Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Zav tiste ki ne veste... 12.7.2006 16:44:18
|
|
|
|
TONČI.
|
Če hodiš na fizio. ne dobiš nobenega izvida od ortopeda.
|
|
|
|
RE: Zav tiste ki ne veste... 12.7.2006 17:01:34
|
|
|
|
dory
|
Ne pripada vsem..pac glede na okvare otroka...midva sva sicer dobila, poznam pa kar nekaj starsev,ki kljub vlogi tega niso dobili...
|
|
|
|
RE: Zav tiste ki ne veste... 12.7.2006 17:46:21
|
|
|
|
Anonimen
|
Glede nadomestila lahko potrdim, da kljub temu da bomo še do konca leta hodili na fizio nam ne pripada dodatek za nego otroka, kljub temu, da fizio redno obiskujemo. In jo bomo 100% še do 2 leta starosti otroka. Vloga je bila 2x zavrnjena. Kar se pa podaljšanja pa v večini drži, vendar je tudi odvisno od izvidom razvojne ambulante.
|
|
|
|
RE: Zav tiste ki ne veste... 12.7.2006 19:43:25
|
|
|
|
Anonimen
|
V glavnem je za probat, če rata...
|
|
|
|
RE: Zav tiste ki ne veste... 13.7.2006 0:13:27
|
|
|
|
Anonimen
|
Vse je odvisno od tega, zakaj se vozi otroka v razvojno ambulanto. Odvisno je od stopnje motnje in od zdravnikovega mnenja, koliko časa se bo motnjo odpravljalo in ali je sploh odpravljiva. Zato je ob vlogi potrebno oddati vse zdravniške izvide in tudi posebno strokovno mnenje. Če na CSD to zahtevajo, je potrebno prinesti tudi pisno mnenje posebne komisije, ki mora prav posebej zaradi dodatka za nego in pomoč pregledati otroka. Samo obiskovanje razvojne ambulante pa še zdalepč ni edini pogoj za odobritev tega dodatka. Govorim iz lastnih izkušenj, ker jaz Robija vozim v razvojno ambulanto in o kakšnem dodatku ni ne duha ne sluha, ker Robi nima nobene take motnje, zaradi katere bi potreboval dodatno pomoč ali nego. Vse, kar potrebuje, so dodatne vaje za razgibavanje in nekateri pripomočki (npr. priporočena blazina Airex), kar pa vse dobi brezplačno na recept že v razvojni ambulanti.
|
|
|
|
RE: Zav tiste ki ne veste... 13.7.2006 9:40:44
|
|
|
|
Seven*
|
Mi prejemamo ta dodatek, ampak je Ema imela tezko mozgansko operacijo in imamo ful obiskov raznih ambulant, pregledov...
|
|
RE: Zav tiste ki ne veste... 13.7.2006 14:01:05
|
|
|
|
Peli
|
Zanima me če je kje kakšna ki ima izkušnje kako je s podaljšanjem porodniške, kdaj moraš oddat papirje na socialni in ali zadostuje samo izvid ortopeda ali mora napisat ša kakšno dodatno mnenje? Sicer je naša DG. - stereotipna asimetrija, škiljenje, strabismus con. alt. motnje hranjenja (sicer tudi sama ne vem kaj ti izrazi pomenijo - sem jih prepisala iz izvida). Po domače povedano Glavo obrača v desno, desna roka pri gibanju zaostaja, mišični tonus ima zvišan po desni strani, glavo močno usloči nazaj, prevladujejo ekstenzorske mišice. Za podaljšanje porodniške bom zaprosila, za dodatek za nego pa se itak ne splača, ker mislim da ni tako hudo da bi jo dobila. Hvalabogu nama je UZ glave pokazal da je z možgani vse OK, a nama priporočajo še magnetno resonanco, a upam da se tole popravi samo s fizeoterapijo in da nebo treba še kakšnih zoprnih pregledov. Tiste ki ste imele kaj podobnega koliko časa ste hodile na fizeoterapijo? LP
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Z dojenčkom na sprehod v zimskih dnehMnoge mamice se sprašujejo, ali lahko odidejo na sveži mrzli zrak z dojenčkom, za koliko časa in kako ga primerno zavaro...
Zadnje s foruma
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?