|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zaupanje
2.9.2010 14:04:05   
snedko
Že nekaj časa brskam po forumih, a ne najdem pravega odgovora na to kar mi leži na duši.
S partnerjem že dalj časa živiva skupaj, ampak človek LAŽE!
Ni se zlagal samo enkrat, tu še priprem eno oko in vsaj poskusim razumeti. Zlagal se je že ničkolikokrat, kdo bi še štel. Skoraj vse laži se navezujejo na stike z drugimi osebami (ženskami). Sam trdi, da ne gre za "varanje". Tu je potrebno omenit njegovo definicijo varanja, ki je omejena zgolj na spolni odnos. Klepet ob pijači (brez moje vednosti), nežni dotiki in poljubljanje med delovnim časom (tudi to si je privoščil!) po njegovem ne spadajo v kategorijo "varanje". Po vsakem soočenju, ker namreč občuti neizmerno potrebo po tem, da si olajša "slabo vest" in vsake toliko tudi prizna svoje "izletke", ki jih sicer prav spretno prikriva, trdi, da je lagal zato, da me ne bi prizadel. Prosim??? Kako??? Kako naj me laži ne prizadanejo? Da mi ni povedal, ker ne bi "prav" razumela, ker sem takšna in ne drugačna (kar pravzaprav ve od kar se poznava), ker... Da ne dolgovezim, vso krivdo za svojo "slabo vest" zvali name. Nekajkrat se mi je celo zazdelo, da bi v njegovih izgovorih celo lahko našla nekaj - nekaj v smislu opravičila za njegovo početje. Na začetku sem še verjela, da sem kriva tudi(!) jaz. A ker se stvar ponavlja kljub določenim "popravilom" takšnih opravičil,  nisem pripravljena več poslušat.
Kakorkoli, partner bi sedaj rad obrnil nov list - tako pravi. Rad bi pričel novo skupno življenje, ne boste verjeli - z mano. In še najpomembneje: želi da mu zaupam(?!). Razumem - medsebojno zaupanje in spoštovanje je temelj vsake zveze, če naj ta traja. Ampak jaz naj zaupam njemu??? V kontekstu, ki je spremljal njegovo željo glede skupne prihodnosti  se je znašla seveda tudi obilica lepih besed o meni in mojih lastnostih in bla, bla. Obenem pa še zmeraj ohranja stike z drugimi pripadnicami ženskega spola (kot sem opazila čisto slučajno),  tokrat via internet, morda tudi osebno, česar pa do danes še ni priznal.
Samo omenim, sama nisem nikoli skakala čez plot, ker se nisem videla v tem.
Vaše mnenje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zaupanje
2.9.2010 14:15:21   
kakadoo
Tipičen ženskar. Bil je, je, in vedno bo.
Ali se s tem sprijazni, ali pa odidi.
Jaz bi izbrala slednje.

(odgovor članu snedko)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.9.2010 14:32:41   
Bojana82
Daleč stran od takega človeka, če želiš biti srečna v življenju!

Domen 16.11.2003

Manca
02.11.09 - 52/3430
15.12.09 - 54/4600
09.02.09 - 60/5770

(odgovor članu kakadoo)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.9.2010 14:35:50   
RAKICA2007
IZVIRNO SPOROČILO: Bojana82

Daleč stran od takega človeka, če želiš biti srečna v življenju!

podpis user posted image  - če dovoliš...

(odgovor članu Bojana82)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.9.2010 14:39:34   
anabanana
Ful te "občudujem", da to tako mirno prenašaš. Po mojem te bo lepo obračal celo življenje. Jaz bi mu oprosila samo enkrat, z zagotovilo, da če se to ponovi nimava več kaj iskati skupaj in bi se potem tega tudi držala. Ti si mu oprostila že velikokrat in človek logično pričakuje, da bo tako še v naprej.

Ima ful srečo v bistvu ta tvoj tip ...

krepat ma ne molat

(odgovor članu RAKICA2007)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.9.2010 14:54:06   
Vijoličarka
Tu gre za vprašanje vrednot. Tvoja vrednota je iskren partnerski odnos brez varanja. Tvoja definicija varanja je širša kot njegova, sem sodi tudi 'poživljajoče' flirtanje in lupčkanje z drugimi ženskami.

Njegova vrednota je predvsem biti stalno vzdražen. On nujno potrebuje flirtanje, lupčkanje, občutek, da je frajer, da bi ženske padle, če bi bil on bolj za… in mogoče tudi bo kdaj bolj za.

Skratka, tebi je všeč ljubezen, njemu pa zaljubljanje. Po vsej verjetnosti je on tak tip človeka, ki mu za ljubezen in gradnjo partnerska odnosa ni kaj dosti, njemu je bolj do vedno novih vznemirjenj z novimi ženskami. Neke vrste odvisnik.

In tako kot vsak odvisnik zna spretno manipulirati s krivdo. Poleg tega je še totalno nedorasel. In občutek imam, da si mu ti bolj mama, kot pa partnerka. Svojih pustolovščin ne more obdržati zase, mora se ti izpovedati, kot kakšen poreden fantek, hkrati pa kot kakšen trmast najstnik vso krivdo zvaliti nate. Pri tem je tako učinkovit in prepričljiv, da si že kar začela verjeti, da je s teboj nekaj narobe. Verjemi, ni.

In povrhu vsega zahteva, da 'obrneta nov list' in da mu ti zaupaš. Zaupanje si je treba prislužiti. In ko si ga enkrat zapravil, ga je prekleto težko vzpostaviti nazaj. Če bi bilo njemu res kaj do tebe, bi se on tega zavedal in ne bi 'zahteval' tvojega zaupanja, temveč bi se krepko spotil zanj.

V bistvu je takih parov veliko. So ženske, ki jim je na nek način čisto všeč, da imajo komando, da lahko stalno nadzirajo, po svoje jim je tudi všeč, da so lahko stalno ljubosumne, da lahko stalno očitajo in tako naprej. Poleg tega jim je pa itak jasno, da so tiste druge ženske malopridnice.  Take ženske z lahkoto živijo s takimi moškimi.

Pojma nimam, kakšne vrste ženska si ti. V glavnem, jaz bi ga brcnila v rit.

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Bojana82)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.9.2010 15:02:15   
HHH
Ti to resno sprašuješ?
Še danes mu postavi kufre pred vrata.

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.9.2010 16:15:37   
kalbo
Zanima me, kaj ti pričakuješ od tega človeka. Zvestobo, spoštovanje, kaj? Človek, ki vara, bo varal vedno, če si pripravljena živet s tem, prav, če nisi, on ni pravi zate.

(odgovor članu snedko)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.9.2010 16:19:09   
MissLady
Pa še nekaj.... če še nimata otrok, prooooosim 1000x razmisli ali jih s takim človekom sploh hočeš. Ker ko bojo še otroci zraven bo vse še 1000x težje.

27.9.2007 sem prvič občutila čisto srečo, ko sem prvič prijela svojo štručko.
27.10.2010 pa se nam je pridružil še en sonček in sedaj je naše življenje še svetlejše in še toplejše, saj nam svetita kar dva sončka.

(odgovor članu HHH)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.9.2010 19:43:01   
m_o_i
partner zeli obrnit tebe in ne nov list...

vozi miskouser posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu MissLady)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.9.2010 20:59:34   
Poka
user posted image Tvoj tip je pravi manipulator. Jaz nisem nikoli imela takega, ker me to v bistvu odbija, ene se pa s tem sprijaznijo. Če ti je OK, tudi prav. Očitno ti ni, nisi srečna, zato ti svetujem, da ga odpikaš, ker ti bo že takoj, ko boš tonaredila, lažje.

Sem pa prepričana, da si vsak lahko najde boljšega.

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.9.2010 21:21:19   
špelin@
Madona, Vijoličarka, hudo dobro napisano user posted image

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.9.2010 22:03:43   
Gina
Mnenje: Ne razumem te. Jaz pač ne morem živet z enim, ki bi kaj takega počel. V bistvu bi imela občutek da me ne ljubi dovolj, da me ne spoštuje, d a je neodgovoren, zakompleksan in neodrastel. Zaupati mu ne bi mogla, nikdar ne bi bila zihr, kdaj mu ne bom več dovolj, kdaj me bo s kero delil in kdaj bodo njegovi kompleksi po potrjevanju na ta način spet ven skočili - posledično ga ne bi spoštovala. Ne, ne, ne, ne, ne....takega tipa jaz ne bi niti pod razno hotela, bežala bi proč s prvim vlakom, pa če bi mi ne vem kakšne rožice sadil.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 13
3.9.2010 8:00:26   
Saša27
IZVIRNO SPOROČILO: kakadoo

Tipičen ženskar. Bil je, je, in vedno bo.
Ali se s tem sprijazni, ali pa odidi.
Jaz bi izbrala slednje.

Podpis

True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget!

Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.

(odgovor članu kakadoo)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.9.2010 8:12:03   
mojamura

IZVIRNO SPOROČILO: snedko

Klepet ob pijači (brez moje vednosti), nežni dotiki in poljubljanje med delovnim časom (tudi to si je privoščil!) po njegovem ne spadajo v kategorijo "varanje". Po vsakem soočenju, ker namreč občuti neizmerno potrebo po tem, da si olajša "slabo vest" in vsake toliko tudi prizna svoje "izletke", ki jih sicer prav spretno prikriva, trdi, da je lagal zato, da me ne bi prizadel. Prosim??? Kako??? Kako naj me laži ne prizadanejo? Da mi ni povedal, ker ne bi "prav" razumela, ker sem takšna in ne drugačna (kar pravzaprav ve od kar se poznava), ker... Da ne dolgovezim, vso krivdo za svojo "slabo vest" zvali name.

Katera normalna ženska ki si želi ljubečega, zvestega partnerja bi pa ga naj razumela. Ne nasedaj njegovim lepim besedam (stavim da je imel domišljijske spise v šoli vedno 5)...dejstvo je da bo tebe tole vedno motilo, te prizadelo...on pa roko na srce se ne bo spremenil.

Prekini stike in pojdi svojo pot. njega pa pusti v njegovem svetu, ki pa veš, da ni tvoj svet.

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu snedko)
Neposredna povezava do sporočila: 15
3.9.2010 8:38:34   
Kerensa*
Ne podpiram tega, kar počne oz. kar je počel do sedaj, ampak pri citiranem se pa enostavno moram strinjati z njim.
Klepet ob pijači (brez moje vednosti) po njegovem ne spada v kategorijo "varanje".

(odgovor članu snedko)
Neposredna povezava do sporočila: 16
3.9.2010 9:05:03   
snnedko
Hvala vsem za odgovore, ki izražajo - no ja - to kar sem pričakovala ali pa že vedela.
Sam odhod sicer niti ni tak problem. Sicer se še nisem dokončno odločila za način izvedbe, ker sem trenutno tako jezna in raztresena, povrhu pa so še tisti dnevi, da sem si še račun na tej strani zbrisala.
Se odločam med 1. brca v ta zadnjo takoj zdaj ali pa 2. revenge ist best served cold.

Problem je, vsaj jaz mislim tako, kako še sploh kdaj komu zaupati ali verjeti?

Zadnje čase sem se oddaljila tudi od prijateljic. Z njimi o svojih problemih sploh več ne govorim, pa saj zato tudi pišem tule. Ker nekomu pač moraš povedat... Spoznavam, da tudi njim nisem več zaupala.

Verjamem, da pod tem našim soncem še hodijo ljudje oziroma moški, ki so vredni zaupanja in mislijo vsako izrečeno besedo - samo - kako takšnega človeka prepoznat? Po dejanjih? Kako? Težko si predstavljam, da bi še kdaj verjela besedam. Preveč lahko je nekaj izreči, obljubiti, potem pa narediti popolnoma nasprotno stvar, pa zato sploh ni potrebno prevzeti nobene odgovornosti. Politika v malem.

Res se ne bi rada še enkrat opekla. Sem tudi trdno prepričana, da nisem preveč domišljava, če si želim ob sebi človeka, ki je iskren do sebe in mene.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
3.9.2010 9:10:00   
snnedko
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Ne podpiram tega, kar počne oz. kar je počel do sedaj, ampak pri citiranem se pa enostavno moram strinjati z njim.
Klepet ob pijači (brez moje vednosti) po njegovem ne spada v kategorijo "varanje".

Brez zamere - a ga mogoče poznaš s kakšnega klepetka?

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
3.9.2010 10:21:25   
MissElvira
IZVIRNO SPOROČILO: snnedko
Verjamem, da pod tem našim soncem še hodijo ljudje oziroma moški, ki so vredni zaupanja in mislijo vsako izrečeno besedo - samo - kako takšnega človeka prepoznat? Po dejanjih? Kako? Težko si predstavljam, da bi še kdaj verjela besedam. Preveč lahko je nekaj izreči, obljubiti, potem pa narediti popolnoma nasprotno stvar, pa zato sploh ni potrebno prevzeti nobene odgovornosti. Politika v malem.

Hodijo, hodijo, pa ni jih tako težko prepoznati. A ti te bodo že počakali, najprej si na vrsti ti, sama. Takšen odnos, kot si ga opisala, nedvomno pusti globoke rane in daj si čas, da se zacelijo. Najprej se ti mora povrniti zaupanje v samo vase, nato v svoje prijatelje, potem boš pa, z obnovljeno samozavestijo, veliko lažje prepoznala iskrene ljudi. Ne razmišljaj o maščevanju, saj si samo škoduješ... nekatere stvari bolijo, ne glede na vse ostalo.

Pa veliko sreče

(odgovor članu snnedko)
Neposredna povezava do sporočila: 19
3.9.2010 10:33:21   
ronja
Verjamem, da pod tem našim soncem še hodijo ljudje oziroma moški, ki so vredni zaupanja in mislijo vsako izrečeno besedo - samo - kako takšnega človeka prepoznat? Po dejanjih? Kako?

Prepoznaš jih po tem, da navadno sploh ne govorijo lepo, ne dvorijo ko zmešani, ne prinašajo ogromnih pušeljcev na vsak randi, skratka v veliki večini so precej štorasti in neromantični in daleč od šarmantnosti. Imaš tudi romantike, ki se resno zaljubijo, seveda. Ampak tako najbolj ziher so pa tisti, ki ti direkt povejo tudi to, kar ni lepo. Ta bo vedno iskren do tebe.

Na tvojem mestu ne bi čakala na maščevanje, ker si trenutno preveč labilna, da bi si kaj takega privoščila - ker te lahko spet obrne, po domače povedano.

(odgovor članu snnedko)
Neposredna povezava do sporočila: 20
3.9.2010 10:46:49   
snnedko
Tisto o iskrenem človeku je bilo mišljeno malo bolj na splošno, tudi prijateljice. Ne vem zakaj sem uporabila ednino. Mi niti na kraj pameti ne pride, da bi iz ene zveze kar skočila v drugo. Je preveč za predelat, da bi bilo kaj takega izvedljivo.
Mi še tudi ni jasno kako pozabit, če sploh?
Ste partnerju kdaj kaj oprostile in bile hkrati sposobne to tudi pozabit?

Povračilni ukrepi me pa (razumljivo) mikajo zeeeelllloooo!, ker mi pač nudijo neko trenutno potešitev, ki jo mogoče potrebujem. Se pa strinjam, da niso prava rešitev ampak bolj za mojo dušo.

(odgovor članu MissElvira)
Neposredna povezava do sporočila: 21
3.9.2010 11:15:48   
MissElvira
Hja, dokler bosta še skupaj živela, je težko razmišljati o odpuščanju in pozabi. Če bi rada pozabila njega, moraš najprej oditi stran in se posvetiti sebi, ne njemu in povračilnim ukrepom. V kolikor boš pa ostala z njim in želela pozabiti njegov odnos in laži, bo moral pa najprej ali on svoj odnos spremeniti in ti nehati lagati, ali pa se ti sprijazniti s tem, da imaš ob sebi takšnega človeka. Katera varianta pa je bolj verjetna, pa veš najbolje ti sama.

(odgovor članu snnedko)
Neposredna povezava do sporočila: 22
3.9.2010 11:19:58   
MissLady
IZVIRNO SPOROČILO: snnedko

Tisto o iskrenem človeku je bilo mišljeno malo bolj na splošno, tudi prijateljice. Ne vem zakaj sem uporabila ednino. Mi niti na kraj pameti ne pride, da bi iz ene zveze kar skočila v drugo. Je preveč za predelat, da bi bilo kaj takega izvedljivo.
Mi še tudi ni jasno kako pozabit, če sploh?
Ste partnerju kdaj kaj oprostile in bile hkrati sposobne to tudi pozabit?

Povračilni ukrepi me pa (razumljivo) mikajo zeeeelllloooo!, ker mi pač nudijo neko trenutno potešitev, ki jo mogoče potrebujem. Se pa strinjam, da niso prava rešitev ampak bolj za mojo dušo.

Ja itak, vedno znova in znova in znova.... in tudi on meni.
Ampak prevara, velike laži.... tuki se pa pri men oprostitev konča...pa pri mojem tudi.

27.9.2007 sem prvič občutila čisto srečo, ko sem prvič prijela svojo štručko.
27.10.2010 pa se nam je pridružil še en sonček in sedaj je naše življenje še svetlejše in še toplejše, saj nam svetita kar dva sončka.

(odgovor članu snnedko)
Neposredna povezava do sporočila: 23
3.9.2010 12:16:48   
Vijoličarka
Ljudje smo sicer različni, ampak vseeno mislim, da 'povračilni ukrepi' niso prav nič blažilni in zdravilni za dušo.

Če ugotoviš, da s takim človekom nimaš kaj, potem pač energijo usmeriš v končanje zveze. Torej najprej logistika: kdo se bo izselil, kam in kako. Brez negativnih čustev. Če je odločitev padla, je padla in se jo samo izvrši. Z razmišljanji o maščevanju samo podaljšuješ svoj odnos z njim.

Bolj blažilno in zdravilno je, če usmeriš energijo vase in v svojo rast. Zaveš se, da si svobodna, da se ti ne bo nikdar več treba ukvarjati s temi budalostmi, greš k frizerju po novo frizuro, greš na reko krmit račke, prebereš dobro knjigo… Skratka, on je lanski sneg.

Maščevanje morda res najbolj tekne hladno, kot je povedal že Don Corleone. Ampak povedal je tudi, da so na Siciliji možje tako zaposleni z Omerto, da ne morejo prehraniti svojih družin. Maščevanje te posrka vase, napolni z negativnimi čustvi, energijo uporabljaš za brezvezno stvar – da jo nekaj zagodeš človeku, za katerega si se itak že odločila, da ga ne želiš več v svojem življenju. Energijo bi lahko dosti bolje uporabila zase, za pozitivna čustva, pa da se naučiš, kako bolje prepoznati človeške karakterje.

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu MissLady)
Neposredna povezava do sporočila: 24
5.9.2010 12:08:27   
Teya D.
Ne vem kaj še je potrebno, da boš uvidela, da človek vara, ker tako hoče in to počne še lažje, ker tebe na nek način ne moti. Saj še vedno ostajaš z njim in mu daješ 'potuho'. Ne bi rekla, da se bo spremenil, če to počne že dlje časa in koliko časa in poniževanja je še potrebnega, da boš dojela, da si vredna veliko več?!
A zdaj se je odločil, da bo začel novo življenje s tabo, ko pa si bila cel čas ob njem pa tega sploh videl ni? Mislim, da moraš sneti sonćna očala, sonce je že zdavnaj zašlo.
Poišči partnerja ki te je vreden, ki bo ob tebi, ko ga boš potrebovala in ne boš rabila dvomiti vanj. Ali se boš raje celo življenje spraševala, kje je, s kom in kaj počne, medtem ko boš pedenala otroke in pospravljala za njegovo ritjo? Sem mnenja, da vsak partner lahko ima svojo družbo in prijatelje, v katero se vsi radi zatečemo, da pozabimo za trenutek vse skrbi... vendar, vsak mora vedeti kje je meja.
Odvisno je seveda od tebe, kje je tvoja, ker pri meni, takšen 'fantek' nima kaj iskat!

pa uspešno reši!

(odgovor članu snedko)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Ime
Siana

Kako dati ime deklici?

Tiana (36%)

Klara (61%)

Mary (2%)

Število vseh glasov: 85

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!