Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Zaskrbljujoča vprašanja in problemi 7.3.2006 11:22:34
|
|
|
|
laky
|
Čao, Ponovno se vam oglašam, pa mogoče sploh nisem na pravi strani, ampak, ko sem bila noseča ste mi vse zelo pomagale z nasveti in mi stale ob strani. Nekako takšnole je moje stanje s katerim se ne morem sprijazniti. Lani sem zanosila in po dveh mesecih imela spontani splav. Bilo je zelo hudo - hvala ker ste mi takrat pomagale na tem forumu. Potem ko sem si malo opomogla pa mi je ginekologinja našla pregrado v maternici. V mesecu novembru sem si jo dala odstraniti. Ker si z možem zelo, zelo želiva otročeka sva takoj po tem začela delati na bebici z upanjem, da zdaj pa nama mora ratati. Do danes nama še ni, kjub temu, da imava spolne odnose zelo pogosto, še posebej v času ovulacije. Pa kljub temu sem vsaki mesec razočarana, ker se kar pojavi. Ko sva se odločila za otroka nama je v prvem ratalo, sedaj pa več ne veva kaj bi lahko bilo narobe. Non stop se sprašujem, da bi bilo bolje da si ne bi bila dala odstranit pregrado. Ali ima oz. je imela katera podobne težave? Ali je sploh mogoče, da sva neplodna, kjub temu da nama je prvič takoj uspelo? Ali je mogoče katera na tem forumu, ki se je prav tako trudila pa ji je na koncu ratalo. Zelo mi boste pomagale z odgovori, kljub temu, da sama vem, da če mi je usojeno tako bo drugače bom pač morala sprejeti tisto kar mi je pač namenjeno. Z naravo se baje ne moremo boriti. Lep pozdrav ter zdrave in vesele nosečnosti vsem.
|
|
|
|
RE: Zaskrbljujoča vprašanja in problemi 7.3.2006 11:37:08
|
|
|
|
lenika
|
Zanositev je en tak čudež, ki se zgodi ali pa se ne zgodi. Vsekakor pa ni vedno vzrok za to, da se ne "prime" fizičen v nezmožnosti oziroma kakšni težavi enega ali drugega od partnerjev, ampak je vzrok velikokrat psihičen. Veliko parom je ratalo zanosit ravno takrat, ko so že obupali in sploh niso več upali na to, da jim bo ratalo po naravni poti zanosit, ker so se takrat sprostili. Od meseca novembra kot praviš so minili šele štirje meseci, tako, da to še zdaleč ni čas za obupavanje. Sprostita se in ko bo prišel vajin čas boš sigurno zanosila. Nikakor pa ne razmišljaj o neplodnosti, kajti enkrat ti je že uspelo in verjamem v to, da ti bo še enkrat. Če pa vama v roku enega leta vseeno ne rata, potem pa le pojdita na kakšne dodatne preiskave, da bosta odkrila vzrok. Vsekakor pa ti svetujem, da se sprostiš, čeprav verjamem, da je težko in gotovo vama bo uspelo. Želim ti, da bi bila čimprej srečka in se bi veselila naraščaja ter pozabila na težave, ki se ti sedaj mogoče zdijo nepremostljive.
< Sporočilo je popravil lenika -- 7.3.2006 11:39:02 >
|
|
|
|
RE: Zaskrbljujoča vprašanja in problemi 7.3.2006 12:26:34
|
|
|
|
naja78
|
živjo. nikar ne obupaj po 4 mesecih,kot je napisala lenika. nama je uspelo po 16 mesecih,dala sem skoz laparo,histero in 1 mesec po op sem postala .in glih zaradi pregrade si ti verjetno imela splav.hvala bogu,da si jo odstranila.tvoje telo je verjetno tudi doživelo šok, in lepo počakaj da si opomore. ne ženi si tega k srcu.pojdi pogledat malo na forum upajmo skupaj in težave z zanositvijo.tam imajo punce res probleme in sem bila tudi jaz prej na sosednjem forumu. mislim da je zgolj loterija,ki se pri enih zgodi takoj,drugi pač nanjo čakomo dlje. ne obremenjuj se,da ne boš na koncu res vsa obupana nezanosila ravno zaradi tega.sploh č si obupno želiš . saj bo,daj si čas.srečno.
|
|
|
|
RE: Zaskrbljujoča vprašanja in problemi 7.3.2006 13:56:20
|
|
|
|
sončnica
|
Meni je pomagal edino odklop in pishična sprostitev. Privoščita si počitnice, vržita stran izračune O in ne premišljujta vsakič kako in kaj. V prvi nosečosti sem komaj dočakala na majhno pikico, v drugo pa se sploh nisva obremenjevala kako in kdaj. Rekla sva si ko bo, pa bo, brez vsakih planov. No in je ratalo v drugem poizkusu. Tudi meni je bil forum v prvi nosečnosti v zelo veliko pomoč, a potem sem ratala kar nekako odvisna od njega. Zato tudi tebi mogoče ne bi škodilo, da se ne nahajaš prav pogosto na forumu za nekaj časa, ker boš tako lažje vse odklopila. srečno in eno ali dve zdravi pikici ti želim mavrica
|
|
|
|
RE: Zaskrbljujoča vprašanja in problemi 7.3.2006 14:38:11
|
|
|
|
Katjusa
|
Pregrado je prav da si dala ven sicer ene donosijo tud s pregrado ampak ti ocitno nisi tko da si jo mogla dat ven.... O neplodnosti ne razmisljaj ker ti je enkrat ratalo pomeni da ti lahko tud drugic pa tretjic.... sam kot je ze ena rekla zanosit je loterija in ne malo kdo se trudi vec k eno leto mi2 sva se trudla vec k dve in tud dopust ni pomagal ker tud k gres na dupust pa si reces zdej se bom pa sprostil k se ne mores k si prenapet pol pa se tale rr na katerem sem prezivela ure in ure ja ful sem mu hvalezna sam sama sem si kriva da sem postala odvisna od njega prevec sem vedela in potem ni in ni slo ko mi je g dal klomifen in reku ce v treh mesecih ne rata bomo sli pa na umetno takrat sem se najprej ustrasla potem sem si rekla no sej to bo pa kr hitro in tist mesec sem zanosla sla sma tud na dopust z enim prjatlom in njegovo punco bli smo totalno odklopjeni in smo uzival rezultat tega uzivanja bo v aprilu k se nama bo povilo prvo dete.... Tko da ti priporocam da gres cim dlje od vse literature od rr-ja sem prid sam tu pa tam pa ne prebiraj kaj vse je lahko narobe in kako in kaj ker to deluje na psiho in clovek potemj res ne more bit sproscen sicer pa 4 meseci truda res niso strahvzbujajoci do enega leta ti manjka se celih 8 poskusov tko da.... vi se samo lustno mejte in uzivajte en ob drugem in sexat moreta iz uzitka in ne zato da bi naredila otroka (sej vem da je tezko....) Lepo se imej uzivaj in zelim ti da bi bla cim bolj umirjena da se nebi obremenjevala in da bi preprosto uzivala v ljubezni! Katja
|
|
|
|
RE: Zaskrbljujoča vprašanja in problemi 7.3.2006 18:20:43
|
|
|
|
mojca75
|
Draga Luky vem da je najlažje svetovati, ti pa čakaš in si vsak mesec razočarana! ampak ti povem da sva si midva tudi ful zelela in sem bila tudi zadnje mesece ko se nisem bila razocarana , potem pa sva sla na dopust, se tam res posvetila drug drugemu, uzivala v dobri družbi,.... in se fino imela (poceni, poletno kampiranjem, slabo vreme pa vseeno!) in ko sva prisla domov oba zrelaksirana nama je ratalo (po vsaj 10 mesecih poiskušanja)! Tako sem zdej že 30 tednov ! Res ti priporočam da se sprostiš in ne šteješ dnevov, ampak se predaš in enkar boš veselo presenečena in ful srečna! Samo ne se še preveč obremenjevat, če pa po letu še ne bo rezultata, pa se pojdi malo pogovorit z G. Jaz pa držim pesti zate!
|
|
|
|
RE: Zaskrbljujoča vprašanja in problemi 7.3.2006 18:49:29
|
|
|
|
Vesna
|
tudi sama sem imela ss v 2 mesecu,našli pregrado,in jo odstranili.pri pregradi je odvisno kje je,al je na sredi maternice ali je kje ob strani(potem se lahko raztegne in otrok ima prostor rast),in pa koliko je velika.moja je bila kar velika in so mi jo odstarnili v dveh posegig.tako da sem imela dvakrat histero in 1x laparoskopijo. v glavnem od prve operacije je preteklo 4 leta.drugo sem imela lani aprila,in zanosila lani novembra.se pravi da smo se kar matrali.sem v 4 mesecu.mislim da je tudi odvisno od časa,nekako ne uspe vedno.je že pravi čas za vse.in tako bo tudi zate.srečno
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Ovulacija in oploditevOvulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
7 nenavadnih dejstev o spermiPoleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Zadnje s foruma
Katero ime izbrati za punčko?t4saKatero ime se vam bolj dopade za punčko?Neli (
64%)
Evelin (
36%)
Število vseh glasov: 395Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!