|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zavajanje potrošnikov v Rutarju?
30.11.2007 20:23:57   
palomina
Danes smo v Rutarju kupili avtosedež Storchenmuhle Starlight sp, ki nam je zares zelo všeč. Kar me je zmotilo je pa to, da so ga prodajali za cca 270 eur in ponujali 30 % popusta. Tako da smo zanj plačali cca 190 eurov. Nakup se nam je zdel fantastičen. Ko pa sem po internetu brskala za dodatne informacije o izdelku, sem pa čisto zgrožena ugotovila, da so drugje v Sloveniji cene za takšen avtosedež čisto normalno in brez popusta okoli 190 eurov.
Ali to pomeni da Rutar navije cene in napiše popust? Ali je to sploh dovoljeno?
Ali ni to zavajanje potrošnikov?

Počutim se totalno osleparjena.user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zavajanje potrošnikov v Rutarju?
30.11.2007 20:50:57   
eya
Saj niso nič narobe naredili. Če obljubljajo, da dajo 30% popust, ga morajo dati, torej prav odšteti, kolikšno imajo pa osnovno ceno, je pa od njih odvisno.

Se boš drugič verjetno pozanimala pri več trgovcih, ko boste spet kaj večjega kupovali.

(odgovor članu palomina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zavajanje potrošnikov v Rutarju?
30.11.2007 21:08:24   
lila114
Tudi jaz sem opravila nakup v Rutarju, vendar spalnice. Bil je tudi popust, pa sem pol pogledala po drugih trgovinah in je blo tko kot pri vas. Tko, da zdaj v Rutarja niti not ne stopim, niti več reklamnih letakov več ne prelistam, ker enostavno vem, da bom drugje dobila bolj poceni.
Zadaj je prepozno razmišljat, pa si glavo belit...
lp

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zavajanje potrošnikov v Rutarju?
1.12.2007 0:44:27   
Marogica
Joj, to pa je že stara finta, ki jo ima Rutar. Sama sem to ugotovila pred ca. 4 leti, ko sem imela dva kataloga doma, enega starega z "normalnimi" cenami in enega novejšega, s popusti. V novejšem so bile napisane skoraj enkrat višje cene, prečrtane in napisane "akcijske" cene, ki so bile enake kot pred "akcijo".

Od takrat Rutarjevega kataloga niti ne prelistam več, roma direktno v koš.  Me preprosto ne zanima firma, ki tako zelo nateguje potrošnike.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu lila114)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zavajanje potrošnikov v Rutarju?
1.12.2007 9:51:05   
2 Sraki
Tudi jaz sem to že pred kakšnim letom opazila. Je pa res, da to drži za precej izdelkov, če ne kar že za vse. Jaz sem jim povedala, kakšna cena je za voziček, ki smo ga hoteli kupiti drugje in želela dobiti dodatni popust, ki bi me prepričal (da bi bila cena nižja kot v drugih trgovinah) no in so ga dali!!!!!!! Dodatni popust mislim.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zavajanje potrošnikov v Rutarju?
2.12.2007 9:34:33   
bilbo
smo ga ravno včeraj gledali v Rutarju za 190 EURO kot si rekla, gremo pa raje v Graz v Toys r Us, kjer je cena 169 EURO, pa še večja izbira barv.
Imaš pa na E-Bayu Recaro sedeže (enako kot Storchenmuhle) za 159 oz Storchenmuhle modele 2008 s poštnino za 180 EURO.

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zavajanje potrošnikov v Rutarju?
2.12.2007 9:40:50   
Anonimen
Ali ni to zavajanje potrošnikov?


Pravno ne.

Po domače pa so te lepo nateg*** :)

(odgovor članu palomina)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Zavajanje potrošnikov v Rutarju?
4.12.2007 13:15:16   
makica
Jaz sem bila na začetku ful proti Rutarju, vendar sedaj več nisem. Pač ne upoštevam njihovih reklamnih popustov ampak je zame pomembna samo zadnja cena. Če pa najdeš kje isti artikel cenejši v roku 10 dni  ti ga dajo po njižji ceni plus še dodatnih 10% popusta. To preverjeno deluje in tudi nobenih komplikaci ni pri tem. Mi smo  pri njih kupili jedilno mizo s stoli in je bilo skupaj 1100€, seveda naslednji dan ko pobrskam malo po internetu vidim da prodajajo isto v Mercatorju in bi prišlo 880€. So mi izdelali predračun, ki sem ga nato faksirala na Rutar našemu prodajalcu in sem dobila potem oboje za 800€. So pa vse stvari, ki sem jih kupila prišle pravočasno, kvalitetne in nepoškodovane. Res pa je tudi, da nismo vzeli najcenejše robe. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Zavajanje potrošnikov v Rutarju?
4.12.2007 14:08:56   
honey
Makica, si pa imela srečo - glede pravočasnosti, mislim. Ker od vseh ljudi, ki jih poznam, da so karkoli kupovali v Rutarju, niti eden še ni rekel, da je dobil pravočasno robo. Sodelavka je čakala na sedežno garnituro več kot 2 meseca - čez rok, njena mama na 4 kuhinjske stole tudi 45 dni čez rok, da ne govorim o tem, kakšne probleme je  sodelavka imela, ko je hotela odpeljat mizo s stoli, ki naj bi jo imeli na zalogi. V prodajalni so ji rekli, da imajo na zalogi, ko sta prišla v skladišče, so jima rekli, da nimajo. In potem so se dajali, kdo je kaj rekel in kdo je kaj gledal itd. in to je trajalo približno 14 dni, nakar je ona totalno popenila in šla direktno v skladišče in nakurila vse po vrsti, ampak robo je pa dobila user posted image . Ampak so jih pa dobesedno na suho nategovali 14 dni. Ja, pa nista kupovala kakšne poceni robe, da ne bo pomote. Tako da - jaz v Rutarja tudi stopim ne. Sicer pregledam njihove kataloge, da dobim kakšno idejo, ampak tam me pa vidijo nikakor ne.

(odgovor članu makica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Zavajanje potrošnikov v Rutarju?
4.12.2007 14:39:59   
Naja31
Jaz njihovih katalogov še pogledam ne več.
Do zdaj nisem slišala niti ene pohvale na njihov račun.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Zavajanje potrošnikov v Rutarju?
4.12.2007 14:45:25   
smigli
Ne to ni zavajanje potrošnikov, to je marketinška fora. Žal moramo sami pogledat malo naokrog in preverit več ponudb.
Se pa počutiš prevaranega, ko naletiš na kaj podobnega. Prodajalci točno vedo, da potrošniki padamo na popuste in to dobro izkoriščajo.
Vzami kot šolo za v bodoče pa lp! user posted image

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Zavajanje potrošnikov v Rutarju?
10.12.2007 18:07:07   
kaya2007
rutar to počne zelo rad, mi smo se skoraj nategnili in kupili chicco sedež na hranjenje za cca. 60€ dražje kot povsod drugje...na srečo se še zadnji hip ugotovila. in je ravno tako pisalo, da je cena s popustom, brez popusta bi bil kakšnih 100€ dražji kot drugje user posted image

(odgovor članu smigli)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Zavajanje potrošnikov v Rutarju?
10.12.2007 18:52:32   
krkatja
No tudi meni je Rutar konkretno dvignil pritisk, a se je na srečo dobro končalo. Kupili smo sedežno za 700 evrov (takrat je tudi pisalo, da je 30% popust na normalno vrednost 1000 evrov). Seveda bi morali nanjo čakati 2 meseca. Nato pa dva tedna pred dobavnim rokom vidim ceno v katalogu 490 evrov (in oznako 30% popust na prvotno ceno t.j.700 evrov). Visoko noseča sem po tistem butastem klancu vsa besna šla do šefa in seveda so mi jo prodali po novi ceni. Ampak se mi ne zdi fer...če najprej trdijo, da je osnovna cena 1000 evrov...valda ne bi pričakovala da bo cena padla pod 500 evrov. Pa drugače bi bilo, če bi že dva meseca uživala na sedežni...istočasno bi jo dobila, kot ti, ki so jo kupovali po 490 evrov.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Zavajanje potrošnikov v Rutarju?
10.12.2007 20:07:17   
Strawberrie Cherrie
No ja, tut Hervis ima isto foro...

(odgovor članu krkatja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Zavajanje potrošnikov v Rutarju?
10.12.2007 20:08:18   
Anonimen
Saj jogurt v trgovini je na enako foro....pa kruh tudi....ta teden je toliko, drug teden drugače....pač marketing in prosto oblikovanje cen.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako z Lahkonočnicami uspavati svoje male ...
Kakovostno spanje je ključnega pomena za zdrav razvoj in dobro počutje otrok. Umirjena večerna rutina, med katero tudi p...
ABC Šport: Migamo, igramo in fino se imamo...
photo
ABC Šport že 25 let ponuja pestre in netekmovalne vadbe za otroke od 1. do 16. leta. Programi so prilagojeni starosti in...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?