|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zaspančki-kako uspavati pri belem dnevu?!
24.3.2005 18:47:37   
HuAnita
Dan.
Na vse pretege smo naši prinčipesi skušali premakniti uro spanja kasneje, pa nej šlu...:((
Zaspi ob 18.00, pa ni debate. Že zdaj je kriza, ker tudi če spustim rulete, je še svetlo, akj pa bo, ko se bo prestavila ura?! Strah me je, da mi bo začela za,menjevati dan in noč. Itak pa je nenehno zaspano to dete. In to zdaj, ko končno res lepo napreduje s težo...
Kako uspavate zdaj tiste mamice, katerih :duda: gredo tako zgodaj spat?!:zmeden2:
Neposredna povezava do sporočila: 1
24.3.2005 19:04:41   
.ču
Da ti jes povem zej našo štorijo,žal mi je samo da mi prej ni kapnil,da bi to nardila:(
Jes dolg časa tud podnevi nisem dol rolet dajala,pa smo mel jok in trmarjenje,otrok zmatran za umret,samo spat pa ne.Tud nosit se ni hotu,ker je skoz nekej okol opletal,je glegal to,ga je zanimal drug:(
No poj sm začela rolete spuščat,je blo nekak bolš.Sm pozabla oment,da dude noče in tud dolg časa ni imel nobene ninice,sicer sm mu zmerej zravn dajala plenico,pa jo tud porajtal ni:(

Poj,ko so pršli zobki,se je pa začel,skoz me je grizu:(pa po rami in rokah,v stegn,..ma kamor se mu je zlubil je zaril tiste ostre rižke.
Ampak to najrajš,ko sm bla v pižami:)-
Poj mi je pa kapnil8)sm se odrekla zg.delu pižame in ga dala ta maučku:)
Taka sprememba,da sm samo gledala ene par dni.Pižama je nošena,ker ko sm mu hotla zamenjat s svežo je tud porajtal ni.
In tko on cuza in ce crklja s to pižamo,vedno kadar gre spat,vzamem jo s sabo na sprehod,potem jo bo imel tud za v varstvo,pomaga pa tud takrat kadar se kam udari,da ga pomiri,...
Res ne vem,da se nism mogla to prej spomnt:zmeden2:ena taka malenkost,tako pozitivno učinkuje,vsaj pri nas9nebesa

lp

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.3.2005 19:10:55   
HuAnita
Jen, ampak ona je sposobna potem spati celo do 2.00 (seveda po novem ne, ker se 'prdi' na tri ure in bi kar naprej mami-zizo, odkar sem jo pustila jokati ponoči parkrat, pa zaradi sosedov nisva nikamor prišli, pa tudi vedno huje je bilo), potem poje, pa celo do 7.30 vlečt. Tako da po moje je to njen nočni spanec. :zmeden2:

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.3.2005 19:14:16   
mamsi
Pa sej je uredu ura, mende (knjiga otroško spanje) naj bi šli tamali med 18 in 18.30 spat za noč, sploh če je zaspanček ti bo spala 11-12 ur. Sej pomoje nima tolk veze, če je zvečer še svetlo, ker je že tolk velika da nek ritem po urah že ima vzpostavljen, to je bolj pomembno pri novorojenčkih, ko ritma še nimajo prilagojenega našemu.
Mislim da je tko.;)

Kdaj se pa zjutraj zbudi?

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.3.2005 19:15:45   
mamsi
No zdej vem kdaj se zbudi. Misli da je čist okej. Naša spi bistveno manj.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.3.2005 19:49:36   
Anja167
HuAnita, ni panike, ker bo po novem zaspala ob 19h! :)-
Drugače pa jaz tudi mislim, da je že dovolj stara, da ne bo začela zamenjevati. Zdaj ti pa res super spi, če se zbudi samo enkrat. :bravo:

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.3.2005 19:50:39   
Anja167
Al sm kej narobe razumela?

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.3.2005 20:31:05   
Natas@
Naš tudi včasih zaspi ob 18h za par minut, pa je ob 19h že spet tako utrujen da se včasih tudi komaj skopa. Otroci pač imajo svoj ritem, ki ga je pač treba upoštevat, seveda to včasih ne gre, ampak se človek pa č potrudi. Drugače pa imamo mi v spalnici cele dneve temno (zagrnjena polkna + temne zavese) in mu tudi čez dan ni težko kake par minut odremat. Aja pri nas za zaspat pomaga plenička, ki si jo menca med prsti, na koncu pa se z njo še pokrije.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.3.2005 20:43:57   
lin
Kaj pa temne zavese(take zelene kot smo jih imeli v šoli,so grde ma sej jo lahko samo natakneš čez za zaspat

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.3.2005 21:02:17   
HuAnita
Anja167, narobe, narobe si razumela...:(( Že kak mesec imam, grdo rečeno, štalo..., prej je bilo znosno. Budnice na 2-3 ure, pa obvezno dojka, pa ni lačna, samo da mi žuli bradavico, pa je ok, pa zaspi. Sem že čisto izmučena, ker spim max. 2 uri v kosu... Potem pa še krči, pa kupčke podirat, pa plečinča premoči, skratka....:(( :(( :((
Pa še večinoma sama za vse...:(( :(( :((
Saj bo minilo, amo a mi lahko katera še to napiše... Ker mene tudi malo mineva vse skupaj:(

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.3.2005 21:03:24   
HuAnita
... pisat pa itak ne znam brez napak...:ups:

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.3.2005 21:15:41   
daisy
HuAnita, "SEJ BO MINILO" :)

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.3.2005 7:03:23   
Anonimen
Kaj pa duda namestno zize ponoči? :zmeden2:

(odgovor članu HuAnita)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
25.3.2005 7:25:40   
Pixie
Celo 2_3 ure te pusti spati. Srečica. Moja se zbuja tudi na 1 uro. Samo, da ji jaz ne ponudim takoj zize, ampak jo poskušam potolažiti drugače. Zizava samo še 1x na noč (okoli polnoči ali enih zjutraj), potem pa šele zjutraj okoli 5 ure. Ob 6 pa tako že vstane. Zize pa ji ne ponujam zato, ker sem tudi jaz opazila, da se samo crklja.

Lahko tudi ponudiš z dudo (kot je predlagala Al bina), če jo tudi drugače uporabljata. Če pa je ne, pa se bojim, da je tudi ponoči ne bo hotela sprejeti (saj moja je ni).

Pozdravček

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.3.2005 7:42:00   
puri
Pikaču, tole idejo ti bom pa jaz mal ukradla:)-,.....to bi znal pa pri nas tut pomagat!

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 15
25.3.2005 8:13:12   
HuAnita
Dudla itak non-stop!!! Bog ne daj, da ji ponoči pade duda iz ust, pa da se zbudi...:hudicek:
Evo, zdajle spet ni sama hotela zaspati, pa je komaj gledala (zjutraj se je bolj zgodaj zbudila), drla se mi je eno uro, da zgubim živce, pa se mi zdi, da prav opazuje, kako bom reagirala na jok...:((
Tisti brez zize sem poskusila, pa mi je cel blok vso noč držala, ko pa so mi začeli tolči po stenah, sem pač morala popustiti.
Skratka, počasi me mineva vse skupaj...:(( :(( :((
A si ni narava tega mogla zamisliti malo dugače, kot pa da utruja mamice?:zmeden2:
Na pol blodna sem že, pojma nimam, kaj se dogaja. Samo previjam, dajem zizo, uspavam.,uham, likam, perem............:zaspan:

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 16
25.3.2005 8:41:56   
Magi*
Živjo HuAnita. na žalost te ne bom mogla potolažit, da vem za učinkovit recept ali pa, da bo minilo. pri nas se je situacija namreč uredila sama od sebe. tako kot ti opisuješ je bilo samo prva dva meseca. zdaj pa Zarja nima problemov z uspavanjem (ali bolje rečeno jih nimam jaz;). enostavno, ko vidim da je utrujena jo podojim in naravnost v posteljico. pobožam po glavici in grem iz sobe. običajno jo takoj zmanjka. če pa slučajno zamudim to priložnost in je punca že tako utrujena, da sitnari in cmeri, pa zna biti problem. takrat pa je nikakor več ne morem uspavati, jo nosim naokoli, dojim, pestujem, prepevam...ona pa tudi zraven prepeva (beri: se joče). zadnja 2 tedna se je tako zgodilo, da je šla spat brez kopanja kar 3 krat. je pač bolje, da spi kot da je umita.

ne vem no, upam da vama bo s časom uspelo. mogoče bi pa ti rabila "time out", mal sprostitve. otrok tudi čuti tvojo preutrujenost. saj vem, da je težko najti čas zase. če ti lahko kdo pomaga vsaj nekaj uric, da greš sama ven na sprehod, v trgovino,..., karkoli.

evo sem se razpisala. spet. želim ti čimveč mirnih uric. M

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 17
25.3.2005 9:55:40   
mamsi
HuAnita, narava je predvidla otročka pri mamici ves čas, dokler ne zraste toliko, da se počasi začne zanimat še za kaj drugega in gre sam od sebe naokol. Tako to je, sej to je samo par mesecev, cartanja, pol si boš pa še želela, da bi hotela pri tebi bit, pa ne bo :)-:)-:)-. Me mamice pa hočmo že kar samostojna bitjeca, k sami zaspijo. Nimaš kej, bolje da se sprijazniš, da je s tem pač veliko dela predenj se nauči. Predlagam ti red, obrede in mirne živce. Sej ni treba da joka, lepo počasi jo odvajaj od zizike, če ji pa duda ven pade, jo zvečer pri uspavanju v posteljici spodbujaj, da jo sama poišče. Pa jo bo najdla potem tudi ponoči. Vse mine, kmalu.;)

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 18
25.3.2005 19:14:30   
Anja167
Ja, se strinjam z mamsi, ponavadi je vse veliko bolje (ali pa se celo uredi tudi pri otroku), ko mami sprejme, da tako pač je.
En predlog: Kolegica mi je rekla, da lahko grem mirne duše poleti s tamalim v kamp, ker tam baje vse bebike spijo cele noči. Mi se vseeno ne upamo, mogoče pa poskusiš ti, HuAnita?

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 19
25.3.2005 19:25:49   
Anja167
Pa še nekaj. Praviš, da si zelo utrujena. A ti je zdajle primarno, da se naspiš? A bi preživela, če bi tamala spala s tabi in bi pač, ko bi hotela, žulila bradavico? Ker po moje bi se tega sama počasi odvadila, ko bi se počutila ves čas varno pri tebi. No, ne vem.

Mi vsi spimo skupaj (kljub splošnemu zgražanju vseh babic v materinski šoli) in ko je Enej lačen, se pač priklopiva. Počasi gre na bolje in je manj pogosto, ampak on res je, se ne samo priklopi. Mogoče je zelo žejen, sploh zdaj, ko kurimo? V glavnem, meni je bila to najenostavnejša rešitev, da spi z nama in da se podojiva v spanju (jaz vmes kar dremam, Enej pa po moje tudi). Važno je, da vsi kar dosti odspimo (ker je res eno sranje, če si od tega čisto utrujena), ko bomo imeli pa dosti tega, da spimo skupaj, bomo pa že pogruntali kaj drugega. Ampak po moje bo itak narava poskrbela, da bo na koncu sam spal v svoji postelji celo noč. Pač ne pri enem mesecu, kot pri nekaterih, ampak npr. pri dveh, treh letih. Redki so, ki spijo celo življenje pri mami (čeprav ne morš verjet, poznam en primer! - samo gre za socialno ogroženo družino :)-).
Ajd, srečno.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?