strinjala, ampak jaz bi mu kar dala joško. Jaz sem hčerkico tudi dala na uvajanje v vrtec brez, da bi jo odvadila na joški zaspati, pa je v vrtcu brez problema zaspala. Mali možgančki hitro ugotovijo, da v vrtcu pač ni trte mrte, pa nikoli niso rekle, da bi imele probleme z njo pri uspavanju, saj v bistvu jih nihče ni imel, le jaz user posted image


_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zdaj se pa meni trga od uspavanja
2.8.2006 13:31:20   
Lari
TejaN, tudi jaz sem hčerkico dojila in je vedno zaspala na joški. Pa me je ravno tako skrbelo kako bo v vrtcu. Pa je bilo vse ok. Prvič je zaspala v naročju pri vzgojiteljici, potem pa vedno sama na svojem ležalniku, brez problema Sprva z dudo, zdaj po 8 mesecih pa celo brez dude v vrtcu zaspi. Doma, ni šans, brez dude skoraj ne zdrži. Jo moram prav skrivat.
Edino od začetka se je, takoj ko sem domov prišla, priklopila na joško, ker se je prav rabila pocrkljat. Pa je tudi to minilo. Moram pa še povedat, da je zelo navezana name in je dva mesca jokcala v vrtcu, prvi mesec je zelo dosti jokala, potem se je pa čisto lepo navadila.

Jaz mislim, da mu ne smeš vzet joške, ker z njo se on crklja. Saj to je najmanj kar mu lahko daš. Tako je moje mnenje. Jaz, če bi bla še enkrat na istem, bi spet isto naredila. Mi ni žal. Konec koncev, kdaj pa boš otročka crkljala če ne zdaj, ko je majhen.

Pa še nekaj. Moja punčka je stara 18 mes pa se zvečer včasih še vedno podojiva. Sicer nimam nč jošk, ampak mleka pa še dovolj. Tako da probaj, pa boš videla.

LP.

_____________________________

Lara in Jan, moja sončka.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zdaj se pa meni trga od uspavanja
2.8.2006 14:03:22   
Anonimen
Pri nas tudi ni nič kaj bolje, do pol ure je teba, da zaspi ob uspavanju.

Ima pa očka več potrpljenja, tako da to že kar nekaj časa dela on. Pravi, da sem jaz dolgo dojila, zdaj da je on na vrsti. Da je to treba vzeti v zakup, tele pol ure.
Ko bo začela poslušati (in razumeti) pravljice, pa bo pol ure ravno pravi čas  user posted image

(odgovor članu Teja N)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zdaj se pa meni trga od uspavanja
2.8.2006 14:25:50   
lenika
Jaz našega user posted image  po dojenju že od začetka dajem budnega v posteljico in sicer v njegov položaj (na trebušček, pleničko v rokico in dudo v usta) in zaspi sam in upam, da bo tako tudi ostalo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zdaj se pa meni trga od uspavanja
2.8.2006 14:50:59   
mml
Podobna situacija tudi pri nas, pri meni čez dan doma zaspi samo če se dojiva, sicer je pa jok in stok in škripanje z dlesnimi user posted image  (ker zob še nima). Zvečer točno ve, da ko jo dam v posteljo je to to in je treba zaspati, malo še pogodrnja potem pa zaspi.
Tudi mene je skrbelo, kako bo, ko bo šla pozimi v varstvo, pa sem včeraj ugotovila, da najbrž ne bo problemov, ker sem imela za popoldan varstvo, sva šla z user posted image  malo po svoje. Sem bila pa kar malo na trnih, ker user posted image  ni popoldan še nič spala in je postajala tečka...no skratka ko sva prišla domov, sva zvedela, da si je začela mencat oči, se stisnila v naročje in zaspala...
...skratka točno vedo kaj lahko pri kom dobijo user posted image

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zdaj se pa meni trga od uspavanja
2.8.2006 14:58:27   
lexl
Moja Ema se je vedno uspavala med dojenjem na joški. Konec porodniške se je bližal, mami je bila vedno bolj panična, otrok pa se ni hotel uspavat brez dojenja. Potem pa mi je prijateljica rekla (dojiti je nehala po dveh letih in pol), da če bi vedela da je prenehati dojiti tako lahko, bi to storila že zdavnaj. Samo popustiti ne smeš. Jaz sem se zato zadnji teden porodniške odločila (druga prijateljica mi je rekla da se neha dojiti ko se odloči mama in ne otrok) in sem dojenje kar odrezala (prej sva se dojili še za dnevno spanje in zvečer (torej 2x). Seveda je mala malo protestirala, pa sploh ni jokala ampak samo cmjavkala, je pa zaspala v 5 minutah. Tko da še jaz nisem mogla verjet da je res. Ema se je prej, ko sva se dojili zbujala po 3 x ali 4 x na noč, odkar se ne dojiva spi celo noč, zbudi se včasih samo 1 x zdaj ko je vroče in je bolj žejna.  Tudi poje več in čez dan spi dve uri (prej pa samo po pol ure). In čeprav je fino dojit in vse, ampak jaz vem da sem se, ko sem nehala dojiti pri enem letu pravilno odločila. Jaz ti svetujem, da čisto prekini z dojenjem. Kriza bo mogoče samo tri dni, potem bo pa ok. Ampak je pa en velik pogoj. Če se odločiš za ne, je ne in ne smeš popustiti. Ampak niti enkrat. Upam, da ti bo uspelo.  

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Zdaj se pa meni trga od uspavanja
2.8.2006 19:44:52   
Pobalami
muki1 je dobro napisala. Imaš dve možnosti:

-da ga takoj podojiš in on zaspi
-da ne odstopiš od tega da ga ne boš podojila - kot lexl

To, da ga na koncu po joku podojiš je v bistvu najslabše, ker on ve da bo s trmarjenjem in jokom dosegel svoje.

Veliko potrplenjauser posted image  (ga vsi rabimo).

(odgovor članu lexl)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
2.8.2006 21:43:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Pobalami)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Zdaj se pa meni trga od uspavanja
3.8.2006 21:04:25   
žanai
Ojla!

Kaj pa če poskisiš z ninico?

Če mu je kakšna igrača iz blaga všeč (npr. da se je razveseli, če jo vidi), jo daj med sebe in njega vsakič, ko se dojita pred spanjem. Pri nas sem to delala kaka 2 tedna. Potem pa sem našo bučko enkrat, ko je bila zelo utrujena, za popoldansko spanje vzela v naročje z igračko, kot da se dojiva, ampak sem jo nekaj minut nosila naokoli (je bilo kar težko, saj ima pri 9 mesecih 9 kg). Po nekaj minutah je začela zapirati očke, pa sem jo z ninico vred položila v posteljico. Nekaj minut se je že drla, ampak je potem hitreje zaspala. Tako se je vsak dan drla manj in manj... pa tudi nosim jo le še kakšno minutko- le toliko, da se malo porcklja. Zdaj pa, ko je zaspana in ji dam njeno igračko je kar vesela, ker ve, da bo šla spat...
Vseeno pride kak dan, ko težje zaspi, ampak na splošno je kar pridna.

Naša bučka nikoli ni marala dude in sem jo prej vedno uspavala le na dojki... no, še danes jo kdaj tako uspavam. Ampak sem vsaj dosegla, da ni odvisna od dojke.
To mi pride prav zlasti ponoči- sploh se ne zbuja več, ker ima igračko in se stiska k njej.

Taka je moja izkušnja, vem pa da so otroci različni in ninica ne vžge pri vseh.

Pozdravček vsem!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Zdaj se pa meni trga od uspavanja
3.8.2006 22:25:43   
natalia
pri nas je odvisno od stopnje zaspanosti. če je premalo zaspana lahko ne vem kaj čaramo pa ne bo zaspala, če pa je zelo zaspana, pa jo včasih res ponosim za kakšnih 5 minut ( 9,2 kg pri 6 mesecih)user posted image  pa zaspi, ali pa ji dam flaško in zaspi poleg televizije. vse drugo smo že probali, to trenutno najbolj vžge. aja, pa ravno je začela spat, ko sem se nehala sekirat, kako jo bom v naslednji rundi uspavala.user posted image  naši user posted image  majo res finte včasih, veš - moraš jih opazovat in pogruntat, kaj jim ustreza..user posted image

drži se!

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu žanai)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





POZOR: Previdno s fiziološko raztopino in ...
Prepogosto izpiranje noska s fiziološko raztopino in uporaba med mamicami priljubljenega nosnega aspiratorja prinese tud...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?