|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zavračanje mleka
2.8.2008 14:39:53   
cien
lep pozdrav

sem mamica 5,5 mesecnika, ki pa me ta trenutek spravlja v obup. Zacel je namrec zavracati mleko. Sva na AM in čim vidi steklenicko z mlekom se zacne obupno jokat. to je res obupen jok. Ne sprejme niti kasic na osnovi mleka (milupa, hipp). Zadnji mlecni obrok je brez problema zauzil v noci iz cetrtka na petek, zjutraj pa kot bi odrezal niti kapljice. Sva tudi na uvajanju GH in papa ze banano, jabolko, hrusko, korenje in kolerabo brez problema. Sm ga pa probala pretentat in med banano malo mlekca zmesat in je bil jok do neba. Drugace pa GH je brez problema oz. vecinoma pije po steklenicki, ker mu spasiram, in ker se ne obvlada zlicke. Zelo me skrbi zdej je prakticno ze dva dni brez mleka. sej za prezivetje dobi GH samo je pa le se tok majhen da bi moral mlekec pit. Zamenjala oz. doma imam vsa AM ki se dobijo pri nas in vse cuclje pa ne pali nic. Sm rekla da se tuakj vprasam ce ima katera kaksen nasvet ali svojo izkusnjo drugace grem v ponedeljek k P. Ali naj grem ze danes k dezurnemu? Drugace zivahen je normalno le zdi se mi pa da dobivamo zgornja zobka. Je mozno da je to zaradi zobkov? Vendar potem po moje nicesar ne bi hotel ne samo mleka???

Najlepsa hvala za odgovore in lep dan z vasimi soncki

lp

< Sporočilo je popravil Katrin RR -- 5.8.2008 11:37:25 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Lepo prosim za pomoč, nasvet
2.8.2008 15:28:09   
KRTR
Vzrokov za to je lahko več.....po moje še ni kriza če ne je dva dni!  Mogoče ga muči vročina, ali pa tudi zobki.  Jaz sem imela podobno izkušnjo s svojim prvim sinom, ko je bila star  4 mesece. ker mi pač druga ni preostalo sma jedla na žličko, vsaj en čas. Kupila sem mu od milupe vanilijev gries, pa ga je jedo samo v spanju!  Tako nekako sma se trudla vse do enega leta.....sedaj pa je star že 6 let in je pravi korenjak!!!!
Vidim kako ti je hudo, ker je meni tudi blo...isem bla šisto obupana!!!

sprobala sma tudi vsa možna mleka in cuclje, pa nama ni uspelo!

V primeru da se stanje ne izboljša, pa le pojdita vprašat k pediatru!!!!

svo srečouser posted image




(odgovor članu cien)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Lepo prosim za pomoč, nasvet
3.8.2008 10:05:03   
špelin@
Drugače je pa tudi moja velika pika začela po pol leta starosti štrajkat in ni več pila AM. Na srečo je jedla mlečne kašice in jogurte (po nasvetu pediatrinje) in je tako dobila dovolj mleka user posted image  Pila je pa le prekuhano vodo in sok.

_____________________________

~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Lepo prosim za pomoč, nasvet
3.8.2008 16:58:59   
jajula
jst mam samo glede žličke en komentar - naša najprej sploh ni zaštekala kaj hočem z žličko počet in niti ni ust hotla odpirat. pa sm pri vsakem obroku dala par žličk skor čez zaprta usta, potem pa je čez kakih 10 dni dojela da mora odpirat žnabelčke ko vidi žličko (če je bla prava hrana gor). tko da to je neki kar ne znajo že kar takoj tko da mogoče morte še mal sprobat. pa tud ni hotla AM & kašico pit po flaški, ker je šlo kljub cuclju s hitrim pretokom preveč počasi oz. se je morala preveč matrat. tko da smo tud kašico "uvajal" - najprej sm ji dala AM, potem pa mal kašice po žlički. vsak dan je bilo manj AM in več kašice in čez par dni samo še kašica po žlički.


< Sporočilo je popravil jajula -- 3.8.2008 17:00:00 >

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Lepo prosim za pomoč, nasvet
3.8.2008 17:55:16   
Gina
cien, ne vem od kod si, ampak praktično v vseh krajih po sloveniji imajo dežurnega zdravnika, ki zna pomagat v takih primerih, v večjih mestih pa dežurnega pediatra, vse zdravnike je moč dobiti tudi kar na telefon, a manjših mestih imate gotovo njihovo direktno dežurno številko, pri nas vem da imamo. Če pri vas nimate, kliči kar v ljubljano na metelkovo pediatrično dežurno službo. Vedno prijazno svetujejo, tako da je brez smisla, da ne bi izkoristila pomoči.

Možno je, da je tako zelo vroče,da otrok pač noče nič drugega kot kaj svežega pojesti, kaj takega kot je sadje. Mogoče mu daj še kak čaj vmes ali pa vodo, pa bo čez par dni boljše. V tem primeru ga poskusi nahraniti ponoči, ko otrok brez težav ko ne gleda in ko je bolj hladno zgrabi flaško. Pri naši bejbi vsaj je bilo tako. NI mogla jest od vročine, čist totalno je štrajkala celo poletje - edino ponoči kaj, celo mastitis sem dobila od hudega, ker ni nič jedla.

Naš ta velik je bil dojen in v resnici kasneje nikdar ni hotel adaptiranega mleka, ga je ven pljuval in se drl. Pri njem smo morali res preiti na navadno mleko, vendar ni bil tako mali še, je imel se mi zdi da 10 mesecev. Pri starosti 5,5 mesecev je res prezgodaj za navadno mleko, če mene vprašaš. A še kaj dojiš? Mogoče bi mu v tem primeru vmes kaj svojega mleka poskusila dati po flaški.

Jaz bi tudi probala po žlički ga navadit jest, ne samo po flaški. Saj bo skapiral počasi.
MOgoče poskusi kako drugo adaptirano mleko še, saj jih je pravo malo morje. Al pa flaško zavij v kakšen papir, da ne bo gledal, kaj je not. Kaj pa vem. POskusi poklicat pediatra ali splošnega dežurnega zdravnika, gotovo boš še kakšen nasvet dobila.

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Lepo prosim za pomoč, nasvet
3.8.2008 18:34:05   
Mišni
Pri moji nečakinji so tudi bili večinoma na jogurtih, ker ostalega mlečnega že zelo zgodaj ni več hotela. Mislim pa, da je vseeno bila stara nekje 7 mesecev takrat, ko se je začelo. In ona še danes ne mara mleka. Po moje ima (pre)malo želodčne kisline, ker ji paše kislo. Mogoče je pa pri tvojem otroku tudi kaj takega. Ali pa mu je samo vroče, pojma nimam. Res najbolje, da greš jutri k pediatru vprašat.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Lepo prosim za pomoč, nasvet
3.8.2008 19:10:11   
Dashenka
Najprej, brez panike.
V tej vročini je pomemno da pije (kar praviš, da ja), torej nevarnosti za dehidracijo ni.

Glede AM in njegove okusnosti.
Moja hči je več kot gor zrasla na njem. Na koncu smo namreč imeli problem, ke ji je bil okus AM za novorojenčke proti kolikam tako neznansko všeč, da ni hotela prešaltat na navadnega. Pa je bilo to v času, ko si ga je začelela po obliknem kosilu, pri katerem je zmazala polovico napol surovega biftka in razevn pogrizla polovico mlade čebule.

Kljub neizmnemu apetitu in vseješčosti (oboje je žal izginilo), pa je imela obdobja, dneve, ki so bili identični tem, ki jih opisuješ. In vedno - čisto vedno je bilo to takrat, ko so ji rasli zobje.

V obdobju izraščanja zob je jedla in pila vse, razen mleka.
Poleg tega je imela drisko, malo povišano temperaturo in rdečo liso na ličkih.





(odgovor članu cien)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Lepo prosim za pomoč, nasvet
3.8.2008 19:49:39   
Anonimen
Samo replika špelini, ki je očitno še ena izmed zategnjenih osebic, ki ne pozna heca, še manj pa razmišljanja s svojo glavo. Če dojenček pri skoraj 6 mesecih zavrača AM, je to relativno majhen problem, ki ga je možno rešiti na več načinov in moja pripombica sploh ni odveč. Mali korenjak ima že zelo dobro razvit okus in mu pač ta brozgica ni všeč - tudi meni ne ;) in marsikateremu pediatru in farmacevtu, ki si ne upa povedati na glas, tudi ne. To pa ne pomeni, da v danih situacijah AM ni priporočljivo.

Rada berem in poslušam mnenja strokovnjakov (farmacevtov, pediatrov, ginekologov, kmetov :), biologov, okoljevarstvenikov, ...) o prehrani in zdravem načinu življenja, predvsem pa rada poslušam tudi nasvete starejših ljudi. Na podlagi vsega si sama ustvarim mnenje in moram reči da mi kar uspeva.
Ne bom razpravljala o tem kakšna umetna formula je AM, kakšno je kravje mleko, kakšen VELIK BIZNIS je vse skupaj, ker ni dovolj prostora, me pa čudi da sodobne, izobražene in neizobražene osebe ne znajo več razmišljati s svojo glavo in slepo verjamejo vsem.

Pa še to me žalosti da so sodobne slovenske mamice tako zategnjene, brez smisla za humor, trpeče in ne vem kakšne še komplikatorske. Verjetno bi bolje shajale, če bi se umirile in prisluhnile svojim otrokom, kaj potrebujejo in kaj želijo. 

Predvidevam da je ta forum namenjen izmenjavanju mnenj in ni mnenje strokovnjakov. Jaz sem podala svojo izkušnjo in mnenje, ki se navezuje na dojenčka pri tej starosti in ki je resnično prav toliko kot je resnično tvoje mnenje. 

< Sporočilo je popravil Katrin RR -- 5.8.2008 11:40:10 >

(odgovor članu špelin@)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Lepo prosim za pomoč, nasvet
4.8.2008 22:03:25   
annie
Ojla,

moja prijateljica je imela podoben problem. Mali ji od 4m naprej sploh ni hotel več mleka pit. Takrat je po nasvetu P začela z uvajanjem GH in je žličko zelo lepo sprejel. Je pa res, da je on sprejemal mleko v raznih jedeh (v pirejčku, zelenjavi..., pač mu ga je podturila tam, kjer je bilo možno). Kaj kmalu po 6m je po nasvetu P tudi začela z mlečnimi izdelki...ne vem, težko ti kaj svetujem. Lahko, da ga bo minilo in so res krivi zobki...vso srečo ti želim!!

(odgovor članu butt3rfly)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poskok v rasti: Dojenček neprestano joče
S t.i. poskoki v rasti se pri dojenčku pojavijo spremembe v ritmu hranjenja, pogosta prebujanja, spremembe v vedenju - o...
Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?