Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Zaprtost, napet trbušček in teža 5.11.2008 23:53:21
|
|
|
|
anves
|
Pred tednom dni je naš mali ( 26 mes.) staknil neko virozo, saj je v 24 urah toliko bruhal, da je moral na infuzijo, ker je dehidriral. Ko se je stanje malo umirilo je en dan imel rahlo drisko, potem pa se je začela zaprtost. 4 dni ni mogel kakati, bolel ga je trebušček in ko mu je uspelo 4 dan malo kakakati je bilo blato zelo trdo in ga je med odvajanjem zelo bolelo. Ker pa je precej suh, se mu je sedaj, ko se je pojavila ta zaprtost, tako napihnil trebušček, da izgleda, kot da ima balonček. Danes je ponovno malo kakal - tudi trdo, ampak trebušček pa je še zmeraj napet, zato me skrbi. Ima katera podobne izkušnje in ali je napetost trebuščka izginila, ko se je prebava porihtala? Ja, pa še to me zanima, koliko so/bili težki vaši malčki pri tej starosti? Naš je velik 88 cm pa ima 11,4 kg! Je to pemalo za to starost?
|
|
|
|
RE: Zaprtost, napet trbušček in teža 6.11.2008 9:16:31
|
|
|
|
ksenjak
|
Ogromno tekočine pripomore k mehkejšemu blatu in posledično lažjemu odvajanju. Ponavadi je blato trdo, kadar zaužijemo premalo tekočine. Moj sin je imel pri tej starosti tudi toliko kil in mislim, da s tem ni nič narobe. Lp
|
|
|
|
RE: Zaprtost, napet trbušček in teža 6.11.2008 10:14:33
|
|
|
|
Lenny
|
Poleg tekočine pomaga tudi kuhan pretlačen korenček, ki mehča blato, suhe slive, namočene v vodi, doma stisnjen grozdni sok, žitarice, laneno seme v jogurtu, ....
|
|
|
|
RE: Zaprtost, napet trbušček in teža 6.11.2008 11:10:30
|
|
|
|
Branka Teržan
|
hoj moja hčerkica je bila močno zaprda dva meseca in dobili sva svečke vendar pod pogojem da ji dam res takrat ko bo nujno . sem ji pa vsak večer namočla v 2dcl vode 5 suhih fig, 5 suhih sliv in malo roziv ter ji dala zjutraj za spit. pa tudi jedla je bolj redke stvari. je blo tak hudo da je, ko je šla kakat jokala pa še ko ji je le ratalo ji je vedno malo poknila kožica tak da sem ji mazala z oljem pa tudi vsak dan sem ji dala veliko žličko olja za spit (na sili) pol pa se je kr na enkrat urihtalo. pa vso čokolado in podobne stvari smo ukinili.
|
|
RE: Zaprtost, napet trbušček in teža 7.11.2008 17:22:16
|
|
|
|
skokica01
|
Mi smo nasi puncki dajali 2 dni 2x na dan po 5 kaplic Bio Gaia. To so probiotične kapljce. Mala je danes že 4x (!!!!!!) kakala. Res priporočam te kapljice, ker se dobijo brez recepta v lekarni.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kam z otroki za noč čarovnic 2024? Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.