Brinčika
|
ampak res: Ampak ene ste pa tule res "pametne" in vedno neki obsojate , spet se je Doll takoj spravila nad njo, isto kot ko sem spraševala za eno mnenje na drugi temi- nezgodno zavarovanje šolarjev pa sem bila takoj napadena. Eni še niso ali niste padli na realna tla, pa boste to šele videli ko se bo vas dotaknilo. Sama sem tudi prijavljena na zavodu, iščem delo ampak ti svetovalci znajo bit presneto nesramni, njim je cilj da se čimveč folka zbriše z zavoda da znajo lepo reč da se je brezposelnost zmanjšala. Sama imam 5. stopnjo izobrazbe, 10 let izkušenj kot poslovodja večjega objekta , imela sem 15-20 ljudi pod sabo , bila vodja trgovine , pekarne in slaščičarne v enem sklopu , sedaj sem na zavodu, imam tudi narejene tečaje od masaž, manikur, geliranja nohtov, pa me silijo!!!!! -ja dobesedno silijo in so me vključili v usposabljanje za mesarja, ki je potrebno naredit teorijo okrog 250 ur in prakse okrog 200 ur, to pa bo potekalo 50 km stran od našega kraja, povrnejo ti stroške prevoza, ja ampak po 90-ih dneh. pa za prakso dobiš 1,20 eur na uro za učinkovitost, ja prav sem napisala nisem se zmotla-1,20 eur na uro. Sama nimam avta za prevoz, torej bo treba al vlak al avtobus vzet, pa nevem niti koliko je še peš za hodit od avtobusa do tam kjer bo to potekalo. Pa si lepo zračunajte da si mora brezposelen človek vzet lepo kredit da ima za potne stroške, kdo ti ga lahko da ko si brezposelen nevem. Iz našega kraja so izbrali mene , pa še eno punco in fanta, ki noben nima osebnega prevoza. Kot da mesarjev ni že zadosti pa koliko jih je brez službe. Sama pa imam predsodke glede mesa ker ga ne jem, potem pa nas bodo potisnili v klavnico ki so jo zdaj prevzeli turki. A se vam to zdi normalno? Sama tudi nimam od csd nobenih transferjev ali karkoli razen otroškega. Ko pa sem bila nazadnje brezposelna in nisem bila na zavodu so mi znižali otroški na minimalca. Pol pa naj reče kdo da država ne podpira tujcev pa nevem kaj še, koliko slovencev ste videli na tv da jočejo da nimajo- zelo malo, drugih-ki pa še slovensko ne znajo govort pa zelo veliko. Nimam nič proti nobenmu , moti pa me to da država neve kaj dela. Če bi bile plače malo večje od denarnih pomoči bi se marsikdo rade volje spravil delat, tako pa kot je zdaj in poslušam ene da zakaj bi šli delat če socialke dobijo glih tolk kot da bi delali, tako da se jim ne splača delat. Saj to je popolnoma res. Pol pa to naj zavrnem ker mi ne paše bom črtana in se 6 mesecev nemoreš spet prijavit. No kaj bi rekli vi na to?
|