|
RE: Lepo prosim za pomoč, nasvet 3.8.2008 17:55:16
|
|
|
|
Gina
|
cien, ne vem od kod si, ampak praktično v vseh krajih po sloveniji imajo dežurnega zdravnika, ki zna pomagat v takih primerih, v večjih mestih pa dežurnega pediatra, vse zdravnike je moč dobiti tudi kar na telefon, a manjših mestih imate gotovo njihovo direktno dežurno številko, pri nas vem da imamo. Če pri vas nimate, kliči kar v ljubljano na metelkovo pediatrično dežurno službo. Vedno prijazno svetujejo, tako da je brez smisla, da ne bi izkoristila pomoči. Možno je, da je tako zelo vroče,da otrok pač noče nič drugega kot kaj svežega pojesti, kaj takega kot je sadje. Mogoče mu daj še kak čaj vmes ali pa vodo, pa bo čez par dni boljše. V tem primeru ga poskusi nahraniti ponoči, ko otrok brez težav ko ne gleda in ko je bolj hladno zgrabi flaško. Pri naši bejbi vsaj je bilo tako. NI mogla jest od vročine, čist totalno je štrajkala celo poletje - edino ponoči kaj, celo mastitis sem dobila od hudega, ker ni nič jedla. Naš ta velik je bil dojen in v resnici kasneje nikdar ni hotel adaptiranega mleka, ga je ven pljuval in se drl. Pri njem smo morali res preiti na navadno mleko, vendar ni bil tako mali še, je imel se mi zdi da 10 mesecev. Pri starosti 5,5 mesecev je res prezgodaj za navadno mleko, če mene vprašaš. A še kaj dojiš? Mogoče bi mu v tem primeru vmes kaj svojega mleka poskusila dati po flaški. Jaz bi tudi probala po žlički ga navadit jest, ne samo po flaški. Saj bo skapiral počasi. MOgoče poskusi kako drugo adaptirano mleko še, saj jih je pravo malo morje. Al pa flaško zavij v kakšen papir, da ne bo gledal, kaj je not. Kaj pa vem. POskusi poklicat pediatra ali splošnega dežurnega zdravnika, gotovo boš še kakšen nasvet dobila.
|
|
|