|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zatekanje
22.10.2007 9:07:59   
Raho
Sem v 33. tednu nosečnosti in so mi začeli zatekati prsti na levi roki. A je imela katera podobno izkušnjo? Zatekla nisem nikjer drugje, samo na prstih leve roke. Sedaj pa ne vem, ker nočem delati panike, naj pokličem G: ali naj počakam do pregleda. Desna roka in prsti so popolnoma OK. Enako noge in obraz, zato za EPH gestozo definitivno ne gre.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zatekanje
22.10.2007 9:54:52   
anitaz
Ne bi te rada strašila, ampak, ko enkrat začneš tako pozno zatekati, to pomeni ,da se otrok ne počuti več dobro.

To so tudi meni rekle tukaj na RR in sem zato šla na pregled, bila že 3 cm odprta in so mi dva dni kasneje morali sprožiti porod.

Jaz bi definitivno šla na pregled, takoj.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.10.2007 10:05:21   
scubadiver
Mislim da je zatekanje v pozni nosečnosti kar bolj kot ne normalno, če je pritisk ok in če ni beljakovin v urinu. Jaz tudi zatekam v noge in dlani, pa se otročičku dobro godi. Res pa je, da zatekam v obe dlani in ne samo v eno.
Kaj pa je pri tebi razlog Alice da zatekaš samo v eno dlan pa nimam pojma. Ampak ti si itak res en fenomen, glede na to, da tud pritiska nimaš enakega na levi in desni strani user posted image

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.10.2007 10:09:42   
TRIŠ
Jaz sem tudi danes zjutraj staknila prstane, čeprav sem v 25 tednu kaj pa to?user posted image

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.10.2007 10:13:27   
klepetka
alice ,glih zadnjič sem prebrala (pojma nima kje),da naj bomo pozorne med drugim tudi na to ,da če v zadnjem tromesečju začnejo zatekat sam o roke,da se moramo posvetovati z G.Zato jaz na tvojem mestu ne bi odlašala,amap kbi vsaj telefonsko vprašala G kako in kaj glede tega .Če ne drugega ,boš vsaj potolažena

(odgovor članu TRIŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.10.2007 10:14:53   
piščanc
nobenemu ne bo škodilo, če pokličeš.

poizkusi malo raztegovanja, če si se kaj zaležala

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.10.2007 10:32:24   
Magi*
lej jo Alice. pri nas na decembrkah te pogrešamo!!! pa še v rit bi te sunle, da takoj pokličeš G. če si imela en večer zatečene prste je eno (enkrat ni nobenkrat), če je sedaj to konstantno, pa brž pokliči G.

saj veš, to ti jaz govorim, ki prej vse drugo nardim, kot pa G pokličem. user posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.10.2007 11:39:08   
sazi
posvet z G vsekakor ne bo škodoval in bi bilo res dobro povedati - lahko da ni nič, lahkopa nastopijo težave

meni je v nosečnosti zelo zatekala leva noga - res neverjetno
so me poslali na pregled žil, če je slučajno kje kak strdek ali kaj podobnega, pa je bilo k sreči vse v redu - imam pa isti problem udi zdaj, skoraj 2 leti po porodu - ves čas zatekam v levo nogo, razlog pa ni znanuser posted image

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.10.2007 11:41:02   
klarisima
Jaz sem glihkar od ginekologa in tudi meni zatekajo prsti na obeh rokah in ne morem narediti močne pesti ampak mi je ginekolog rekel, da je to normalno. Čim manj slanega, počivat in to je to. Poskusil je tudi gležnje ampak tam je vse ok.
Sicer pa bi tudi jaz poklicala..kaj te briga, saj so zato tam da nam pomagajo =)

Preden si bila spočeta, sem si te želela...še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. Ti si moj čudež življenja.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.10.2007 11:42:53   
klarisima
pripis: in danes sem 33. teden =)
S tem da pa se moja pikica ali pikec še ni obrnila =(
In zdaj berem vse možno o zunanjem obratu, ki me čaka čez 4 tedne, če se sam prej ne obrne...jojjjjjjjj!user posted image

Preden si bila spočeta, sem si te želela...še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. Ti si moj čudež življenja.

(odgovor članu klarisima)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.10.2007 11:52:23   
Magi*
klarisima, pridi kaj k nam na klepet - čvekanje v pričakovanju, decemberke. boš videla, da nam je skupaj lažje user posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

Neposredna povezava do sporočila: 11
22.10.2007 12:21:25   
nemrak
user posted image user posted image ,
meni so predlagali (čeprav nisem veliko zatekala), da naj zjutraj in zvečer spijem (2,5 dcl) čaja iz koprive.
Ta čaj pomaga odvajati vodo iz telesa.
Meni je pomagal!!!

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.10.2007 20:00:56   
Pia77
Vcasih je za otekanje samo po eni strani kriv en banalen razlog, namrec lezanje samo na eni strani (a si pridna nosecnica in lezis na levem, ne pa na desnem boku? :)...
Razni cajcki z diureticnim ucinkom (t.j. za odvajanje vode) samo zacasno zmanjsajo oteklino, ne resijo pa problema. Zato tudi zatekanja v nosecnosti ginekologi ne zdravijo vec z zdravili za odvajanje vode.

(odgovor članu nemrak)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.10.2007 20:46:41   
MR99
Tudi jaz sem se bala, da me čaka zunanji obrat, ampak sem imela danes ultrazvok (37 t) in se je moj pikec obrnil. Ful sem bila srečna. Tvoja pikica še ima čas, da se obrne, tako da se ne sekiraj. Sicer pa sem se malo pozanimala in v moji porodnišnici sploh zunanjega obrata več ne delajo (v M.Soboti), ker baje, da ni učinkovit.

Neposredna povezava do sporočila: 14
22.10.2007 22:30:06   
Naja30
V zadnjem tromesečju sem zatekala v roke, ampak samo ponoči user posted image  No, je rekla G, da ni panike. Da je normalno.

(odgovor članu MR99)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?